Fundraising 2011/Alan Letter/da

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Jeg har skrevet 2.463 artikler på Wikipedia. Alle uden at få penge for det.

Jeg er systemkonsulent og arbejder med store computersystemer i finanssektoren. Hvis den tid, jeg har brugt på Wikipedia, skulle omregnes til penge, ville det blive til flere hundrede tusinde dollars til mig.

Men penge er ikke motivationen her. Der regnes i en anden valuta på Wikipedia. Jeg stiller med glæde informationen til rådighed, ganske som tusindvis af andre skribenter, der finder glæde i at viderebringe den. Vi ved alle, at verden er bedre stillet, fordi denne information er frit tilgængelig.

Den infrastruktur, der håndterer denne frie information, er selvfølgelig ikke gratis, og derfor beder vi om bidrag én gang om året. Der er ingen reklamer på Wikipedia, der er intet der blinker, ingenting ude i kanten af siden, og vi prøver ikke at sælge dig noget. Wikipedia er ikke forurenet af kommercielle transaktioner.

Alt hvad vi beder om, er at du støtter med $5, €10, ¥1000, eller hvad du nu har råd til for fortsat at have denne information til rådighed.

Infrastrukturen der understøtter vores arbejde, og som findes hos den almennyttige organisation Wikimedia Foundation, er trimmet så langt ned som muligt. Wikipedia er det femtemest besøgte websted i verden og kører på blot 370 servere og har færre end 100 ansatte. Det er virkeligt utroligt.

Sammenlign det med de andre websites på top-5:

  • Google: 1.000.000 servere, 24.000 ansatte.
  • Facebook: 60.000 servere, 2.000 ansatte.
  • Microsoft: 220.000 servere, 90.000 ansatte.
  • Yahoo: 50.000 servere, 13.900 ansatte.

Wikimedia Foundation er et sted, hvor en lille donation rækker meget, meget langt.

Sådan som økonomien fungerer, antager man, at folk alene arbejder for penge. Hvordan kan man ellers få folk til at møde op, hvis ikke de bliver betalt?

På Wikipedia er viljen til at samarbejde og fremme viden blevet udnyttet til at skabe en uvurderlig ressource. Kulturen bestemmes ikke af den højestbydende. Du får upartisk, præcis information, der er opstillet på gennemtænkt vis, veldokumenteret, med gode henvisninger og opdateret, når som helst du vil have det.

Det virker som et fremragende køb i mine øjne.

På forhånd tak

Alan Sohn
Wikipedia-skribent