Wikimedia Norge/Newsletter/2021-05


Hei, her kommer siste nytt fra Wikimedia Norge!

Wikimedia Norge
Wikimedia Norge
Arctic Knot
24.–25. juni skjer det endelig. Språkkonferansen Arctic Knot er i gang. Konferansen er digital, og vi håper dere synes programmet er interessant! Det blir spennende paneldiskusjoner, og mulighet til å bli kjent med prosjekter som Abstract Wikipedia og Wikikilden.
Programmet i sin helhet ligger nå ute på Meta-siden, og du kan også lese om konferansen på bloggen vår.
Registreringen er åpen, og det er så klart helt gratis å melde seg på.
Det vil være mulig å registrere seg fram til konferansen starter, men ønsker du å være med på workshoppen som heter Unlocking the potential of digital language archives er det viktig å registrere seg innen 20. juni for å få muligheten til å søke i arkivet Endangered Languages Archive (ELAR) underveis.
Ellers er det et variert og veldig spennende program, og vi tror alle vil finne noe interessant i dette programmet.
Har du lyst til å bidra på Arctic Knot som frivillig? Vi setter stor pris på alt engasjement!
Kanskje kan du tenke deg å være med å teste plattformen vi skal bruke i forkant? Eller har du spørsmål du ønsker skal tas opp i paneldebatten? Kanskje kan du tenke deg å bidra med underholdning av noe slag? Ta gjerne kontakt på arcticknot@wikimedia.no!
Månedens konkurranse på Wikipedia
Temaet for månedens konkurranse for juni er kunstnere. Redigeringer på artikler om alle kunstnere vil gi poeng i konkurransen, men vi håper så mange som mulig av dere vil bidra til å skrive om samiske, og andre urfolkskunstnere, på Wikipedia.
Wikimania
I år er Wikimania digitalt, noe som gjør det mulig for enda flere å bli med. Temaet er 20 år med Wikipedia, og altså en tid for å feire hva Wikimedia-bevegelsen har oppnådd, og se tilbake på reisen som har vært. Det er nå mulig å sende inn bidrag. Har du en idé til et bidrag, men usikker på vinkling så ta gjerne kontakt. Vi kan bistå med idémyldring og eventuelt andre praktikaliteter!
Wikitreff
Nå er det ikke lenge til det er mulig å organisere fysiske wikitreff igjen. Noen er allerede i gang med å planlegge! Det er veldig fint om flere får mulighet til å være med på wikitreff. Wikimedia Norge kan bistå med økonomisk støtte om du ønsker å organisere et der du bor!
Vi kommer til å fortsette å organisere wikitreff, ulike workshoper og admintreff med (u)jevne mellomrom enten digitalt eller fysisk. Har du ønsker til tema, så kan du tipse Jon Harald (jhsoby@wikimedia.no)!

Har du allerede betalt medlemsavgift for 2021? Hvis ikke kan du registrere deg som fortsatt medlem på denne siden.

Dette nyhetsbrevet postes av en bot. Gi tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement