Wikimedia Norge/Newsletter/2022-11/nn

This page is a translated version of the page Wikimedia Norge/Newsletter/2022-11 and the translation is 100% complete.
Other languages:


Wikimedia Noreg

Hei, her kjem siste nytt frå Wikimedia Noreg!

Stipend og tilgang til nyheitsarkiv
1. desember er fristen for å søka om wikistipend frå Wikimedia Noreg. Du kan søka viss du har ein idé til eit wikirelatert prosjekt som du treng litt ekstra pengar til å gjennomføra – det er veldig ope, så lenge resultatet gagnar Wikimedia-prosjekta på noko vis.
Same dato deler vi òg ut Retriever-tilgangane for perioden fram til 20. mai 2023. Via Retriever, som tidlegare heitte Atekst, kan du søka i arkivet til 2916 norske nyheitskjelder. Skriv deg på lista på Wikipedia om du er interessert.
Viktig utval blir nedsett
Korleis kan vi stimulera til at medlemstalet i foreininga vår aukar? Vi håper at du vil bidra med gode innspel.
Årsmøtet 2022 vedtok einstemmig at det skal nedsetjast eit utval som skal greia ut medlemsvekst. Styret i foreininga vår har skrive eit mandat, slik at utvalet får gode rammer for arbeidet. Utvalet skal bestå av medlemmer og andre wikimedianere og ein representant frå administrasjonen, og dei skal levera ein rapport 15. januar 2023
Vi oppfordrar alle som ønsker meir informasjon, eller som ønsker å delta i utvalet, til å ta kontakt med styreleiar Marie Nicolaisen innan 27. november på marie@wikimedia.no.
Starthjelp
Kjenner du nokon som har lyst til å bidra på Wikipedia, men ikkje veit korleis dei skal komma i gang?
På Wikipedia kan dei få ein fadder, og det finst eit nybyrjarforum. No kan dei òg møta ein erfaren wikipedianar ansikt til ansikt og spørja om alt dei lurer på. Den første onsdagen i månaden tilbyr WMNO starthjelp på eit digitalt treff. Første moglegheit: 7. desember kl. 19-20.
Dette skjer før jul
Wikitreff: Tysdag 22. november kl. 17–22 på Deichman Bjørvika. Eldsjeler møtest til samtale og samarbeid. Etter treffet går dei som ønsker det, vidare til Døgnvill Burger.
Starthjelp: Onsdag 7. desember kl. 19–20. Digitalt treff kvar ferske wikipedianere får hjelp til å komma i gang.
Juletreff: Torsdag 8. desember samlast vi på Dattera til Hagen i Oslo. Dei som ønsker å eta litt, møtest klokka 17.00. Frå klokka 19.00 blir det kviss!

Har du allereie betalt medlemsavgifta for 2022? Viss ikkje kan du registrere deg som enno medlem på denne sida.

Dette nyhendebrevet vert posta av ein bot. Gje tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement