Wikimedia Foundation elections/2021/Translation/mk

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Translation and the translation is 100% complete.

Изборите завршија на 31 август 2021 г. Повеќе не се прифаќаат гласови.
Исходот е објавен на 7 септември 2021 г. Мислења за изборите можете да дадете на страницата за поизборна анализа.

На страницава се организираат преводите на изборот за членови на Одборот за 2021 г. Изборната комисија ќе се потруди да најде што повеќе преведувачи за да се распореди обемот на преведувачката работа. Ако имате некакви прашања за преведувањето, пишете порака на страницата „Talk:Wikimedia Foundation elections/2021/Translation“.

Избори за Доверители 2021
Главна страница
Кандидати
Информации за гласањето
Единечен пренослив глас
Исход
Расправа
ЧПП
Прашања
Приредување
Преведување
Документација
Кутијава: преглед · разговор · уреди

Водич за гласање

Дознајте повеќе за кандидатите

Избираме четири места во Одборот на доверители на Фондацијата Викимедија.

 • Страницата за гласање се состои од низа расклопни кутии. Почнувајќи од горе, изберете ги кандидатите во ресодлед на претпочитање, from „Можност 1“ (најпретпочитан) дп „Можност 19“ (најмалку претпочитан).
 • Не мора да гласате за секој кандидат. Изборот можете да го прекинете на било кое место. На пример, можете да рангирате само еден или четири, а можете и сите.
 • Кандидатите треба да се рангираат без испуштање на бројки меѓу нив. Направениот пропуст дава грешка. На пример:
  Можност еден: Куче
  Можност два: (празно)
  Можност три: Мачка
 • Ова не се допушта. Не може да се стави третата можност без прво да ставите втора.
 • Не можете да го рангирате еден ист кандидат на повеќе наврати. Ова ќе ви даде грешка. На пример:
  Можност еден: Куче
  Можност два: Куче
  Можност три: Мачка
 • Ова не се допушта. Кандидатот „Куче“ е рангиран двапати.
 • Дозволено ви е да е премислите при гласањето. Со ова ќе го замените претходниот глас. Ова можете да го правите бесконечно многу пати.

Backup

Напатствија за гласање на овие избори ќе најдете тука.

Candidate names

 • Адам Вајт
 • Винициус Сикејра
 • Елијан Доминик Јао
 • Викторија Доронина
 • Дариуш Јемелњак
 • Лионел Шипманс
 • Реда Кербуш
 • Рози Стивенсон-Гуднајт
 • Мајк Пил
 • Лоренцо Лоза
 • Рави Моханти
 • Ашвин Баиндур
 • Паван Сантош Сурампуди
 • Равишанкар Ајакану
 • Фара Џек Мустаклем
 • Герард Мајсен
 • Даглас Ијан Скот
 • Паскал Ками-Валтер
 • Иван Мартинес

Other material

 • title: Избори за Одбор на доверители на Фондацијата Викимедија 2021
 • jumptext: Гласањето ќе се одржи на централно вики. Стиснете на копчето подолу за да прејдете на него.
 • returntext: Портал за Избори на Фондацијата Викимедија 2021
 • unqualifiederror: За жал, не сте на списокот на кориснии со право на глас. Посетете ја страницата со помош за гласачи за повеќе информации за условите на подобност и за тоа како може да ве додадат на списокот ако ги исполнувате условите.
 • board elections title: Избори на Фондацијата Викимедија 2021
 • candidates: Кандидати за одборници