Wikimedia Foundation elections/Board elections/2009/da

'Valget sluttede den 10. august 2009. Stemmer accepteres ikke længere. '
Resultaterne blev annonceret den 12. august 2009.
Valget til Board of Trustees 2009
Organisation

Valget til bestyrelsen vil finde sted mellem den 28. juli og 10. august 2009. Medlemmer af Wikimedia har mulighed for at kunne vælge tre kandidater til en toårsperiode, som udløber i 2011. Bestyrelsen er den højeste myndighed i Wikimedia Foundation, en 501(c)(3) nonprofit-organisation registreret i USA. Wikimedia Foundation bestyrer mange forskellige projekter som f.eks. Wikipedia og Commons.

Valget vil finde sted på sikre servere, ejet af Software in the Public Interest. Stemmerne er hemmelige, og kan kun ses af få personer, som skal tælle dem op. Vælgerne skal angive på en liste, hvilke kandidater, der efter deres mening er mest egnede. Stemmerne vil blive talt op efter Schulze-metoden.

Valgkomitéen vil offentliggøre resultatet af afstemningen senest den 12. august. Detaljerede oplysninger vil blive tilgængelige. Alle tidspunkterne på denne side starter kl. 00:00 UTC.

Information til vælgere

edit

Krav

edit

Du må stemme, hvis du er en registreret bruger på en af Wikimedias wikier (du må kun stemme én gang, uanset hvor mange konti du har). For at være kvalificeret, skal din konto opfylde disse krav:

 • den må ikke være blokeret
 • den må ikke være en bot
 • den skal have foretaget mindst 600 redigeringer før 1. juni 2009 på Wikimedias wikier (antal redigeringer på flere wikier kan lægges sammen hvis du har en global konto)
 • den skal have foretaget mindst 50 redigeringer mellem 1. januar og 1. juli 2009.

Særlige undtagelser: Disse brugere må stemme, selv om de ikke opfylder overstående krav:

 • Wikimedia server-administratorer med shell-adgang
 • ansatte i Wikimedia Foundation, som er blevet ansat før 1. marts 2009
 • nuværende eller tidligere medlemmer af bestyrelsen

Hvordan stemmer man

edit

Hvis du opfylder overstående krav:

 1. Læs kandidatpresæntationerne og beslut hvilke kandidater du vil støtte.
 2. Gå til specialsiden "Special:Securepoll" på den wiki, du vil stemme fra. Hvis du er mest aktiv på Meta-wiki, så skal du gå til meta.wikimedia.org/wiki/Special:Securepoll.
 3. Læs instruktionerne på siden.

Information om kandidaterne

edit

Detaljerede informationer om bestyrelsesmedlemmernes pligter kan ses i bestyrelseshåndbogen.

Bestyrelsens pligter

edit

At være medlem af bestyrelsen i en lille organisation som Wikimedia Foundation, kan være tidskrævende. Bestyrelsesposterne er frivillige og ulønnede. Medlemmer skal ikke donere til Wikimedia, selv om de stadig er meget velkomne til det.

Bestyrelsesmedlemmer forventes at mødes personligt 3–4 gange om året, deltage i Wikimania (vores årlige konference), deltage i andre planlagte webkonferencer og stemme. Bestyrelsen kommunikerer intensivt via e-mail, wiki og IRC. Enkelte medlemmer deltager nogle gange i strategiske møder med andre organisationer og virksomheder, og kommunikerer resultaterne til de øvrige bestyrelsesmedlemmer og ansatte.

De enkelte medlemmer bør også deltage i andre aktiviteter (så som fundraising, Wikimania og auditing) og hjælpe med at lave udkast til politikker, vedtægter og beslutningsdokumenter om sådanne emner.

Fordi bestyrelsesmedlemmer har pligter som følge af deres positioner, skal kandidater, som er ansat i Wikimedia Foundation, opsige disse stillinger, før de kan indvælges i bestyrelsen. Dette er for at undgå potentielle interessekonflikter.

Krav til kandidater

edit

Kandidater skal opfylde følgende krav:

 • Have foretaget mindst 600 redigeringer før den 1. marts 2009 på en eller flere Wikimedias wikier (antal redigeringer kan lægges sammen hvis kandidaten har en global konto)
 • Have foretaget mindst 50 redigeringer mellem den 1. januar og 1. juli 2009
 • Skrevet sit fulde navn på kandidatsiden (fordi bestyrelsesmedlemmers identitet er en offentlig oplysning, og det er ikke muligt at være bestyrelsesmedlem som anonym eller under pseudonym);
 • Være 18 år og myndig i sit hjemland
Specielle undtagelser: Nuværende medlemmer af Board of Trustees må kandidere uden at skulle opfylde de overstående krav.

Hvordan kandiderer jeg?

edit

Hvis du opfylder overstående krav:

 1. Lav et præsentation, som ikke er længere end 1200 tegn. Denne præsentation bør indeholde information om hvad du ville gøre, hvis du blev valgt, relevante holdninger og erfaring, og alt andet du mener er relevant. Du må ikke bruge din præsentation til henvise til en liste over støtter eller andre kandidatsider, eller til at nedgøre andre kandidater.
 2. Tilføj dit kandidatur mellem 6. juli 2009 kl. 00:00 (UTC) og 27. juli 2009 kl. 23:59 (UTC). Efter den 27. juli må disse præsentationer ikke ændres bortset fra mindre rettelser og oversættelser. Alle tilføjelser efter denne dato vil blive tidsstemplet, adskilt fra den oprindelige præsentation og kun blive vist til vælgerne, hvis de bliver oversat til sproget, som den oprindelig præsentation var forfattet i.
 3. Send et bevis på din identitet til Cary Bass (Volunteer Coordinator) inden den 27. juli 2009. Du vil blive kontaktet af et medlem af valgkomitéen med yderligere oplysninger om kandidaturet.

Kandidater, som ikke opfylder de ovenstående krav, vil blive diskvalificeret.

Organisation

edit

Tidslinje

edit
 • 1.–30. juni 2009: Oversættelser.
 • 6.–27. juli 2009: Kandidattilmeldinger.
 • 27. juli 2009: Dato for seneste indsendelse af bevis på identitet (senere eller manglende indsendelser vil man blive diskvalificeret).
 • 28. juli–10. august 2009: Valg.
 • 10.–12. august 2009: Stemmeverificering.
 • 12. august 2009: Resultater.

Oversættelser

edit

Det er meget vigtigt at oversætte disse informationer. For at hjælpe til, se oversættelsessiden.