Грантове:Начало/Цели

This page is a translated version of the page Grants:Start/Approach and the translation is 100% complete.
Запознайте се с грантовата програма Включете се Научете повече
Екипът на Community Resources на Уикимедия, допринасящите към Уикимедия и сдруженията на Уикимедия работят заедно за откриването и финансирането на иновативни и важни проекти и за оценяването и споделянето на резултатите от свършената работа. В допълнение към финансирането предоставяме на получателите на грантове инструменти, наставничество и възможност да разкажат своите впечатления и да споделят знанието си.

Участие в предоставянето на грантове

Представители на Wikimedia Česká (WMCZ) играят настолна игра за запаметяване в офиса на Фондация Уикимедия.

Процедурите в грантовата ни програма се основават на уики ценностите. Целите на екипа на Community Resources се формулират в сътрудничество с обслужваните от нас доброволчески общности. Решенията за това кои заявка да бъдат финансирани се вземат на публични уикита в сътрудничество с доброволците и сдруженията на Уикимедия.

Служителите на фондация Уикимедия също участват в изпълнението и анализа на финансирани с грантове проекти, като предоставят менторство и ръководство и свързват получателите на грантове със съмишленици - индивиди и организации - и като им помагат да разширяват информираност за работата им чрез блогове, обучителни модели и полезни примери.

Проекти, подчинени на резултатите

Брейнсторминг по програмата за финансиране и стратегическите приоритети на Уикимания 2013

Фондация Уикимедия като организация с идеална цел се поддържа предимно от индивидуални донори — читатели и редактори, които вярват в нашата мисия и разчитат на нашето висококачествено свободно съдържание. Ролята на екипа на Community Resources е да ре-инвестира съществена част от този бюджет обратно в движението като набира и поддържа проекти и инициативи, които способстват за изпълнението на нашата мисия и нашата стратегическа визия.

Развиваме солидни методики за оценка и ефективни стартегии по отношение на грантовете и партньорите ни за грантове, за да оползотворим постигнати успехи и да се учим от допуснати грешки. Изучаваме и измерваме резултатите от грантовите проекти качествено и количествено. Нашият екип за обучение и оценка спомага движението ни като цяло да разбере по-добре как да реализира амбициозните си цели във всеки отделно взет проект и как да създаде по-широка култура на самооценка, критично мислене и споделяне на знанието вътре в движението Уикимедия.