Wikimedia Sverige/Årsmöte/2008/Kandidater/Jan Ainali

svenska: Mitt namn är Jan Ainali och jag kandiderar till ledamot i Wikimedia Sveriges styrelse.

Jag och Wikigrejen

edit

Internetvågen hoppade jag på 1994 när jag gick på en av Sveriges första gymnaisum med datainriktning i Forsmark. Jag var inte riktigt lika snabb att upptäcka Wikipedias storhet och då som sann metapedian skapade jag först konto på Commons för att ladda upp bilder att infoga i artikeln om Karlstad.

Jag tycker att hela wikigrejen som idé är helt klockren och kommer att dedikera allt mer tid och energi åt det.

Jag finns som:

Wikimedia Sverige

edit

Jag har varit ständigt adjungerad ledamot sedan senaste årsmötet. Med starkt intresse för grafisk form har jag skapat det mesta av vårt tryckta material; fem posters (en här, tre laddas upp på commons snart (en är utgången)) och broschyrer på engelska och svenska. Jag har också hand om Wikimedia Sveriges webshop.

Målsättning

edit

Jag hoppas och tror på en stark framtid för fri information och fri programvara och vill med Wikimedia Sverige hjälpa till att förverkliga detta. Jag vill också bidra med mina kunskaper i grafisk formgivning till föreningen för att producera broschyrer, affischer och andra trycksaker för styrelsens fortlöpande arbete. Jag vill få igång ett utökat samarbete med skolor (främst universitet) och bibliotek. Mer konkret har jag för avsikt att uppnå följande om jag blir vald till styrelsen:

  • Göra en 16-sidig broschyr om hur man redigerar på Wikipedia (enligt tysk förlaga).
  • Hålla kurs om Wikipedia för lärare på Karlstads universitet, jag blev tillfrågad efter att ha hållt en föreläsning för personalen på Karlstads universitetsbibliotek.
  • Ta fram material som kan användas till att hålla föreläsningar om Wikipedia.
  • Resa till Wikimania 2008 (för egna pengar) för att skapa kontakter med Wikimedia Foundation och de andra lokalföreningarna och representera Wikimedia Sverige.
  • Realisera Wikipedia Academy i höst.

Om mig

edit
Jan Ainali

Jag är 31 år, bor i Karlstad och är utbildad innovation och designingenjör. Ursprungligen kommer jag från Uppland, men jag flyttade 1996 till Karlstad för att studera och har bott här sedan dess med undandtag för korta studier i Skövde 1999, Katrineholm 2004/05 samt långresa till Australien 2006/07.

Jag har tidigare erfarenhet av styrelsearbete från studieföreningen och ett danskompani.

Fotografering är ett stort intresse och jag är även medlem i Mensa och Humanisterna.

För frågor

edit

Kontakta mig via min epost:

jan(snabel-a)ainali(punkt)com

eller via någon av mina diskussionssidor.

English: My name is Jan Ainali and I am running for a position as a member of the board for Wikimedia Sverige.

Me and the Wikithing

edit

I missed the start, don't ask me how, but when I finally became aware of Wikipedia I joined instantly, 2006/01/21 13:45:30. I really love the idea with free knowledge for everyone.

Wikimedia Sverige

edit

As a co-opt member I try to bring all my knowledge to the table. As I have knowledge in graphic design it is natural that I take care of those issues. So far I have produced five posters (one here, three will be uploaded soon (one is outdated)) and leaflets in english and swedish. I also run Wikimedia Sverige official webshop. I held a seminar for the librarians on Karlstads universitetsbibliotek (Karlstad university library) after which I was invited to do the same for professors and teachers at the University.

About me

edit
Jan Ainali

I am born in the seventies and currently live in Karlstad, Sweden. I work with Industrial design and have a bachelors degree in Innovation and design engineering. I am a member of the Swedish Humanist Association and Mensa.

Questions?

edit

Contact me through email:

jan(snabel-a)ainali(punkt)com

skype: jan.ainali