De vrouwen die je nooit hebt ontmoet

This page is a translated version of the page Contest:The women you have never met and the translation is 100% complete.
The women you have never met
5 maart - 9 april 2018

Welkom bij de Wikipedia schrijfwedstrijd The women you have never met, oftewel De vrouwen die je nooit hebt ontmoet!

 • Wat is het?: Het is een schrijfwedstrijd rondom w:nl:vrouwen. Van 5 maart tot en met 9 april 2018 organiseren we de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats in de maand van de vrouwengeschiedenis en wordt ondersteund door Iberocoop. De wedstrijd werd in 2015 en 2016 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia. Het resultaat was 1700 bewerkte artikelen.
  De belangrijkste doelen van de wedstrijd zijn:
  • Het verbeteren van artikelen op Wikipedia over vrouwen, over vrouwenorganisaties en over feministische bewegingen.
  • Het verbeteren van de kwaliteit van Wikipedia door neutralere beschrijvingen en minder nadruk op het geslacht bij artikelen over vrouwen. Het doel van Wikipedia zou niet alleen het toegankelijk maken van nieuwe kennis moeten zijn, maar ook op welke manier we dit doen. Op Wikipedia is er een verschil in mater van aanwezigheid tussen mannen en vrouwen. De actieve bewerkers zijn in grote meerderheid mannen, er zijn meer artikelen over mannen dan over vrouwen en in de manier van schrijven. De artikelen zijn soms rolbevestigend geschreven. Doordat zowel lezers als bewerkers van Wikipedia deze niet neutrale teksten telkens onder ogen krijgen worden deze patronen vastgelegd in de beeldvorming.
  • Als je wilt weten hoe je een artikel meer neutraal kunt beschrijven in bijvoorbeeld Wikipedia, lees dan dit artikel 'Organizer Guidelines'.
 • Wanneer?: De wedstrijd loopt van 5 maart 00:01 tot 23:59 9 april 2018 (CET UTC+01:00).
 • Meedoen?: Je verdient punten door nieuwe artikelen te schrijven of door bestaande artikelen - die verband hebben met vrouwen, vrouwenorganisaties en feministische bewegingen uit te breiden.
 • Wie kan meedoen?: Iedereen die geïnteresseerd is in het bewerken van Wikipedia en het verbeteren of vertalen van artikelen die gerelateerd zijn aan vrouwen. Het is wel noodzakelijk dat je de bewerkingen ingelogd doet. Als je mee wilt doen, zoek dan eerst uit wie de contactpersoon voor de wedstrijd in jouw land is. Dat staat in de Deelnemers sectie. Als jouw land nog geen contactpersoon heeft, stuur dan een mailtje aan de@wikimedia.org.ar
 • Waarom?: De wedstrijd wordt georganiseerd door Iberocoop. Een van de redenen voor het organiseren van de wedstrijd is om de 'gendergap' op Wikipedia te verkleinen: dit doen we onder andere door meer vrouwen op Wikipedia te beschrijven, maar ook door de kwaliteit van bestaande artikelen te verbeteren.
Contest details
Wikipedia:Translating Ibero-America
Richtlijnen organisator
Deelnemers
Internationale jury
Deelnemers
Help
Als je vragen heb, stel ze gerust op de overlegpagina.