Wikimedia Sverige/Årsmöte/2007/Kandidater/Presentation

Mitt namn är Lennart Guldbrandsson. Jag är Wikimedia Sveriges ordförande.

Lennart Guldbrandsson, känd på Wikipedia som Hannibal.

På Wikipedia Edit

För mer information, se Hannibal.

Min första redigering på svenskspråkiga Wikipedia var 2005. Jag blev administratör efter drygt ett halvår på svenskspråkiga Wikipedia. Sedan 2006 har jag varit svenskspråkiga Wikipedias presskontakt och i den funktionen varit med i radio, tidningar och på internet för att föra fram Wikipedias budskap. De flesta har tyckt att jag har gjort ett bra jobb, se Press och Bybrunnen.

För mitt uppdrag som presskontakt har jag arbetat en del inom Wikipedianamnrymden för att försöka göra tydligare och enklare riktlinjer, men även medverkat som medlare i några redigeringskrig, vilket ledde till att jag 2006 blev invald i svenskspråkiga Wikipedias skiljedomskommitté. 2007 var jag med och startade arbetet med en svensk lokalförening av Wikimedia Foundation och blev sedermera en av de fyra i interimskommittén, tillsammans med Anders Wennersten, Joakim Larsson och Lars Aronsson.

Jag har varit med på flera wikifikor och umgås med Wikipedianer, både i verkligheten och via mail, telefon och chatt, inte minst för att pejla vad Wikipedianer i allmänhet tycker i olika frågor, så att mina svar som presskontakt speglar gemenskapens åsikter, snarare än mina egna.

Mina bidrag på Wikipedia finns här, medan mina aktiviteter som administratör finns här.

Jag är även aktiv på Wikimedia Commons (främst som uppladdare av bilder, se bidrag här) och på Meta (då som svHannibal, se bidrag här).

Wikimedia Sverige Edit

Jag har varit med i ett antal olika föreningar, visserligen aldrig som ordförande, men jag ser ordförandeposten främst som ett PR-jobb, medan det "verkliga" jobbet delas upp bland hela styrelsen, något som även resten av interimskommittén också bekräftat. Som PR-person för Wikipedia börjar jag bli van: jag har blivit intervjuad, skrivit pressreleaser, och varit på mässa som "företrädare" för Wikipedia. Jag tror att Wikimedia Sverige är en bra utgångspunkt för att göra Wikipedia och dess systerprojekt bättre, samt för att sprida kunskap om hur fri information och fri programvara fungerar.

Privat Edit

Jag är 33 år, bor i Göteborg och är utbildad manusförfattare, men är för tillfället mellan projekt. Ursprungligen kommer jag från Närke, men jag flyttade 1995 till Uppsala för att studera, och 2000 till Göteborg.

För frågor Edit

Kontakta mig via min epost:

l_guldbrandsson(snabel-a)hotmail(punkt)com

eller via min diskussionssida på svenskspråkiga Wikipedia:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Anv%C3%A4ndardiskussion:Hannibal