Wikimedia Norge/Newsletter/2022-11

Other languages:


Hei, her kommer siste nytt fra Wikimedia Norge!

Wikimedia Norge
Wikimedia Norge
Stipend og tilgang til nyhetsarkiv
1. desember er fristen for å søke om wikistipend fra Wikimedia Norge. Du kan søke hvis du har en idé til et wikirelatert prosjekt som du trenger litt ekstra penger til å gjennomføre – det er veldig åpent, så lenge resultatet gagner Wikimedia-prosjektene på noe vis.
Samme dato deler vi også ut Retriever-tilgangene for perioden frem til 20. mai 2023. Via Retriever, som tidligere het Atekst, kan du søke i arkivet til 2916 norske nyhetskilder. Skriv deg på lista på Wikipedia om du er interessert.
Viktig utvalg nedsettes
Hvordan kan vi stimulere til at medlemstallet i foreningen vår øker? Vi håper at du vil bidra med gode innspill.
Årsmøtet 2022 vedtok enstemmig at det skal nedsettes et utvalg som skal utrede medlemsvekst. Styret i foreningen vår har skrevet et mandat, slik at utvalget får gode rammer for arbeidet. Utvalget skal bestå av medlemmer og andre wikimedianere og en representant fra administrasjonen, og de skal levere en rapport 15. januar 2023.
Vi oppfordrer alle som ønsker mer informasjon, eller som ønsker å delta i utvalget, til å ta kontakt med styreleder Marie Nicolaisen innen 27. november på marie@wikimedia.no.
Starthjelp
Kjenner du noen som har lyst til å bidra på Wikipedia, men ikke vet hvordan de skal komme i gang?
På Wikipedia kan de få en fadder, og det finnes et nybegynnerforum. Nå kan de også møte en erfaren wikipedianer ansikt til ansikt og spørre om alt de lurer på. Den første onsdagen i måneden tilbyr WMNO starthjelp på et digitalt treff. Første mulighet: 7. desember kl. 19-20.
Dette skjer før jul
Wikitreff: Tirsdag 22. november kl. 17–22 på Deichman Bjørvika. Ildsjeler møtes til samtale og samarbeid. Etter treffet går de som ønsker det, videre til Døgnvill Burger.
Starthjelp: Onsdag 7. desember kl. 19-20. Digitalt treff hvor ferske wikipedianere får hjelp til å komme i gang.
Juletreff: Torsdag 8. desember samles vi på Dattera til Hagen i Oslo. De som ønsker å spise litt, møtes klokka 17.00. Fra klokka 19.00 blir det quiz!

Har du allerede betalt medlemsavgift for 2022? Hvis ikke kan du registrere deg som fortsatt medlem på denne siden.

Dette nyhetsbrevet postes av en bot. Gi tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement