Потребителска група Уикимедианска общност на Малайзия

This page is a translated version of the page Wikimedia Community User Group Malaysia and the translation is 67% complete.
Outdated translations are marked like this.
Лого на WikimediaПотребителска група Уикимедианска общност на Малайзия
"Представете си свят, в който всеки отделен човек на планетата получава свободен достъп до сумата от цялото човешко знание. Това e,което правим."

Потребителска група Уикимедианска общност на Малайзия (MYS) е потребителска група на Wikimedia за хора, живеещи в, интересуващи се или свързани с Малайзия а също и отношения / връзки със съседните страни и по света. Можете да прочетете брошура с нашата ключова информация.

Уикимедиа
Общност на Потребителска Група
Малайзия
Лого на потребителска група Уикимедианска общност на Малайзия

Malaysia
LocationФлаг на Малайзия Малайзия
Country codeMYS
Legal statusНПО
(Регистриран под ROS: PPM-025-01-12022020)
Approval date10 септември 2017
Volunteers8 (основни членове)
Official language(s)Английски, Малайски
Other language(s)Китайски, Тамилски
Key people

ReportsСписък на докладите
AffiliationsESEAP Hub
Websitehttps://www.wikimedia.org.my
TwitterTwitter account
FacebookСтраница на групата
Официална страница
Instagramпрофил

Ние подкрепяме целите на фондацията Wikimedia, включително работата на доброволци по проекти на Wikimedia, както и много други инициативи за безплатни знания. Нашата цел е да подкрепим, популяризираме и образоваме широката общественост за наличието и използването на безплатно и отворено образователно съдържание, което включва възможността за достъп, разработване и допринасяне за проекти на Уикимедия. Езикът на нашата среда е английски (en) и / или малайски (ms), но ние също се опитваме да разширим използването на мандарин (zh), кантонски (zh-yue) и тамилски (ta) и вероятно един от местните езици на Малайзия.

В случай на несъответствие в информацията между другите езикови версии на тази страница, английската версия на тази група потребители на Малайзия ще има предимство. Потребителската група на общността на Wikimedia Малайзия поддържа строга нулева дискриминация, място с достъп за хора с увреждания,приятелска среда,дейности с нестопанска цел,събития само за уикенди, нисък профил и отворени и прозрачни политики' '.

Кратка История

Организацията е основана на 22 Май 2016 вНусаяя (Джохор)с нашата най-първа среща (на английски). На 10 Септември 2017, тя беше призната като потребителска група под името Wikimedia Community User Group Malaysia от Фондация Уикимедия. На 12 Февруари 2020, тя беше официално регистрирана и включена в списъка като неправителствена организация на национално ниво (НПО) в Националния отдел за регистрация на Министерство на вътрешните работи на Малайзия под обозначеното име Wiki Association Welfare User Association Malaysia.

Цели

Основните цели на филиала са:

 • Организиране на обществени дейности по територията на окръга;
 • Действайте като център за уикимедианците в Малайзия;
 • Сътрудничество с по-широката регионална и международна общност на Уикимедия (започвайки от съседни страни Индонезия, Филипини, Сингапур и др. И по-нататък, за да се разшири в повече страни по света);
 • Популяризиране на Уикипедия и различни малайзийски проекти на Wikimedia в цяла Малайзия и останалия свят;
 • Да действа като глас и представител на общността на Малайзия Wikimedia.

За да постигне тези цели, Потребителската група ще организира и планира различни срещи, семинари, обучения и стимулиране както на, така и извън wiki. Нашата цел е да създадем солидна основа за Wikimedia в Малайзия и да стартираме поредица от проекти и инициативи, свързани с Wikimedia, в цяла Малайзия. Всичко това се прави с добронамереност, отвореност, искрено сърце, учтиви думи, никога с надменност / подигравки / осмиване и с най-голямо уважение към всеки, с когото имаме работа, защото вярваме, че някой от нас е различен и има своя собствена уникална сила да допринесе за движението. Това е, което наистина описва кои сме.

Резолюции на Филиал на Общността

Upcoming events

List of meetup pages can be found here.

 • 8 June: Wikikata Bahasa Jawa 2 @ Muar, Johor

See previous events here.

Subsidiaries

Student society

 • Kelab Wiki Kent, Wikimedia student society of Institute of Teacher Education Kent Campus
 • Kelab Wiki Elobest, Wikimedia student society of Elopura Secondary School
 • Kelab Wiki UIAM, proposed Wikimedia student society of International Islamic University Malaysia
 • Wikimedia HELP University Society (WHUS) , Wikimedia student society of HELP University

Special programme

 • Wikipedia Boarding School Programme, run by Sandakan District Education Office, Sabah.

In the news