Wikimedia Foundation elections/Board elections/2011/Committee/bg

Изборите приключиха на 12 юни 2011. Не се приемат повече гласове.
Резултатите бяха обявени на 17 юни 2011 г.
Избори за Управителен борд '2011
Организация

Избирателната комисия на изборите за Управителен борд '2011 направлява организацията на изборите съобразно мандата, възложен ѝ и надзираван от Управителния борд, и може да дава препоръки на Борда във връзка с изборите.

ЧленствоEdit

Комисията се състои от членове, посочени от Борда да организират Избори 2011 на членове на Борда на Фондация Уикимедия. Членовете на комисията трябва да бъдат редактори в един или повече проекта на Уикимедия, не могат да са членове на Борда или кандидати в изборите и нямат право да участват в гласуването.

Избирателната комисия се състои от следните петима доброволци:

Име Езици Местоположение (часова зона)
Abbas Mahmoud sw, en-3 Найроби, Кения (UTC+3)
Jon Harald Søby nb, en-3, sv-3, de-2, da-2, es-1, eo-1, ro-1, sw-1 Дар ес Салаам, Танзания (UTC+3)
Mardetanha fa, az, en-3, tr-2, ar-1, mzn-1, glk-1, bqi-1, tk-1, crh-1 Занян, Иран (UTC+3:30)
Matanya he, en Израел (UTC+2)
Ryan Lomonaco en Гранд Рапидс, Мичиган, САЩ (UTC-4)

ЗадачиEdit

Избирателната комисия е отговорна за планирането и обслужването на практически всички аспекти от процеса по избиране на членове на Управителния борд. Например, Комисията планира типа гласуване, критериите за право на глас, критериите за кандидатстване, проектира и организира всички официални страници на гласуването в Мета, удостоверява дали кандидатите и гласоподавателите отговарят на критериите, провежда одит на гласовете с цел да се избегнат повтарящи се вотове и други проблеми, и т.н.