Képzési modulok/Fordítás/Dióhéjban

This page is a translated version of the page Training modules/Translation/Nutshells and the translation is 100% complete.

Események biztonsága

Üdvözlünk! Ez a modul az eseményszervezőknek kíván segíteni a helyben történő incidensekre való felkészülésre. A modul teljesítése körülbelül tíz percet vesz igénybe.

A modulban megtanulod az események biztonságának alapjait; milyen szituációkkal találkozhatsz, hogyan készülhetsz fel az eseményre és mit tehetsz incidensek esetén; megismerheted az utókövetés lépéseit és egyéb, megfontolandó tanácsokat is kaphatsz.

A modulban szituációkat is találsz. Véleményed a Meta-Wiki hivatkozott lapjaira írhatod.

Online zaklatások kezelése

1: Alapok

Üdvözlünk! Ez az első az online zaklatás kezeléséről szóló öt modul közül. A modul teljesítése körülbelül tíz percet vesz igénybe.

A szakasz a zaklatások kezelésének alapjait írja le – mi a zaklatás és hogyan reagálhatsz rá, amilyen gyorsan csak lehet.

2: Egyéb módok

Üdvözlünk! Ez a második az online zaklatás kezeléséről szóló öt modul közül. A modul teljesítése körülbelül tizenöt percet vesz igénybe.

A szakasz a zaklatás további formáit és annak eszközeit írja le, illetve az arra való leggyorsabb reagálás módját. Az információ hasznos lehet jelentések írásakor, valamint későbbi eseteknél is visszatérhetsz ide.

A szakaszban megtudhatod, hogyan kezeld a személyes információkat és mit tegyél „doxxing” esetén, illetve képi zaklatáskor; ezenfelül a wikin kívüli zaklatásról és visszaélésekről is olvashatsz.

3: A kommunikáció legjobb módszerei

Üdvözlünk! Ez a harmadik az online zaklatás kezeléséről szóló öt modul közül. A modul teljesítése körülbelül huszonöt percet vesz igénybe.

A szakasz a projekten belüli zaklatottakat segítőknek kíván kommunikációs praktikákat mutatni.

A szakaszban megtudhatod, hogyan közelíts azokhoz, akik zaklatás áldozatai lettek, illetve hogyan- és hogyan nem támogathatod őket.

4: Jelentések kezelése

Üdvözlünk! Ez a negyedik az online zaklatás kezeléséről szóló öt modul közül. A modul teljesítése körülbelül huszonöt percet vesz igénybe.

A szakasz a zaklatások jelentéséről, a szükséges lépésekről és egyebekről szól.

A szakaszban megtudhatod, hogyan válaszolhatsz az érdeklődőknek, mely jelentések maradhatnak helyben és melyek igényelnek felsőbb felülvizsgálatot; tippeket kaphatsz a jelentések vizsgálatáról és hogyan működhetsz közre az esetek megoldásában jó jelentések írásában.

5: Esetek lezárása

Üdvözlünk! Ez az utolsó az online zaklatás kezeléséről szóló öt modul közül. A modul teljesítése körülbelül huszonöt percet vesz igénybe.

A szakasz a zaklatásokról szóló ügyek lezárásáról és az eredmények felügyelőiddel történő megosztásáról szól.

A szakaszban megtudhatod, hogyan zárhatod le mind a további intézkedést igénylő-, mind a nem igénylő ügyeket, illetve az ezekről szóló jelentések megírásáról, valamint tippeket kaphatsz a magaddal való törődéssel és az ügyek utáni kikapcsolódással kapcsolatban.