Wikimedia Foundation elections/Board elections/2009/Results/mk

Изборите завршија на 10 август 2009. Повеќе не се прифаќаат гласови.
Резултатите ќе бидат објавени на 12 август 2009.
Избори на Одборот 2009
Организација

Изборната комисија би сакала да ги соопшти резултатите од изборите за членство на Одборот на доверители на Викимедија 2009. Победници се Тинг Чен, Кет Волш и Семјуел Клајн. Овие резултати ќе бидат потврдени Одборот на доверители на првата седница. Функциите ќе важат до јули 2011.

Има вкупно ' важечки гласачки ливчиња; конкретните резултати се прикажани подолу. Погледајте детален преглед на гласовите.

Финална ранг-листаEdit

Место Кандидат
1 Тинг Чен (Wing)
2 Кет Волш (mindspillage)
3 Семјуел Клајн (Sj)
4 Герард Меијсен (GerardM)
5 Домас Митузас (Midom)
6 Томас Браун (Redlinux)
7 Јуси-Виле Хејсканен (Cimon Avaro)
8 Стив Смит (Sarcasticidealist)
9 Ден Розентал (Swatjester)
10 Хозе Густаво Гонгора (Góngora)
11 Бреди Брим-ДеФорест (Bradybd)
12 Лори Пјетерсе (LouriePieterse)
13 Адам Кенигсберг (CastAStone)
14 Ралф Потдевин (Aruspice)
15 Бофорд Антон Стенберг (B9 hummingbird hovering)
16 Грегори Кохс (Thekohser)
17 Кевин Рајли О‘Киф (KevinOKeeffe)
18 Рели Комарузаман (Relly Komaruzaman)