Grants:Risk assessment during COVID-19/In-person gatherings checklist/nl

This page is a translated version of the page Grants:Risk assessment during COVID-19/In-person gatherings checklist and the translation is 100% complete.
Zie ook: Google Doc-versie

Nu we in sommige landen de verlichting van de lockdown ervaren, willen we verder gaan met het financieren en organiseren van persoonlijke evenementen. Onze eerste prioriteit is de gezondheid en veiligheid van uw groep. Hier vindt u de beste praktijken en hulpmiddelen om een veilig evenement te organiseren. Deze zijn niet vereist om een beurs te ontvangen, maar dit document bevat een uitgebreide lijst van aanbevolen richtlijnen om de veiligheid van uw deelnemers te waarborgen. Deze lijst hoeft niet samen met uw subsidievoorstel te worden ingediend.

Veiligheidsmaatregelen Ja Nee N.v.t. Opmerkingen
Houd vertrouwde bronnen in de gaten welke voorzorgsmaatregelen moeten worden gevolgd volgens de toepasselijke lokale vereisten.
Yes No N/A
     
U kunt de beste praktijken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) of van uw relevante nationale of regionale gezondheidszorg gebruiken om uzelf en anderen te beschermen. Controleer deze bronnen dagelijks en zorg ervoor dat uw evenement op de dag van het evenement nog steeds aan de beperkingen voldoet.

Als u in uw land verschillende beperkingen heeft voor verschillende provincies/ regio's/districten, dient u de geldende richtlijnen te volgen op basis van de locatie van het evenement.

Een paar extra bronnen over COVID-19 aanbevelingen voor reizen per land:

Identificeer en werk samen met lokale en nationale volksgezondheidsautoriteiten. Spreek vooraf de handelwijze en communicatie voor elk scenario af.
Yes No N/A
     
Het is nodig om ten minste één persoon te hebben die verantwoordelijk is voor de coördinatie van een medische reactie en voor de coördinatie en het testen van preventieve maatregelen.
Yes No N/A
     
Geef deelnemers een adres en contactgegevens van de dichtstbijzijnde kliniek of gezondheidszorgcentrum.
Yes No N/A
     
Maak een communicatieplan.
Yes No N/A
     
Deel informatie, de voorzorgsmaatregelen die u zal nemen, de richtlijnen van de lokale autoriteiten en hoe u deze gaat handhaven, en aanbevelingen over hoe u uzelf en anderen kunt beschermen voor en tijdens het evenement. Zorg ervoor dat deze informatie up-to-date is en openbaar is op de pagina van het evenement en op de plaats van de bijeenkomst.
Vraag en herinner u regelmatig aan: minimaliseer contact en handdrukken, was uw handen vaak gedurende 20 seconden, gebruik hand sanitaire middelen, een gezichtsmasker en houd zoveel mogelijk afstand.
Yes No N/A
     
Voorzie alle deelnemers van gezichtsmaskers en ontsmettingsmiddelen op vaste plaatsen. Als u subsidie aanvraagt, kunt u mondkapjes en desinfecterende handgel als begrotingspost op uw voorstel zetten.
Bied middelen aan die de tekenen en symptomen van COVID-19 in detail beschrijven om deelnemers te helpen informeren of ze het evenement/activiteit moeten bijwonen.
Yes No N/A
     
De WHO levert posters en banners om te downloaden en te gebruiken (1, 2)
Vervolgens wordt de organisator en de deelnemers verzocht thuis te blijven als ze COVID-19-symptomen hebben, waaronder koorts, hoest of gastro-intestinale problemen. Daarnaast moeten deelnemers het evenement niet bijwonen als ze COVID-19 hebben vastgesteld of in het verleden 14 dagen rechtstreeks contact hadden met een persoon met of waarvan wordt vermoed dat ze COVID-19 heeft gehad.
Yes No N/A
     
Vraag deelnemers om een pre-screening-onderzoek in te vullen (heeft u in de afgelopen 2 weken contact gehad met iemand met covid, enz.).

U kunt deze gebruiken als referentie.

Pas uw programma aan als het nodig is en identificeer de mogelijkheden om het risico op overdracht en blootstelling te verminderen.
Yes No N/A
     
Zoals het gebruik van iemand anders computer; samen eten maken, of sociale activiteiten waarbij fysiek contact is.
Zorg ervoor dat u alle nodige informatie en directe contactgegevens van alle deelnemers hebt, tijdens en na het evenement, in het geval er een verdachte of bevestigd geval van COVID-19 is onder de deelnemers.
Yes No N/A
     
Maak vooraf duidelijk dat het voldoen aan veiligheidsbeleid en procedures een voorwaarde is voor deelname aan het evenement. Elke deelnemer die het veiligheidsbeleid overtreedt, wordt gevraagd het evenement te verlaten. Zorg voor medewerkers/vrijwilligers om deze regels te handhaven.
Yes No N/A
     
Geef alleen vooraf verpakt voedsel en drank en vraag om uitwisseling van voorwerpen of voedsel te voorkomen.
Yes No N/A
     
Als u tijdens uw evenement een overnachting heeft, zorg ervoor dat iedereen in aparte kamers verblijft (het delen van kamers is niet toegestaan, zowel voor personeel als voor studenten).
Yes No N/A
     
Gebruik het hulpmiddel risicocontrole 48 uur voor uw evenement/activiteit om ervoor te zorgen dat uw controles en het risiconiveau nog steeds van toepassing zijn.
Yes No N/A
     
Houd er rekening mee dat onze reisverzekeringsmaatschappij International SOS is. International SOS dekt alle vrijwilligers voor medische dekking buiten hun thuisland.

Vrijwilligers die in het binnenland reizen voor werk of evenementen van de Wikimedia Foundation vallen niet onder enige vorm van medische dekking.

Binnenlands, betekent reizen binnen het land waarvan ze een paspoort hebben.

Yes No N/A
     
Vrijwilligers en personeel moeten hun eigen zorgverzekering gebruiken wanneer ze op Wikimedia-evenementen in hun thuisland zijn.

(Voor inwoners van de VS - indien zij meer dan één paspoort hebben, wordt hun land van herkomst gedefinieerd als het land dat zij schriftelijk aan de VS als hun land van oorsprong hebben verklaard).

Andere tips en voorzorgsmaatregelen voor uw evenement:

  • Zorg ervoor dat u indien mogelijk een verzekeringspolis plaatst (u kunt verzekeringskosten toevoegen aan uw subsidievoorstel) en bespreek de voorwaarden van uw verzekering vooraf.
  • Het is niet aanbevolen om na de afloop van de dag de terugbetaling van de deelnemers (bijv. voor grondvervoer) toe te staan, omdat het bij een annulering zeer moeilijk is om te coördineren. Het is altijd beter om direct met een verkoper te onderhandelen in elk geval van terugbetalingen of annuleringskosten.
  • Zorg ervoor dat u voldoende vrijwilligers of medewerkers in uw team hebt om terugbetalingen, vragen en crisiscommunicatie af te handelen. Het kan zijn dat u meer capaciteit nodig hebt dan u in eerste instantie had gepland.
  • Communiceer regelmatig met uw deelnemers. Breng hen op de hoogte van wijzigingen, publiceer een FAQ op uw evenementenpagina en informeer hen over uw procedure en gezondheidsmaatregelen die u tijdens het evenement zult nemen.
  • Onthoud dat u altijd kunt overwegen om een virtueel evenement te hebben in plaats van een echte bijeenkomst.