Training modules/Dealing with online harassment/slides/investigating-reports/he
הטרדה מחוץ לוויקי: חקירת דיווחים
כאשר אתם מקבלים תלונה על הטרדה מחוץ לוויקי, היא יכולה לכלול או לא לכלול מידע לגבי זהות המטריד, לדעתו של המדווח. אם התלונה כוללת מידע כזה, העדיפות הראשונה שלכם צריכה להיות לאמת, במידת האפשר, את הטענה הזו: האם המשתמש בוויקיפדיה הוא למעשה אותו המשתמש שמטריד מחוץ לוויקי? משתמש במצוקה לא יכול להיות שופט מהימן. תמיד יש את האפשרות שצד שלישי זדוני מבצע התחזות במטרה להטריד הן את הקורבן והן את "המטריד" לכאורה, או שמישהו מנצל את המערכת שלנו במטרה לפגוע במשתמש תמים עליו הוא חולק.
אימות זהותו של המטריד עשויה להיות משימה פשוטה, או שעשויה להיות קשה עד בלתי אפשרית. באחריות הצוות או הקהילה שלכם לקבוע אילו סוג של ראיות מצדיקות פעולה. באופן כללי, עליכם לזכור שוויקי אינה בית משפט, והקהילה שלכם הפקידה בידכם הרשאות מתקדמות משום שהיא סומכת עליכם לקבל החלטות נבונות.
דרכים שונות בהן ניתן לגלות את זהותו של המטריד כוללות:
- השוואה בין האינטרסים של המטריד מחוץ לוויקי, או סגנון הכתיבה שלו, עם המשתמש לכאורה בוויקי.
- שימוש במנועי חיפוש כדי לנסות ולקשר בין שם המשתמש של המטריד באתר החיצוני ובין הפרטים של חשבון הוויקיפדיה של המשתמש
- בדיקה האם המשתמש הזכיר בוויקיפדיה את קיומו של חשבון אחר בבעלותו מחוץ לוויקיפדיה (המצב ההפוך, בו חשבון מחוץ לוויקי מזהה את עצמו כבעל חשבון בוויקיפדיה, אינו משמש כאימות לצורך העניין).
בחלק מהמקרים, הצוות שלכם יוכל לבקש מידע נוסף על זהותו של המטריד מגורמים חיצוניים:
- פניה לצוות האמון והבטיחות שלא דרך ויקיפדיה לצורך סיוע
- הגשת תלונה לספק שירותי האינטרנט של המטריד, במידה וניתן לזהותו
- במקרים קיצוניים, נציג משפטי יכול להיות מסוגל לפנות ולדרוש את פרטיו של המטריד
בכל המקרים, עליכם לזכור שיש הבדל בין חקירה אודות מטריד ובין מעקב לא מוצדק אחריו. לעתים רחוקות יהיה עליכם למצוא מידע אישי בפועל על המטריד; רוב הזמן אתם פשוט מנסים למצוא קישור בין חשבון אחד למשנהו. גם במקרים שבהם הזהות האמתית הופכת להיות רלוונטית, חובתכם היא שלא לחקור יותר ממה שאתם חייבים, לחשוב בזהירות על איך לאחסן מידע כזה.