Правно одделение на Фондацијата Викимедија/Назначувања во комитети/Сооштенија/Накратко

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation/Legal/Committee appointments/Announcement/Short and the translation is 100% complete.

Отворени места во Комитетот за подружници, Правозастапничката комисија и Комитетот за разгледување на случаи

Здраво на сите! Комитетот за подружници (AffCom), Правобранителската комисија (OC) и Комитетот за разгледување на случаи (CRC) бараат нови членови. Овие доброволечки групи им даваат важна структурна и надзорна поддршка за заедницата и движењето. Ги повикуваме заинтересираните да се кандидираат или да им прдложат на други кои, по нивно мислење, можат да дадат придонес во овие групи. Повеќе информации за улогите на групите, потребните вештини и пријавувањето за овие места ќе најдете на страницата на Мета.

Во име на Екипата за поддршка на комитети,