Feminism și Folclor 2022

This page is a translated version of the page Feminism and Folklore 2022 and the translation is 95% complete.
 • Homepage
 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • Commons homepage
Welcome to Feminism and Folklore!


Feminism și folclor este un concurs internațional de scriere organizat la Wikipedia anual în luna februarie și martie pentru a documenta culturile populare și femeile din folclor din diferite regiuni ale lumii pe Wikipedia. Acest proiect este ediția Wikipedia a campaniei de fotografie Wiki Loves Folklore (WLF) care este organizată pe Wikimedia Commons pentru a documenta tradițiile folclor din întreaga lume.

Scopul de bază al competiției este de a colecta articole despre diversitatea culturală umană în enciclopedia liberă la nivel mondial Wikipedia și în alte proiecte ale Fundației Wikimedia. În acest an, ne concentrăm pe cultura populară din întreaga lume, acordând o atenție deosebită reducerii decalajului de gen, deoarece colaborăm cu alți afiliați și grupuri din întreaga lume.

Din 2019, organizăm un concurs Wikipedia multilingv și am ales să plasăm proiectul pe meta, permițând cooperarea inter wiki, inter-lingvistică și inter-proiect, pentru a promova aspectul adevărat al mișcării noastre globale wikilove. Articolele furnizate trebuie să se potrivească cu tema, ceea ce înseamnă că majoritatea utilizatorilor vor putea găsi mai multe subiecte apropiate temei, fie că sunt festivaluri, dansuri, bucătărie, îmbrăcăminte sau rutina vieții de zi cu zi, punând accent pe cultura populară a zonei respective. Sunteți liber să alegeți un articol din lista noastră de lucru sau să alegeți un subiect propriu, cu condiția ca acesta să fie în legătură cu tema principală și să se concentreze pe reducerea decalajului de gen. Moștenirea culturală imaterială are semnificații diferite pentru diferite grupuri, astfel încât urmărește îmbunătățirea conținutului, ajută la dialogul intercultural și încurajează respectul reciproc pentru alte moduri de viață. De asemenea, aduce cunoștințe despre diversitatea culturală pentru consumul utilizatorilor.

Tema

Anul acesta, „Feminism și folclor” se va concentra pe feminism, biografii ale femeilor și subiecte axate pe gen pentru proiectul în legătură cu diferența de gen Wiki Loves Folklore cu tema culturii populare pe Wikipedia.

„Folclor” – în întreaga lume, inclusiv, dar fără a se limita la, festivaluri populare, dansuri populare, muzică populară, activități populare, jocuri populare, bucătărie populară, îmbrăcăminte populară, basme, piese de teatru populare, arte populare, religie populară , mitologie etc.

Femei în folclor – include, dar nu se limitează la, femei și personalități queer din folclor, cultura populară (artişti populari, dansatori populari, cântăreţi populari, muzicieni populari, sportivi de jocuri populare, femei în mitologie, femei războinici în folclor, vrăjitoare și vânătoare de vrăjitoare, basme și multe altele).

Cronologie

1 februarie 2022 00:01 UTC – 31 martie 2022 11:59 UTC

Reguli

Articolul extins sau nou ar trebui să aibă minimum 3000 de octeți. Articolul nu trebuie tradus automat. Articolul ar trebui extins sau creat între 1 februarie și 31 martie. Articolul ar trebui să fie în cadrul temei feminism și folclor. Nu ar trebui să existe încălcări ale drepturilor de autor și probleme de notabilitate, iar articolul ar trebui să aibă referințe adecvate conform politicilor Wikipedia. Este de preferat ca coordonatorul local să înființeze campania Wikipedia pe instrumentul Fountain. Puteți seta proiectul și pe tabloul de bord. Rezultatele cu lista de articole trebuie să fie listate pe pagina de rezultate a proiectului mediawiki dacă coordonatorul local nu instalează instrumentul de fântână. În cazul oricărei asistențe pentru configurarea instrumentului de fântână, vă rugăm să contactați (wikilovesfolklore@gmail.com).

Premii

Premii pentru colaboratorii de top (Internațional) (majoritatea articolelor):

 • Premiul 1: 300 USD
 • Premiul 2: 200 USD
 • Premiul 3: 100 USD
 • Top 10 câștigători consolare: $suma USD fiecare
 • There will also be local prizes for most created articles on each local Wiki project. More information on the project page

Notificarea juriului

Vă rugăm să finalizați lucrările juriului și să declarați rezultatele până pe 15 aprilie, altfel comunitatea dvs. nu va fi eligibilă pentru a primi premii.