Ask a question/FAQ/Participation/nl

This page is a translated version of the page Ask a question/FAQ/Participation and the translation is 100% complete.

Hoe kan ik mijn eigen auteursrechtelijk beschermde gegevens doneren aan uw sites?

Bedankt voor uw interesse om gegevens te doneren aan onze projecten!

In overeenstemming met onze Gebruiksvoorwaarden, kunnen onze projecten eerder gepubliceerde inhoud accepteren die compatibel is met het project waaraan u deze wilt toevoegen. (Zie specifiek sectie 7, "Licenties voor inhoud").

De vrijwilligersgemeenschap die het grootste deel van de inhoud van onze projecten maakt en beheert, heeft processen ontwikkeld om dergelijke donaties mogelijk te maken. Aanbevolen stappen op de Engelstalige Wikipedia zijn te vinden op Doneren van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Verschillende anderstalige Wikipedia's hebben pagina's die het proces beschrijven; U kunt de lijst met talen bekijken waarin het beschikbaar is en deze openen door op "Talen" in de linkse werkbalk te klikken. Specifieke informatie over het doneren van afbeeldingen en andere mediabestanden is te vinden op Commons e-mail sjablonen. Als u vragen heeft over het doneren van auteursrechtelijk beschermde inhoud die niet op die pagina's worden beantwoord, kunt u de webgebaseerde "helpdesk" op Commons raadplegen of de "Help"-link in de linkse werkbalk gebruiken om een forum te vinden over het project waaraan u wilt doneren.

Hoe kan ik helpen met het vertalen van inhoud naar andere talen?

Wikipedia draait op vrijwilligers die alle inhoud genereren en onderhouden en ook beleid en richtlijnen creëren om de site te regelen. Het is een samenwerkingsproject, waarbij mensen uit de hele wereld hun vaardigheden en interesses brengen om gratis bij te dragen aan het samenstellen en verspreiden van kennis aan iedereen, overal. De andere projecten die we onderhouden zijn ook collaboratieve, crowdsourced projecten die afhankelijk zijn van vrijwilligers. Vertaal is een vrijwilligerswerk op onze websites, net als het maken van content.

Een algemene benadering van het vertalen van de Engelstalige Wikipedia naar andere projecten is hier te vinden. Deze aanpak zal waarschijnlijk slagen bij de meeste projecten met de meeste talen. Als u specifiek advies wilt van andere vrijwilligers, kunt u contact opnemen met het "help" of het discussieforum van de gemeenschap op het project waar u voor wilt vertalen. Deze zijn over het algemeen gelinkt vanaf de zijkant van elke pagina. Als u het niet kunt vinden, kunt u schrijven naar info wikimedia org voor meer informatie. Geef in dat geval het taalproject aan waar u wilt werken (bijvoorbeeld Italiaans Wiktionary; Franstalige Wikipedia).

Als u geïnteresseerd bent om te helpen bij het vertalen van officiële documenten die worden gebruikt voor het beheer van Wikimedia-projecten, wordt dit werk ook gedaan door vrijwilligers. Meta's pagina "Babylon" is een goede plek om te beginnen. Er is een sectie over aan de slag gaan met enkele belangrijke links, en er is ook een sectie over communicatie die u enkele van de beste plaatsen vertelt om in contact te komen met andere vertalers, die u mogelijk details over het werk kunnen geven. We raden u aan om de tutorial te lezen die is gelinkt in het gedeelte "aan de slag" voordat u begint, als u ervoor kiest om mee te doen, omdat het systeem er eigenlijk complexer uitziet dan het is.