Wikimedia Norge/Newsletter/2021-01/nb


Wikimedia Norge

Godt nytt jubileumsår og gratulerer med 20 år med kunnskapsdugnad!

15. januar 2001 ble Wikipedia på engelsk lansert. Temaet for 20-årsmarkeringen er å feire menneskene bak Wikipedia. Alle dere som på en eller annen måte har bidratt til at vi nå kan feire 20 år med fri kunnskap. På grunn av koronasituasjonen kan vi dessverre ikke invitere til noen fysisk feiring nå, men vi håper å kunne invitere til et jubileumsarrangement i løpet av året.

Send en gratulasjon
Vi har laget en gratulasjonsside hvor alle kan sende en gratulasjon til Wikipedia. Vi håper det kan bli en fin side som viser hvorfor Wikipedia fortsatt er like viktig, eller kanskje enda viktigere, enn for 20 år siden. Send inn ditt gratulasjonskort!
Wikitreff
Neste wikitreff er 27. januar. Da deltar Karl Wettin fra Wikimedia Sverige, og vil snakke om prosjektet Wikispeech. Dette er et spennende åpent kildekode-prosjekt som handler om brukergenerert stemmesyntetisering. Dette har også bruksområder langt utenfor Wikimedia-prosjektene. Forslag til temaer for senere wikitreff er hjertelig velkomne nederst på wikitreffsiden!
Arrangementer å se fram til i 2021
  • Årsmøte for Wikimedia Norge blir den 6. mars. Møtet vil også i år være digitalt. Mer informasjon kommer.
  • Vi planlegger et virtuelt administratortreff for administratorene på Wikipedia-utgavene på bokmål og nynorsk, trolig i mars. Hvis du er interessert i å bidra til organiseringen av dette, kontakt gjerne Jon Harald.
  • Arctic Art+Feminism: Vi vil organisere fire skriveverksted i løpet av 2021, tema vil være kvinnelige kunstnere og urfolkskunst. Mer informasjon kommer.
  • WikiGap: Dersom smittesituasjonen tillater det blir det WikiGap-arrangement på Den svenske ambassaden i Oslo. Vi håper å se dere der. Tema i år er kvinnelige aktivister fra Sør-Amerika.
  • Arctic Knot: I juni arrangerer vi for første gang språkkonferansen Arctic Knot. Det er en videreføring av konferanseserien Celtic knot. Mer informasjon vil komme om ikke lenge!
Nytt medlemssystem
Vi tar i bruk et nytt medlemssystem. Hva betyr dette for deg? Minst mulig, håper vi. Men for oss vil det føre til en enda bedre oppfølging av dere medlemmer. I neste uke sender vi et nyhetsbrev med bl.a. informasjon om medlemskontingent for 2021. Den kan betales via AvtaleGiro eller Vipps. Har du allerede betalt medlemsavgiften for 2021, så kan du se bort fra denne informasjonen.
Spørreundersøkelse fra Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation ønsker svar på denne undersøkelsen fra Wikimedia-medlemmer fra hele verden. Wikimedia Foundation har laget en norsk oversettelse av undersøkelsen. Man kan ta undersøkelsen anonymt uten å dele epostadresse, men merk at man da ikke bør lukke nettleseren før man er ferdig med undersøkelsen.

Har du allerede betalt medlemsavgift for 2021? Hvis ikke kan du registrere deg som fortsatt medlem på denne siden.

Dette nyhetsbrevet postes av en bot. Gi tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement