Amical Wikimedia/Avaluació comunitària activitats 2014 - 1r trimestre

2013
Avaluació comunitària d'activitats del 2014
L'avaluació comunitària d'activitats (trimestral) està pensada perquè tant els socis d'Amical Wikimedia, com els editors dels projectes Wikimedia en català, com qualsevol persona interessada en l'obra d'Amical pugui expressar la seva opinió respecte a com s'estan desenvolupant les activitats del trimestre en qüestió. Gràcies per participar-hi!

ComentarisEdit

Digues la teva! Com ho estem fent? Com podem millorar? Ens estem adequant al pla d'activitats i al pla estratègic? Com veus la resta de l'any? Trobes a faltar alguna activitat? T'agradaria involucrar-te però no saps com?


Congratulations! The amount of work done is awesome! M'agrada veure cada dia més gent activa dins d'Amical, i sense ser molts feu molta feina. M'ha impressionat la presència de la Viquipèdia a la premsa: el 30 minuts sobre viquipedistes en prime time va ser genial i la notícia del Premi Nacional de Cultura no me l'esperava. Crec que s'està aconseguint millorar la visió de la gent sobre la Viquipèdia i per què és necssària una enciclopèdia oberta.

Com a viquipedista també us he de dir que molt bé a tot. Les activitats GLAM-wiki porten material multimèdia de qualitat, a part de difondre els valors de les llicències lliures. Amb els projectes universitaris dóna gust veure aportacions de gran qualitat. Sobretot, vaig veient nous usuaris que venen d'aquests projectes i es queden, i això és el millor que es pot aconseguir. De totes maneres, sempre falta gent, sobretot en algunes àrees científiques.

Gràcies pels reports i seguiu així!--Ssola (talk) 23:32, 26 April 2014 (UTC)

jo crec que les activitats estan seguint les línies marcades al pla estratègic i s'està afiançant una manera de treballar: contacte amb la institució - formació/conscienciació - activitat - membre independent. Aquesta darrera part és la més difícil i és on s'haurien de posar més esforços: en fer que els contactes no depenguin sempre de nosaltres i que segueixin treballant després de l'activitat inicial--Barcelona (talk) 09:28, 1 May 2014 (UTC)
Avaluació Coentor (rebuda per e-mail)

A mi, des de la distància, em semblen encertades. Crec que les activitats diriges a utilitzar les biblioteques com a ens que difonga l'enciclopèdia són encertades, i ho veig en l'augment d'editors. A més, també l'atenció mediàtica que es rep és possitiva. Que mon pare (escric des de València, l'home no ha pogut vore el documental de Tv3 per motius obvis) em parle de "ie, la UOC te a un xicon de 18 per a editar articles de la cosa eixa que fas tu" implica que s'està aconseguint certa visibilitat social que és positiva per al projecte.

Clar, són activitats massa circumscrites a Catalunya. No m'he parat a fer comparativa per comarques, però són activitats centrades en Catalunya. Els esforços -i dificultats trobades- per a impulsar Amical al PV els conec, almenys quan el desé aniversari els membres valencians no vivien al PV. I lògicament, a Catalunya hi ha una predisposició de les administracions cap a este tipus d'activitats que fóra no hi trobem. Però encara així, em sobta que per exemple a les Illes, on tenim usuaris actius, tampoc no hi haja massa visibilitat. Crec que a les Illes la cosa deuria ser més fàcil que a València. I crec que ara a València la cosa pot anar millor que quan s'intentà fa tres anys.

Deixant esta reflexió a banda, la viquipèdia cada vegada és una eina de major referència, i tots som conscients de les seues limitacions. La tasca explicant com funciona açò és necessària (evitar vandalismes, evitar que HOAX es difonguen...), i entenc que la tasca d'Amical explicant-ho allà on li deixen fer faena és exemplar. A més, hi han altres projectes a promocionar, i també és una tasca necessària, i que percep que s'està avançant.

Això és tot.--Coentor

Veig molt bé tot el que es refereix a les activitats per difondre viquipèdia en català, i a fe que s'aconsegueix: diaris, TV, ràdios...Puja el nombre de visites i la credibilitat. Per mi aquest és l'aspecte més reeixit, tot i que aparentment no sembla que es tradueixi en nous editors i més articles. En aquest punt és on veig un punt dèbil, que a més surt explicitat en el pla estratègic 2014-12018 (aconseguir 750.000 articles, dels quals 2.000 de qualitat). Fer alguna cosa per crear articles amb bots, com s'havia fet fa uns anys. En algunes temàtiques, es podria fer perfectament així, i aquells articles -tot i millorables- no desmereixen en res la qualitat de la viquipèdia. Per tant, fomentar la formació en tema bots i similars, crec que seria un aspecte a abordar.--Pallares (talk) 14:36, 8 May 2014 (UTC)
Avaluació Micru

Em sembla fantàstica la tasca que s'està fent a Catalunya, hi ha una bona percepció de la Viquipèdia i això es nota en les nombroses col·laboracions amb institucions i aparicions als medis. En canvi a altres territoris de parla catalana (València, Illes) l'activitat es mínima. S'agraeix la jornada a l'UV, així i tot hi ha que reconèixer que a banda del "gender gap", a la nostra comunitat viquipedista també tenim un "territorial gap" que s'ha d'analitzar en profunditat per comprendre millor les causes i trobar solucions que impliquen als usuaris de fora de Catalunya.

Per la meua banda podria fer un anàlisi què no serviria per res donat que, pel meu origen, sóc parcial. El que sí que puc recomanar es que es busque ajuda d'alguna consultora externa que done una visió més completa i professional. És el que va fer Wikimedia UK quan tingueren els problemes de COI i els va ajudar a definir millor polítiques per a aplicar el seu pla estratègic. Pel que diu Coentor, pot ser no siguen sols les institucions en València, pot ser siga també un problema de diàleg social i llavors sí que es podria fer alguna cosa.

És clar que si l'objectiu era "Hold at least one in-person activity in every zone of the Catalan-speaking territories every year", llavors ja no hi ha res més a dir (o fer), però si es vol assolir un major impacte, hi haurà que veure què més es pot fer per a que Amical siga l'associació de tots els territoris de parla catalana i no sols de Catalunya.

La resta un 10, felicite a Kippel, a Arnau, i a tants altres per una tasca brillant que m'agradaria que s'estenga més. El premi és molt ben merescut, que hi hagen més!--Micru (talk) 17:31, 13 May 2014 (UTC)

A mi em sembla que s'està fent molta i molt bona feina amb un pla d'activitats ben definit i uns criteris clars. Igual que d'altres m'agradaria veure que això es tradueix en encara molts més nous editors que editin de forma continuada i rellevant. Personalment considero que anem en la bona línia i que el futur és esperançador. Gràcies a tots els que us ho heu treballat! --Jey (talk) 22:26, 13 May 2014 (UTC)
Avaluació Capsot

"As usual, the work from the people of Amical is quite good and, if I'm allowed to say so, outstanding. My review will be mainly positive but well as usual, I need to bring forward some criticism and therefore I'd like to add a few comments and advices.

I wish all the Chapters and Thorgs could be as efficient and productive as you are; unfortunately it is hardly the case except for some laudable exceptions... Thus, I would suggest you to be very careful in your pace and productivity: first it could generate envy or even jealousy, and even worse: bad attitudes... which are negative feelings Wikimedia shouldn't have (but well we're only human, some a bit more and some a bit less...), on the other hand be aware that being "too" productive doesn't bring you any problems afterwards since most of the work may depend on a few people and if they are not able to go on or decide to leave, well the pace could get dramatically reduced and this is a "negative trend" in spite of what you can have accomplished before... One of my usual "images" is that when (I guess it would be mainly in my part of Europe... not in the US nor in the Germanic countries) you have a lazy person working with you who is always late, people get accustomed to it, and even congratulate them when they are on time at work, while when you are never late or do your work properly, you will get some criticism if you "fail"...

I would also like to focus more on what I have personally noticed, and even participated in: its Challenges. These were great initiatives and I am sure they have shed some more light on what Amical and Wikimedia are doing... but I would also advise you not to have too many of them this close (the Catalan Challenge and Miro nearly followed one another...). The Catalan Challenge was interesting, stimulating, it reached a lot of people and greatly inspired the Umepedia Challenge. The work done by the organizer(s) and the participants was astounding.

However things must be followed through carefully and I felt less attention from the organizers in the end, and wish there was more caution when reaching it, in order to check thoroughly the contributions (unfortunately you can't trust everyone...), and see if the deadline (for example) or many other details were properly respected so you won't get any problems when it ends and nobody complaining. Moreover I also failed to see significant, clearly noticeable news of the results (but well I actually haven't kept a keen eye on it even if I tend to read Catalan newspaper daily), not meaning I wanted to see my name on any papers but just in order to finish it in the same way as it began, and well results can be as interesting, or even more, than announcing the Challenge...

Aside from these, rather insignificant, details, your work is amazing and I hope it will inspire others and help the Wikipedias grow just like it has helped make the Umepedia Challenge more noticeable. Wish you (even my "friends" from Meta and elsewhere) all the best, una abraçada ben bona, de còr e d'òc,

Avaluació Pau Colominas

En primer lloc, vull demanar disculpes per fer l'avaluació del primer trimestre tan tard, quan ja s'està encetant la del segon.

Dit això vull destacar, com ja han fet alguns companys, l'enorme augment de popularitat de la viquipèdia catalana assolit gràcies a la bona feina d'Amical a l'hora d'apropar el projecte als mitjans de comunicació. El reconeixement social entre el públic que mai ha estat vinculat a l'enciclopèdia ha crescut. A més, s'ha aconseguit que aquest públic adquireixi certes nocions bàsiques sobre el que som i com funcionem. Si bé no sembla que això hagi comportat un augment del nombre d’editors, els diversos projectes universitaris i de GLAM sí deixen un pòsit d’editors quan acaben.

La meva valoració en global és doncs molt positiva. La tasca d’Amical està millorant i molt la Viquipèdia tan de cara endins com de cara enfora. Endavant!

--Pau Colominas (talk) 10:20, 15 July 2014 (UTC)

ContacteEdit