Training modules/Dealing with online harassment/slides/test-yourself-writing-a-good-reply/sv
Testa dig själv: att skriva ett bra svar
En editor har skrivit till dig att en annan editor har avslöjat deras personuppgifter på wiki i ett försök att skrämma hen från att jobba med en artikel om ett omtvistat ämne. Hen har skickat en länk till en diff. Innan du undersöker detta, vill du bekräfta att du har fått rapporten. Ska du skriva:
Test yourself!
Hur ska ditt svar till användare A vara formulerat?
(Discuss this question)
- ”Hej! Det verkar som att personen du rapporterade verkligen har klantat till det, så det här blir inget problem. Jag kommer nog att göra en ’revdel’ och blockera när jag har tid om det är vad som behövs.” (click to expand or collapse)Detta svar är för allmänt hållet, ger en vag tidslinje och lovar åtgärd innan undersökningen är gjord.
- “Hej” Jag är ledsen över att höra detta problem. Jag kommer att titta på det och uppdatera dig om vår undersökning i slutet på veckan. Om det finns några redigeringar som behöver tas bort från allmän åtkomst för att skydda din säkerhet, kommer vi att jobba på att ha dem dolda så snart som möjligt. Om du upplever att din personliga säkerhet är i fara, kontakta polisen. Uppdatera mig om nya problem dyker upp.” (click to expand or collapse)Bra gjort! Det här är det bästa svaret i den här gruppen. Det är medkännande, ger en konkret tidslinje, ger en möjlig lösning utan att förbinda dig till den och ber om ytterligare uppdateringar.
- “Hej! Efter att ha tagit en snabb titt, är det inte troligt att vi kommer att kunna göra någonting, men vi ska ändå titta på det.” (click to expand or collapse)Detta svar uttrycker ingen empati och gör en bedömning om fallet innan en undersökning har gjorts.
- “Hej! Jag är ledsen att höra om detta problem. Det är tydligt att det har upprört dig, men det finns inget att oroa sig för, eftersom jag har kontrollerat diffen du har skickat som ett problem och vi kommer att ta itu med redigeringen direkt.” (click to expand or collapse)Detta svar är vagt, lovar ett snabbt svar innan en undersökning är gjord och uppger fakta som kanske inte är sanna.