Revolutie van 2016

This page is a translated version of the page Revolution of 2016 and the translation is 43% complete.

Er waren eind 2015 en begin 2016 aanzienlijke veranderingen in de Wikimedia Foundation. Ze culmineerde op 25 februari met het ontslag van WMF uitvoerend directeur, Lila Tetrikov.

Gedurende die periode verschenen er vele, nieuwe en interessante ideeën over de toekomst van de Wikimedia Foundation en Wikimedia-beweging. Deze pagina is van plan om een overzicht te geven van ideeën en een kader aanbieden voor de discussie en mogelijke implementatie van deze veranderingen.

Het is duidelijk dat nieuwe ideeën zullen verschijnen buiten deze pagina -- vooral op wikimedia-l lijst en Wikipedia Weekly Facebookpagina. Dus, het oorspronkelijke doel van deze pagina's is om de ideeën te documenteren in een gestructureerde manier gebruik makend van citaten. Gedurende deze periode zou het mogelijk zijn om hier fouten te concluderen ondersteund door een wereldwijde consensus of om andere beslissingsvormen voor te stellen (enquêtes of specifieke ideeën te beëndigen).

Gebruik alstublieft subpagina's voor specifieke onderwerpen en de hoofdoverlegpagina voor discussie. U bent welkom om uw eigen onderwerpen en subpagina's met citaten te creëren.

Onderwerpen

Verder lezen