Fundraising 2011/Karthik Letter/nl

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Op de dag dat een terroristische aanval als een dolksteek het hart van mijn stad raakte, heeft Wikipedia mijn leven veranderd.

De bomaanslag in Mumbai in 2011 was direct wereldnieuws. Maar op het moment dat de crisis zijn hoogtepunt bereikte was er geen objectieve informatie te vinden over wat er eigenlijk was gebeurd.

Ik wist dat er meer mensen moesten zijn die, net als mij, op zoek waren naar antwoorden. Daarom ben ik foto's gaan maken en heb deze op een stadskaart bij elkaar gezet op Wikipedia. Op deze manier hoopte ik dat het lezers van het artikel zou helpen om overzicht te krijgen in de chaos.

Vanaf die tijd heb ik duizenden bewerkingen gedaan op artikelen in Wikipedia. Op die bewuste dag en door mijn ervaringen op Wikipedia is mijn passie voor fotojournalistiek ontstaan. Die passie heb ik sindsdien met velen gedeeld.

Ik ben Wikipedia dankbaar en ik weet inmiddels hoe het mogelijk is dat deze website kan bestaan en online kan blijven. Zelf heb ik daarom 250 roepies gedoneerd. Ik hoop dat u ook mee wil helpen om deze waardevolle bron aan informatie beschikbaar te houden voor de hele wereld.

Wikipedia helpt ons met het delen van onze wereld. Met zo'n 470 miljoen verschillende bezoekers elke maand is het een substantieel onderdeel geworden van de manier waarop wij informatie tot ons nemen - soms zelfs op het moment dat het gebeurt.

En dit alles is volkomen gratis. Geen advertenties, nog geen 1000 servers en minder dan 100 man personeel in dienst. Dat is toch geweldig! Kijk bijvoorbeeld naar Google en Facebook. Zij hebben honderdduizenden servers en tienduizenden mensen personeel.

Het zal duidelijk zijn waarom Wikipedia de vier-na-populairste site van de wereld is. Het zal ook duidelijk zijn dat ze elk jaar weer hulp nodig heeft van mensen zoals u en ik.

Wilt u $5, $20, $50 of wat Wikipedia u waard is doneren?

Hartelijk bedankt, Karthik Nadar
Wikipedia-auteur