Революция 2016

This page is a translated version of the page Revolution of 2016 and the translation is 33% complete.
Outdated translations are marked like this.

В края на 2015 г. и началото на 2016 г. в уикимедианското движение се случиха значителни промени. Те кулминираха на 25 февруари с оставката на изпълнителния директор на ФУ, Лила Тетриков.

По време на този период се появиха много нови и интересни идеи за бъдещето на Фондация Уикимедия и уикимедианското движение. Тази страница има намерението да обобщи идеите и да осигури рамка за дискусията и възможното прилагане на тези промени.

Очевидно е, че новите идеи ще се появяват извън тази страница - по-точно в пощенския списък wikimedia-l и Wikipedia Weekly Фейсбук страницата. По този начин, първоначалната цел на този набор от страници е да се документират идеите по структуриран начин, с помощта на препратки. През това време, тук би било възможно да се решават въпроси, подкрепени с консенсус или да предлагат други форми на решение (анкети или изоставяне на конкретна идея).

Моля, използвайте подстраниците за конкретни теми и основната беседа за обсъждане. Чувствайте се свободни да добавите своя собствена тема и да създадете подстраница с препратка.

Теми

Допълнителна информация