Amical Wikimedia/Pla estratègic 2019-2024

A través d'una comissió d'estratègia i una cronologia de terminis establerta per la Junta Directiva d'Amical, de l'11 de febrer al 15 de març es va realitzar una fase de participació oberta amb comentaris i respostes als 5 blocs de preguntes enllaçats a l'inici. Posteriorment, la comissió d'Estratègia va desenvolupar el document final, que fou votat i esmenat internament per la comunitat d'Amical Wikimedia del 14 al 29 d'abril.
Per saber-ne més sobre les preguntes formulades a la primera fase participativa, llegiu l'anterior Pla Estratègic 2014-2018 i Sondeig d'usuaris de la Viquipèdia de 2018.

Que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per a tothom en qualsevol llengua.
Document final del Pla Estratègic 2019-2024

2019-2024 Strategic Plan (in English)

Amical Wikimedia és l'organització independent que treballa per la promoció de la llengua i cultura catalanes dels projectes de Wikimedia. Enguany comencem a treballar en un nou pla estratègic de cara als propers quatre anys. Per redactar aquest pla comptem amb la vostra participació.

Tant si sou viquipedistes, membres d'Amical Wikimedia o altres col·laboradors o interessats, us convidem a participar del nou pla estratègic tot responent les preguntes que trobareu als apartats de sobre. En base als comentaris rebuts es redactarà una proposta de pla estratègic, que posteriorment serà esmenada, votada i ratificada per la comunitat d'Amical Wikimedia.

En el plantejament d'aquest Pla estratègic trobem necessari recapitular i en quatre idees reformular què volem per poder traçar el dibuix de la perspectiva d'aquests quatre anys. Des d'Amical Wikimedia considerem que l'accés universal i sense restriccions al coneixement és un dret fonamental i un motor per al desenvolupament social, educatiu i econòmic. Per això fomentem la publicació de continguts en llicències lliures i la seva reutilització per a qualsevol finalitat.

Per aquests motius:

  • Estem compromesos amb l'ideal d'un món en què cada ésser humà pugui compartir lliurement la suma de tot el coneixement. Tanmateix, aspirem a què aquest coneixement cada vegada sigui de més qualitat.
  • Fomentem el coneixement obert, tot promovent l'ús de llicències, formats i fonts lliurement accessibles i donem suport al desenvolupament de solucions tècniques que ajudin a eradicar les desigualtats i els biaixos en els projectes Wikimedia.
  • Fomentem la difusió de la llengua i la cultura catalanes a través d'aquests projectes, tant en llengües d'ús majoritari com en idiomes minoritzats.
  • Treballem amb voluntaris, en el sector cultural i en l'educatiu i en altres organitzacions per fer que el coneixement estigui disponible, usable i reutilitzable en línia.
  • Volem animar, involucrar i reconèixer l'aportació de la nostra comunitat de voluntaris, lectors i col·laboradors, ja que sense ella la Viquipèdia i els seus projectes germans no existirien.


Logotip d'Amical Wikimedia
Logotip d'Amical Wikimedia

www.wikimedia.cat


Com s'ha traçat el Pla Estratègic?