Wikimedia Foundation elections/Board elections/2009/el

Οι εκλογές τελείωσαν στις 10 Αυγούστου 2009. Δεν θα γίνουν αποδεκτές κι άλλοι ψήφοι.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 12 Αυγούστου 2009.
2009 Εκλογές Συμβουλίου
Οργάνωση


Οι εκλογές 2009 για τον Διοικητικό Συμβούλιο θα γίνουν μεταξύ 28 Ιουλίου 2009 και 10 Αυγούστου 2009. Τα μέλη της κοινότητας του Wikimedia έχουν την ευκαιρία να εκλέξουν τρεις υποψήφιους για διετή θητεία που θα λήξει το 2011. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι η ανώτατη διοικητική αρχή του Wikimedia Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα την Φλόριντα των ΗΠΑ. Το Wikimedia Foundation διαχειρίζεται πολλά και διάφορα εγχειρήματα όπως η Wikipedia και τα Commons.

Οι εκλογές θα γίνουν με ασφάλεια στους διακομιστές του Software in the Public Interest. Οι ψήφοι είναι μυστικοί και ορατοί μόνο στα λίγα επιλεγμένα πρόσωπα που διεξάγουν τις εκλογές και κάνουν την καταμέτρηση. Οι ψηφοφόροι θα καταχωρούν σταθμισμένες προτιμήσεις αριθμώντας τους υποψήφιους. Οι ψήφοι θα προσμετρηθούν με την χρήση της μεθόδου Schulze για να καταταχθούν οι υποψήφιοι με βάση τον αριθμό των ψηφοφόρων που προτιμούν τον κάθε υποψήφιο σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Η Εκλογική Επιτροπή σκοπεύει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις ή πριν τις 12 Αυγούστου. Λεπτομερή αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα. Όλοι οι χρόνοι σε αυτή την σελίδα είναι 00:00 (μεσάνυχτα) UTC.

Πληροφορίες για ψηφοφόρους

edit

Προϋποθέσεις

edit

Μπορείτε να ψηφίσετε από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο λογαριασμό που έχετε σε ένα wiki του Wikimedia (μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά, ανεξάρτητα από το πόσους λογαριασμούς έχετε). Για να έχετε το δικαίωμα, αυτός ο λογαριασμός πρέπει:

 • να μην είναι υπό φραγή, και
 • να μην είναι bot, και
 • να έχει κάνει τουλάχιστον 600 επεξεργασίες πριν την 01 Ιουνίου 2009 σε όλα τα wiki του Wikimedia (επεξεργασίες σε πολλαπλά wiki μπορούν να συνδυαστούν εφόσον οι λογαριασμοί σας είναι ενοποιημένοι σε ένα καθολικό λογαριασμό), και
 • να έχουν κάνει τουλάχιστον 50 επεξεργασίες μεταξύ 01 Ιανουαρίου και 01 Ιουλίου 2009.


Ειδικές εξαιρέσεις: οι παρακάτω μπορούν να ψηφίσουν ανεξάρτητα από τις παραπάνω προϋποθέσεις:

 • Διαχειριστές διακομιστών του Wikimedia με πρόσβαση κελύφους,
 • έμμισθο προσωπικό του Wikimedia Foundation που ξεκίνησε να εργάζεται στα γραφεία πριν την 01 Μαρτίου 2009,
 • τρέχοντα ή προηγούμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πως να ψηφίσετε

edit

Εάν έχετε το δικαίωμα ψήφου:

 1. Διαβάστε τις παρουσιάσεις των υποψηφίων και αποφασίστε ποιους υποψήφιους θα υποστηρίξετε.
 2. Πηγαίνετε στην σελίδα wiki "Special:Securepoll" σε ένα wiki όπου κατέχετε τις προϋποθέσεις για να ψηφίσετε. Για παράδειγμα, αν είστε περισσότερο ενεργός στο wiki el.wikipedia.org, πηγαίνετε στο el.wikipedia.org/wiki/Special:Securepoll.
 3. Ακολουθήστε τις οδηγίες σε εκείνη την σελίδα.


Πληροφορίες για υποψηφίους

edit

Μια λεπτομερής περιγραφή των ευθυνών ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να βρεθούν στο Board Manual.

Ευθύνες ως μέλος του Συμβουλίου

edit

Όντας μέλος του Συμβουλίου σε ένα μικρό οργανισμό όπως το Wikimedia Foundation, που αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, μπορεί να είναι χρονοβόρο. Η θέση είναι εθελοντική και μη-έμμισθη. Καθώς από τα μέλη του συμβουλίου δεν αναμένεται να φέρουν προσωπικά τους χρήματα στον οργανισμό, είναι ευπρόσδεκτα στο να βοηθήσουν στην προσέλκυση εσόδων.

Από τα μέλη του συμβουλίου αναμένεται να παραστούν προσωπικά σε τουλάχιστον 3-4 συναντήσεις ετησίως, να παρακολουθήσουν το Wikimania (το ετήσιο συνέδριό μας), και να παρακολουθήσουν άλλες προγραμματισμένες online συναντήσεις και ψηφοφορίες. Το Συμβούλιο επικοινωνεί έντονα μέσω e-mail, wiki, και IRC. Μεμονωμένα μέλη ορισμένες φορές συμμετέχουν σε στρατηγικές συναντήσεις με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, διακοινώνοντας τα αποτελέσματα στο Συμβούλιο και το προσωπικό.

Μεμονωμένα μέλη του συμβουλίου αναμένεται να συμμετέχουν σε ορισμένες δραστηριότητες (όπως ο έρανος, το Wikimania, ή ο ισολογισμός) και να βοηθήσουν στην προετοιμασία πολιτικών, παραρτημάτων και ψηφισμάτων σε τέτοια θέματα.

Επειδή τα μέλη του Συμβουλίου οφείλουν καθήκοντα λόγω θέσεως, υποψήφιοι που επί του παρόντος κατέχουν έμμισθες θέσεις στο Wikimedia Foundation πρέπει να παραιτηθούν από αυτές πριν να μπορούν να διοριστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.


Προϋποθέσεις για την υποψηφιότητα

edit

Για να έχετε το δικαίωμα να είστε υποψήφιος, θα πρέπει:

 • να έχετε κάνει τουλάχιστον 600 επεξεργασίες πριν την 01 Μαρτίου 2009 σε όλα τα wiki του Wikimedia (επεξεργασίες σε πολλαπλά wiki μπορούν να συνδυαστούν εφόσον οι λογαριασμοί σας είναι ενοποιημένοι σε ένα καθολικό λογαριασμό), και
 • να έχετε κάνει τουλάχιστον 50 επεξεργασίες μεταξύ 01 Ιανουαρίου και 01 Ιουλίου 2008, και
 • να κοινοποιήσετε δημόσιο το πραγματικό σας όνομα στην παρουσίαση υποψήφιου (επειδή οι ταυτότητες των μελών του Συμβουλίου είναι θέμα δημόσιων αρχείων, δεν είναι δυνατή η κατοχή θέσης στο Διοικητικό Συμβούλιο ανώνυμα ή κάτω από ψευδώνυμο), και
 • να είστε τουλάχιστον 18 ετών και σε νόμιμη ηλικία στην χώρα σας.
Ειδικές εξαιρέσεις: τρέχοντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να είναι υποψήφιοι ανεξάρτητα από τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Πως να καταθέσετε την υποψηφιότητά σας

edit

Εάν έχετε το δικαίωμα, μπορείτε να καταθέσετε την υποψηφιότητά σας κάνοντας τα ακόλουθα:

 1. Γράψτε μια σύντομη περίληψη όχι περισσότερο από 1200 χαρακτήρων όπου δηλώνετε τι θα κάνατε αν εκλεγόσασταν στο Διοικητικό Συμβούλιο, τις σχετικές σας απόψεις και εμπειρίες, και οτιδήποτε άλλο σκέφτεστε ότι είναι σχετικό. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την περίληψη υποψηφιότητας για να συνδέσετε σε καταλόγους υποστήριξης ή άλλες σελίδες, και δεν μπορείτε να κάνετε συνεργασία με άλλους υποψηφίους.
 2. Καταθέστε την περίληψη μεταξύ 00:00, 06 Ιουλίου 2009 (UTC) και 23:59, 27 Ιουλίου 2009 (UTC). Μετά τις 27 Ιουλίου, δεν μπορεί να αλλάξει πέρα από μικρές διορθώσεις ή μετάφραση. Οποιεσδήποτε προσθήκες που θα καταχωρηθούν μετά από αυτή την προθεσμία θα επισημανθούν χρονικά και θα παρουσιάζονται χωριστά από την αρχική περίληψη, και θα παρουσιάζονται στους ψηφοφόρους μόνο αν μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες που θα έχει μεταφραστεί η αρχική περίληψη.
 3. Καταθέστε απόδειξη της ταυτότητάς σας στoν Cary Bass (Συντονιστής Εθελοντών) πριν τις 27 Ιουλίου 2009. Ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής θα έρθει ιδιωτικά σε επαφή μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλήρωση αυτής της προϋπόθεσης όταν θα προσθέσετε τον εαυτό σας στον κατάλογο ως υποψήφιος.

Υποψήφιοι που θα αποτύχουν να συμμορφωθούν με τις παραπάνω προϋποθέσεις και προθεσμίες θα αποκλειστούν.


Οργάνωση

edit

Χρονοδιάγραμμα

edit
 • 01–30 Ιουνίου 2009: φάση κυρίως μετάφρασης, η υποεπιτροπή ενεργά συντονίζει και προωθεί την μετάφραση.
 • 06–27 Ιουλίου 2009: καταθέσεις υποψηφιότητας.
 • 27 Ιουλίου 2009: προθεσμία για αποστολή απόδειξης της ταυτότητας (καθυστερημένες ή απούσες καταθέσεις θα αποκλειστούν).
 • 28 Ιουλίου-10 Αυγούστου 2009: εκλογές.
 • 10-12 Αυγούστου 2009: καταμέτρηση ψήφων.
 • 12 Αυγούστου 2009: δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων.

Μεταφραστές

edit

Για την διασφάλιση ότι θα υπάρχει μια αντιπροσωπευτική σύμπτυξη της κοινότητας Wikimedia σε αυτές τις εκλογές, είναι σημαντικό να μεταφραστούν οι εκλογικές ανακοινώσεις και οι δηλώσεις των υποψηφίων σε όσο το δυνατό περισσότερες γλώσσες είναι δυνατό. Για να βοηθήσετε στην μετάφραση, παρακαλούμε δείτε την σελίδα μεταφράσεων.