Wikimania 2011/Bids/Barcelona & Andorra/ca

Llengües:


Candidatura Barcelona / Andorra la Vella

ProgramaEdit

 • 1r dia Arribada a Barcelona i visites culturals. Presentació a la Premsa de Wikimania 2011. Centre Internacional de la Premsa de Barcelona. Presentació al públic en general i als viquimedistes arribats el programa de Wikimania 2011 a la Sala d'Actes de l'Ateneu Barcelonès.
 • 2n dia matí Desplaçament a Andorra: 8 o 10 autocars (4 o 5 helicòpters pels VIPS). Tarda benvinguda i actes previs i oficials.
 • 3r 4t i 5è dies jornades a Andorra. Activitats lúdiques paral·leles i als vespres.
 • 6è dia matí tornada a Barcelona. Acte de Clausura al Palau de la Música, activitats culturals i lúdiques a Barcelona. Festa final Barcelona.
 • 7è dia vols de retorn a les ciutats d'origen.

LlocEdit

Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB)Edit

El Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB) és el resultat d'una iniciativa del Col.legi de Periodistes de Catalunya que es féu realitat l'any 1988, amb la creació de la Fundació Centre Internacional de Premsa de Barcelona. Són patrons de la Fundació la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Presidència del Govern, l'Ajuntament de Barcelona, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i el propi Col.legi de Periodistes de Catalunya, els quals compten amb el suport d'un Consell Consultiu format per 28 institucions, empreses periodístiques i d'altres empreses i entitats, i un grup de 9 Empreses Col.laboradores.

Més informació a: Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB)

Ateneu BarcelonèsEdit

L' Ateneu Barcelonès és una associació fundada a Barcelona el 1860 sota el nom d'Ateneu Català, amb Joan Agell i Torrents com a president i Manuel Milà i Fontanals com a bibliotecari. Es fusionà el 1872 amb el Casino Mercantil Barcelonès i prengué el nom d'Ateneu Barcelonès. El Palau Savassona, seu de l'Ateneu, va ser construït l'any 1796 per Josep Francesc Ferrer de Llupià Brossa, baró de Savassona. L'edifici ideat per a ser una casa senyorial sobre el model del palau gòtic amb les dimensions i l'ordenació pròpies del procés academicista neoclàssic. S'hi conserven cinc pintures de Francesc Pla, "el Vigatà", fetes per a decorar-ne els murs i sostres dels salons. L'edifici original ha tingut grans transformacions volumètriques i d'organització. L'any 1906 va esdevenir la seu de l' Ateneu Barcelonès.

Més informació a: Ateneu Barcelonès

Intal·lacions Centre de Congressos Andorra la VellaEdit

Sales
 • sala ferrum 55 m2 33px
 • sala Ignis 65 m2 30px
 • sala Aria 100 m2 50px
 • sala Aqua 60 m2 30px
 • sala de La Consorcia total 570 m2
  • 4 mòduls 4 x 50 px o 2 x 200 px o 1 x 420px
 • auditori 1100 m2 900 px.
Instal·lacions
 • cuina/càtering
 • administració
 • vestíbul
 • recepció
 • guarda-roba
 • cabina llum i sò
 • traducció simultània
 • camerinos

Més informació a : Centre de Congressos Andorra la Vella

Acte de Clausura al Palau de la Música CatalanaEdit

Un recinte màgic concebut com una immensa caixa de vidre coronada amb una gran claraboia central. Escenari històric i contemporani de grans concerts i recitals, s’adapta a les necessitats dels seus esdeveniments i es converteix en una sala pròpia i personal. Marc idoni per a grans celebracions.

CARACTERÍSTIQUES: Aforament: 2.146 localitats

Superfície escenari: 193,38 m (graons regulables) Ample: 12,48 m Fons: 10,35 m + 2,02 m. (ampliació escenari 2,17 m) Alçada de boca: 13,21 m Alçada des de l’escenari: 13,21 m

Si es cobreix la platea amb una plataforma, es converteix en un espai incomparable per fer-hi sopars/dinars de gala de caràcter excepcional. Banquet: 350 persones A peu dret: 550 persones

L’escenari pot adaptar-se per a la celebració de sopars i dinars. Banquet: 60 persones A peu dret: 90 persones

Característiques tècniques: Potència màxima disponible en el quadre elèctric de l’escenari: 80.000 W L’escenari pot suportar una sobrecàrrega de 350 kg/m. El nivell global màxim de soroll permès a l’interior de la sala és de 95 dB (A) de valor mitjà (leq) amb pics esporàdics de fins a 100 dB(A) (Lpeak). Disposa de llum blanca per a concerts de música clàssica No hi ha amplificació de so.

PETIT PALAU Inaugurat el 18 de febrer de 2004, la sala Petit Palau és un nou auditori pensat per a la celebració d’actes que requereixen un aforament més petit que el de la Sala de Concerts. Les seves dimensions i una acústica excel·lent la fan particularment apta per als concerts de música de cambra; però també ha estat pensada per a congressos, convencions, conferències, taules rodones, juntes d’accionistes, reunions d’empresa, i com a estudi de gravació i plató de TV.

Construït a 11 metres de profunditat, compta amb uns equipaments audiovisuals d’alta tecnologia. Una graderia fixa i una platea de butaques retràctils que es poden amagar sota de l’escenari fan d’aquesta nova sala un espai diferent per la seva versatilitat.

Disposa d’un vestíbul actual i polivalent, amb capacitat per a 80 persones a peu dret. Espai indispensable com a zona d’acreditacions, d'acollida, per a pauses i prendre un cafè, et. Té servei de guarda-roba.

Combinar el Petit Palau amb el Foyer del Palau, la màgia de l’antic amb la funcionalitat del modern, farà que les celebracions siguin inoblidables.

Més informació a: Palau de la Música Catalana

Sobre BarcelonaEdit

Barcelona, situada a la costa mediterrània de la Península Ibèrica, és la capital de Catalunya. El municipi creix sobre una plana encaixada entre la serralada Litoral, el mar Mediterrani, el riu Besòs i la muntanya de Montjuïc. La ciutat acull les seus de les institucions d'autogovern més importants de Catalunya: la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya. Per haver estat capital del Comtat de Barcelona, rep sovint el sobrenom de Ciutat Comtal.

Amb una població de 1.615.908 habitants, Barcelona és la ciutat més poblada de les terres catalanes i la segona del Regne d'Espanya, així com l'onzena de la Unió Europea, segona ciutat no capital d'estat després d'Hamburg. És el principal nucli urbà de la regió metropolitana de Barcelona, que aglutina 4.928.852 habitants, i de l'àrea Metropolitana de Barcelona, integrada per 36 municipis, que té una població de 3.161.081 habitants i una superfície de 633 km². Un estudi del departament d'Afers Socials i Econòmics de l'ONU de l'any 2005 situa Barcelona en la posició 51 del rànquing de les poblacions amb major nombre d'habitants del món.

El català és la llengua oficial de Catalunya, segons queda recollit en dos textos legals, que són l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i la Constitució espanyola. També ho és el castellà, que és la llengua oficial del Regne d'Espanya.Totes les persones tenen el dret d'utilitzar les dues llengües oficials i els ciutadans de Catalunya tenen el dret i el deure de conèixer-les. La ciutat és una porta oberta a la convivència i al diàleg entre els diferents idiomes. La importància del turisme i la vessant de Barcelona com a punt d'acollida de diverses cultures fa que altres llengües com l'anglès, el francès, l'italià, el portuguès, l'alemany i diverses variants de l'àrab i altres llengües de països asiàtics també siguin presents als carrers.

Més informació a: Ajuntament de Barcelona

Catalunya és una regió situada a la Mediterrània occidental i constituïda com a comunitat autònoma al Regne d'Espanya. És situada a la costa nord-est de la Península Ibèrica. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural de tot el conjunt de terres de parla catalana. Amb una població estimada de 7.364.078 d'habitants (2008), és la segona comunitat més poblada del Regne d'Espanya, agrupa el 51,55% de la població total de les comunitats on el català és llengua pròpia.

Catalunya és una regió de tradició industrial des del segle XIX. En l'actualitat la indústria, el turisme i els serveis són els principals sectors econòmics de Catalunya. El creixement mitjà anual del període 1995-2004 en termes reals va ser inferior a la mitjana espanyola. No obstant això, el 2005 va créixer un 3,3%, el mateix percentatge que la mitjana espanyola i per damunt la mitjana europea. Segons les mateixes fonts, Catalunya es troba a la quarta posició de la classificació de comunitats segons llur Producte Interior Brut per capita en paritat de poder adquisitiu i aporta el 18,8% del PIB total d'Espanya, 25,5% del sector industrial del PIB i el 17,5% del sector dels serveis.[25] La taxa d'atur catalana, el 2005 era del 6,6%.

Més informació a: Govern de Catalunya

Regne d'Espanya o Espanya és un estat del sud-oest d'Europa, que ocupa la major part de la Península Ibèrica, la qual comparteix amb Portugal, Gibraltar i Andorra. Amb una superfície de 504.030 km², Espanya és el segon estat més extens d'Europa occidental i el sisè més poblat del continent europeu. Limita al nord-est amb França i el principat d'Andorra, a l'oest amb Portugal i amb l'oceà Atlàntic i l'est i al sud amb Gibraltar i la mar Mediterrània. Pertanyen al regne espanyol també els territoris extra-peninsulars de les Illes Balears, a la mar Mediterrània, les Illes Canàries a l'oceà Atlàntic i les ciutats de Ceuta i Melilla que limiten amb el Marroc al sud. El castellà és la llengua oficial de l'Estat. La constitució reconeix la riquesa lingüística d'Espanya com a patrimoni cultural objecte d'especial respecte i protecció, i declara que la "resta de les llengües espanyoles" són oficials a les comunitats autònomes respectives segons llurs estatuts d'autonomia.

Des de 1978, després de quaranta anys de cruel i desbastant dictadura de tipus militar feixista, el Regne d'Espanya s'ha constituït com a Estat social i democràtic de dret, el qual propugna com a valors superiors del seu ordenament jurídic la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític. La forma de govern de l'Estat és la monarquia parlamentària constitucional i és membre de ple dret de la Unió Europea.

Més informació a: Govern d'Espanya

Sobre AndorraEdit

Andorra, oficialment el Principat d'Andorra, és un petit Estat independent de l'Europa sud-occidental, situat als Pirineus entre el Regne d'Espanya i la República Francesa, limitant amb la comunitat autònoma de Catalunya al sud, i amb els departaments francesos dels Pirineus Orientals i de l'Arieja al nord. Andorra és un dels Estats més petits del món, amb només 468 km2[1] i una població estimada de 83.000 habitants, dels quals 31.363, o un 0,22% de la població total dels territoris de parla catalana.

Durant 715 anys, des de 1278 fins a 1993, Andorra va ser governada primerament per dos senyors feudals, el bisbe d'Urgell, avui dia bisbat a Catalunya, i el comte de Foix, que va passar a pertànyer a la Corona francesa, que desprès de la Revolució és representat pel President de la República Francesa. Per això Andorra s'anomena coprincipat, governat actualment i conjuntament per un cap d'Estat català, el Bisbe d'Urgell, escollit pel Vaticà i un de francès, avui dia Nicolas Sarkozy. En la pràctica els Coprínceps tenien uns representants anomenats Veguers. Tot i que la constitució andorrana ha conservat aquest sistema, el govern s'ha transformat en una democràcia parlamentària i un coprincipat constitucional.

La llengua pròpia, nacional i oficial d'Andorra és el català. La realitat lingüística d'Andorra és el resultat de la gran transformació demogràfica que ha viscut el país des de la segona meitat del segle XX: el 1940 les persones estrangeres residents al país representaven només el 17%; el 1989 representaven el 75,7%—màxima història—i el 2007 són al voltant del 65%. A causa d'aquest fenomen, tot i que el català és la llengua oficial, el castellà i el francès són llengües d'ús habitual en les interaccions comercials, i més recentment, la població de parla portuguesa s'ha incrementat significativament.

Més informació a: Govern d'Andorra

Andorra la Vella és la capital del Principat d'Andorra i forma una de les set parròquies en què es divideix el país (12 km² i 20 724 habitants el 2002), essent-ne la més petita i la més poblada alhora. Està situada a la confluència dels rius Valira del Nord i Valira d'Orient, on formen la Valira, i es troba a 1 013 m d'altitud. Forma una aglomeració urbana d'uns 40.000 habitants amb les poblacions d'Escaldes-Engordany a l'est i Sant Julià de Lòria al sud, i s'estén en sentit longitudinal seguint el traçat de la carretera.

La indústria principal és el turisme, tot i que també hi destaquen el comerç i els rendiments que deixa el capital estranger que s'allotja a les seves oficines bancàries, ja que Andorra és un país on es paguen pocs impostos. S'hi produeixen mobles, tabac i conyac.

L'edifici més emblemàtic de la ciutat és la Casa de la Vall, casa forta del segle XVI que és la seu del Consell General (el Parlament andorrà) des de 1702. L'església parroquial està dedicada a Sant Esteve, i conserva l'absis i el campanar romànics del segle XI. Al sud de la ciutat hi ha la interessant església romànica de Santa Coloma, de campanar circular.

Més informació a Comú d'Andorra la Vella

Seu de wikimaniaEdit

AllotjamentEdit

TransportEdit

Arribar a BarcelonaEdit

 
Vista de l'interior de la Terminal 1

Barcelona disposa d'un aeroport Internacional, l'Aeroport Internacional de Barcelona. Situat al sud de la ciutat (al municipi del Prat de Llobregat) es troba a 15 km del centre i connectat a aquest per tren, autobús, taxi o vehicle particular. Podeu obtenir més informació aquí.

La majoria del trànsit internacional arriba a la nova Terminal T1 obra de l'arquitecte Ricard Bofill, estrenada durant l'any 2010. La T1 té una capacitat per a 30 milions de passatgers l'any i més de 500.000 m2 de superfície, compta amb un modern sistema de facturació i recollida d'equipatge que accelera el procés, complementat amb una amplia oferta comercial i de restauració

La taula següent ofereix un rescull de preus estimats en vols d'anada i tornada a diferents ciutats de tots el continents, el càlcul s'ha realitzat a través d'agències de viatges on-line (expedia.com). Els preus dels vols definitius per l'estiu de 2011 no estaran disponibles fins un període de 7 a 9 mesos abans (Setembre a Novembre de 2010), de manera que els preus mostrats corresponen a la última setmana de Juliol de 2010 i poden variar de cara al 2011. El càlcul s'ha realitzat per un sol viatger adult.

Des de Preu Línia Aèria Escales Temps
Àfrica
Dakar 446 € TAP Lisboa 7h 15'
Dubai 468 € Austrian Arl. Lisboa 7h 15'
El Caire 337 € Egytair - 4h 35'
Johannesburg 502 € Egytair El Caire 16h 35'
Nairobi 672 € Turkish Arl. Istambul 14h 15'
Europa
Amsterdam* 232 € Iberia - 2h 10'
Brusel·les* 232 € Iberia - 1h 55'
Frankfurt* 184 € Spanair - 1h 55'
Lisboa* 87 € Spanair / TAP - 1h 50'
Londres* 240 € Iberia - 2h 00'
Madrid* 66 € Spanair - 1h 15'
Moscou 345 € Swiss Intl Zurich 8h 00'
508 € Air Europa - 4h 40'
París* 160 € Air France - 1h 40'
Roma* 108 € Alitalia - 1 h 45'
Varsòvia* 189 € Swiss Intl Zurich 5h 30'
273 € LOT - 3h 15'
Viena* 126 € Austrian Arl. - 2h 30'
Des de Preu Línia Aèria Escales Temps
Amèrica del Nord
Atlanta 3043 $ Air France - 9h 00'
2255 $ United Newark 11h 30'
C. de Mèxic 2000 $ Aeromexico - 16h 05'
Los Angeles 1500 $ Air New Zeland Londres 17h 00'
Miami 1386 $ Swiss Intl Zurich 12h 10'
Montreal 2116 $ Air Transat - 9h 00'
1230 $ Swiss Intl Zurich 17h 00'
Nova York 1930 $ United - 8h 00'
1146 $ Aer Lingus Dublin 10h 25'
Vancouver 1549 $ Air Transat - 18h 00'
Amèrica Central i del Sud
Bogotà 1198 $ Avianca - 10h 25'
Buenos Aires 1744 $ Arl. Argentinas - 12h 30'
Caracas 1515 $ Avianca Bogotà 13h 30'
Lima 1897 $ Avianca Bogotà 14h 10'
R. de Janeiro 1224 $ TAP Porto 17h 30'
S. de Xile 1634 $ Iberia Madrid 15h 10'
San Salvador 1177 $ British Arl. JFK+LON 30h 50'
Sao Paulo 1186 $ Air China - 14h 45'
Des de Preu Línia Aèria Escales Temps
Àsia
Bangkok 607 € Egytair El Caire 16h 00'
Delhi 531 € Finnair Helsinki 15h 15'
Hong Kong 748 € Air France París 16h 05'
Istambul 381 € Turkish Arl. - 3h 35'
242 € Swiss Intl Zurich 5h 30'
Seoul 769 € Aeroflot Moscou 16h 55'
Riyadh 460 € Egyptair El Caire 10h 35'
Singapur 861 € Iberia Londres 17h 15'
Taipei 816 € Air China PEK+FRA 26h 50'
Tel Aviv 400 € Swiss Intl Surich 7h 35'
509 € El Al - 4h 50'
Tokio 1185 € Finnair Helsinki 16h 20'
Oceania
Canberra 4216 $ Qantas SYD+LHR 29h 00'
Melborune 2340 $ Qantas Londres 25h 25'
1980 $ Catay Arl. HGK+IST 35h 20'
Sidney 2340 $ Qantas Londres 26h 40'
2277 $ Air China PEK+FRA 16h 20'
Wellington 2730 $ Qantas SYD+LHR 38h 10'

Els preus estan calculats en EUR i en USD depenent dels territoris, podeu consultar el tipus de canvi al BCE o la Reserva Federal d'EUA.

El temps de viatge inclou el temps d'espera en el cas de vols amb escales. Si el preu més econòmic demanava un nombre massa elevat d'escales o un temps d'espera excessiu ha estat omès.

Les ciutats marcades amb asterisc (*) disposen de vols de Baix Cost a l'Aeroport de Barcelona, Girona-Costa Brava (90 km) o Reus (105 km) amb un preu normalment molt inferior al de les línies tradicionals.

A continuació podeu veure un recull de la oferta de destinacions de les companyies de baix cost per cada aeroport, cal tenir en compte que probablement durant l'estiu de 2011 aquesta oferta s'haurà ampliat ja que Ryanair pretén establir-se a Barcelona.

L'aeroport de Girona-Costa Brava està situat a pocs quilòmetres de la ciutat de Girona, a la costa Brava, rep principalment vols de temporada i disposa de vàries rutes permanents. L'aeroport està ocupat principalment per Ryanair, encara que hi ha altres companyies amb una presència molt menor. El trajecte més ràpid des de l'aeroport fins a Barcelona es realitza amb una línia regular de autobús (que funciona d'acord amb els horaris d'arribada i sortida) que recull els passatgers a la sortida de la terminal i els deixa a la Estació del Nord de Barcelona: Podeu consultar els horaris aquí.

L'aeroport de Reus està situat al camp de Tarragona, entre les ciutats de Reus i Tarragona. La única companyia aèria que disposa de base permanent a l'aeroport és Ryanair, encara que hi ha una gran quantitat de vols de temporada, essencialment al Regne Unit. El trajecte més ràpid des de l'aeroprot fins a Barcelona es realitza amb una línia regular de autobús (que funciona d'acord amb els horaris d'arribada i sortida) que recull els passatgers a la sortida de la terminal i els deixa a la Estació de Sants de Barcelona: Podeu consultar els horaris aquí

Arribar a AndorraEdit

File:WM 2011 BIDS Arribaraand.png
Accés a Andorra des de Espanya i França      Dispositiu de transport Wikimania      Línia regular d'autobús      Línia ferroviària

Coincidint amb el segon i sisè dies del congrés la organització establirà un dispositiu propi d'autobusos per traslladar els assistents des del centre de Barcelona a Andorra la Vella i per retornar a Barcelona coincidint amb l'acte de clausura.

El trajecte fins al Principat d'Andorra té una durada de 3 hores, comptant els descansos obligatoris del conductor. Al llarg del recorregut es realitzaran una sèrie de parades en algunes poblacions per tal d'amenitzar el viatge i donar a conèixer als congressistes interessats: la història, cultura, monuments i llocs d'interès d'algunes de les poblacions més emblemàtiques de Catalunya.


Els congressistes que per un motiu o altre és dirigeixin directament vers el Principat d'Andorra poden fer-ho a través d'aquest mitjans públics accessibles des dels múltiples aeroports i ciutats properes al Principat, tant des de França com des de l'Estat Espanyol.

Cal tenir en compte que Andorra no disposa d'Aeroport ni d'Estacions de Ferrocarril, per la qual cosa l'accés es realitza obligatòriament a través de la xarxa d'autobusos regulars que connecta el Principat amb Espanya i França. Els aeroports comercials més propers són: Barcelona, Girona, Reus, Tolosa i Perpinyà. Tots ells disposen de connexió directe des de la Terminal a Andorra la Vella.

Així mateix des de les estacions de tren de Puigcerdà i Ax-les-Thermes hi ha disponibles serveis regulars d'autobús que permeten l'accés a Andorra en transport públic.

La xarxa viària espanyola i francesa permet connexió bona i ràpida amb Andorra des de les capitals més properes al Principat. En la seva major part el trajecte es realitza per carreteres de la xarxa primària de transport viàri o autovia, garantint un accés còmode i sense dificultats.

Des dels Aeroports més propers
País Sortida Durada Empresa Trajecte Contacte Observacions
ES Aeroport de Barcelona 3h 00' Novatel Aeroport-Andorra directe +(376) 803 789
novatel@andorrabybus.com
Cal reservar
3h 30' Direcbus Aeroport-Barcelona-Andorra +(376) 805 151 / +(34) 902 405 040
info@autocarsnadal.com
ES Aeroport de Girona 3h 30' Novatel Girona-Aeroport-Vic-Andorra +(376) 803 789
novatel@andorrabybus.com
ES Aeroport de Reus 2h 30' Montmanell Salou-Tarragona-Aeroport-Valls-Montblanc-Tàrrega-Andorra +(376) 807 444
montmantell@myp.ad
FR Aeroport de Tolosa 3h 00' Novatel Aeroport-Andorra +(376) 803 789
novatel@andorrabybus.com


En Autobús des de les capitals més properes
País Sortida Durada Empresa Trajecte Contacte Observacions
ES Barcelona 3h 00' Alsa Estació del Nord-La Seu d'Urgell-Andorra +(34) 902 422 242
www.alsa.es
3h 00' Directbus Estació de Sants-Andorra +(376) 805 151 / +(34) 902 405 040
info@autocarsnadal.com
ES Lleida 2h 30' Alsa Lleida-Ponts-La Seu d'Urgell-Andorra +(34) 902 422 242
www.alsa.es
2h 30' Montmanell Lleida-Ponts-La Seu d'Urgell-Andorra +(376) 807 444
montmantell@myp.ad
ES Tarragona 2h 30' Hispano Igualadina Tarragona-Valls-Montblanc-Tàrrega-Ponts-Andorra +(34) 902 447 726
atencioalclient@hispanoigualadina.net
2h 35' Montmanell Tarragona-Valls-Montblanc-Tàrrega-Andorra +(376) 807 444
montmantell@myp.ad


Tarragona - servei diari


·Viatges Montmantell

Servei diari (excepte 25/12 i 01/01)

Andorra / Reus (aeroport) / Tarragona / Salou / Cambrils

Tel: +(376) 807 444

Email: montmantell@myp.ad

Web: Viatges Montmantell

·Hispano Igualadina

Andorra – Tarragona

Tel: +(376) 803 789 +(34) 977 77 06 98

València / Alacant - servei regular

·Starbus

Andorra – València - Alacant Tel: +(34) 96 349 67 67 + (376) 805 151

Email: dcomerc@starbus.es

Web: Starbus

·Eurolines

Andorra – Barcelona - València - Alacant - Múrcia - Granada - Màlaga

Tel: +(34) 902 40 50 40 Central de Reserves + (376) 805 151 Andorra

Email: info@eurolines.es

Web: Eurolines


 • Tren

· Madrid - Lleida, connexió amb autocars fins a la Seu d'Urgell i servei fins a Andorra · Barcelona - Puigcerdà, connexió amb autocars fins a la Seu d'Urgell i servei fins a Andorra


 • Carreteres

Barcelona-Andorra: ·per Cervera (208 km) ·per Solsona (196 km) ·per Calaf (202 km) ·pel túnel del Cadí (185 km-peatge)

Lleida-Andorra (150 km)

Puigcerdà-Andorra (30 km)

Tarragona-Andorra per Tàrrega (210 km)

Girona-Olot-Puigcerdà-Andorra (219 km)

Perpinyà-Andorra (128 km)Arribar a Andorra des de França

 • Autobús


Tolouse

Autocars Nadal

Tel: +(376) 805 151 Tel +(33) (0) 5 61 61 67 67

E.mail : info@autocarsnadal.com

Web : Autocars Nadal

Samar

Tel: +(376) 826 289 +(33) (0) 561 581 453

E.mail: samar@samar.es

Web: Samarl

Connexió amb els trens - Hospitalet

Hispano Andorrana

Tel: +(376) 821 372

E.mail : info@andorrabus.com

Web: Hispano Andorrana


 • Carreteres

París - Tolosa - Foix - Ax-les-Thermes - Andorra (882 km)

Marsella - Narbona - Perpinyà - Bourg-Madame - Andorra (486 km)

Biarritz - Pau - St. Gaudens - Foix - Ax-les-Thermes - Andorra (451 km)

Tolosa-Andorra (196 km) - (servei de taxi 2 vegades la setmana)

Foix-Andorra (55 km)

Des de Tolosa via Foix, direcció Hospitalet-Andorra (RN20) (160 Km)

Perpinyà-Andorra (128 km) • Tren

París - Tolosa - Ax-les-Thermes o l'Hospitalet i connexió amb autocars fins a Andorra


Informació sobre visatsEdit

 
Llista de visats a la UE (Schengen)      Estats Membres de la UE      Accés sense visat (Tractat de Schengen, T. d'Ultramar o altres)      Visat necessari per entrar a la UE - annex I països      Accés sense visat durant 90 dies - annex II països     Sense determinar, No llistats a l'annex I o II

Andorra no exigeix visat a cap nacionalitat, tanmateix per arribar a Andorra cal passar per Espanya, o bé per França.

L'Estat Espanyol és un estat membre de la Unió Europa i forma part de la Zona Schengen, de manera que la majoria de ciutadans dels països Europeus (Tractat de Schengen, Territoris d'Ultramar i aquells amb acords o disposicions especials) poden entrar al país només amb un passaport o carnet d'identitat vàlid.

Des de 2001 el Consell Europeu disposa de dues llistes definint aquells països els ciutadans dels quals necessiten un visat i aquells que poden entrar al territori europeu durant 90 dies sense visat, la podeu consultar al Ministeri d'Assumptes Exteriors d'Espanya

En cas de necessitar visat aquest s'ha de sol·licitar personalment a les Missions Diplomàtiques i Oficines Consulars espanyoles amb un cost general de 60€. Podeu consultar la llista de Consulats i Ambaixades d'Espanya al vostre país aquí.

TurismeEdit

MonedaEdit

L'euro (codi ISO 4217: EUR; símbol: €) és la unitat monetària de setze dels vint-i-set estats que formen part de la Unió Europea (i també d'alguns de fora de la Unió). Els estats, coneguts conjuntament com l'Eurozona, són Alemanya, Àustria, Bèlgica, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Malta, els Països Baixos, Portugal i Xipre. La moneda també és utilitzada en cinc estats europeus, amb acords formals o sense, i consegüentment és utilitzada diàriament per uns 327 milions d'europeus. Més de 175 milions de persones del món utilitza monedes que tenen un canvi fix respecte a l'euro, més de 150 milions de les quals viuen a l'Àfrica. Durant la vostra estada a Andorra i a Barcelona utilitzàreu com a moneda l'Euro, ja que Andorra no té moneda pròpia i usa la dels estats veïns. Abans de 1999 utilitzava el franc francès i la pesseta espanyola, que foren substituïdes per la moneda única, l'euro. A diferència dels altres petits estats europeus que usen l'euro (com Mònaco, San Marino o el Vaticà), Andorra encara no encunya les seves pròpies monedes d'euro, en no haver tingut cap acord monetari amb Espanya o França abans que es posés en circulació la moneda única. Les negociacions entre Andorra i la Unió Europea estan avançant per arribar a un acord que permetrà als andorrans encunyar els seus propis euros.

Estat o Territori Fracció Codi ISO Símbol Monedes Bitllets Banc central Canvi USD Canvi GBP Canvi JPY
Eurozona 100 cèntims EUR 1, 2, 5, 10, 20 i 50 cèntims 1 i 2 5, 10, 20, 50, 100, 200 i 500 Banc Central Europeu 1,4057 1,1211 135,560

Cost de la vidaEdit

Entreteniments Bàsics

 • Cafè exprés en una Cafeteria - des d'1 Euro - fins a 2,50 euros en llocs turístics
 • Ampolla de cervesa en un supermercat: 1 litre a 66 c
 • Got de cervesa en un bar - 2,50 euros
 • Got de cervesa en un bar Irlandès - 5 Euros
 • Entrada al cinema - 5,50 Euros

Productes alimentaris

 • Ampolla de Coca-Cola - 2 litres - 1,33 Euros
 • Ampolla d'aigua 1.25 litre en un supermercat - 39 c
 • Ampolla d'aigua 1 litre a la zona turística de les Rambles 2,00 Euros
 • Pa baguette 75 c en un forn
 • Llet sencera - 56 c el litre
 • 12 ous - 1,59 Euros
 • Margarina - 1,88 euros els 500g

Fruites i verdures

 • Patates 69 C / quilo
 • Bananes 1,55 euros / quilo
 • Enciam rodona 1,30 Euros cadascuna

Preus indicatius a finals de l'any 2009

ClimaEdit

Andorra: El clima del territori és de muntanya sec. A les Escaldes (1.158 m alt), la precipitació és gairebé de 900 mm l'any, i a Ransol (1.640 m), de 1 043 mm. Cal remarcar que els mesos més plujosos solen ésser el juny i juliol, però les precipitacions no manquen durant tot l'any, i a l'hivern acostumen a ésser nivoses, sobretot a les parts altes.

Barcelona: situada a 41° 20' lat N, gaudeix d'un clima mediterrani marítim, amb temperatures no extremes distribuïdes en hiverns suaus i estius calorosos i secs; la temperatura mitjana anual és de 16,4°C i presenta un mínim pel gener i el febrer (amb mitjanes de 9,4°C i de 9,9°C, respectivament) i un màxim pel juliol i l'agost (amb mitjanes de 24,4°C i de 24,2°C, respectivament).


Taula de temperatures i precipitacions a les seus de Wikimania
Seu Barcelona Andorra
Mes Jun Jul Ago Jun Jul Ago
T. Màxima mitjana ºC (ºF) 24.2
(76)
27.5
(82)
28.0
(82)
26.6
(80)
29.3
(85)
30.2
(86)
T. Mitjana de dia ºC (ºF) 19.9
(68)
23.1
(73)
23.7
(75)
18.2
(65)
21.2
(70)
20.4
(69)
T. Mínima mitjana ºC (ºF) 15.7
(60)
18.6
(65)
19.3
(67)
11.8
(53)
14.5
(58)
13.7
(56)
Precipitació mm (in) 42
(1.65)
20
(0.79)
61
(2.4)
36
(1.42)
17
(0i.67)
59
(2.3)
Mitjana de dies amb precipitació 6 3 6 15 7 13
Font: World Meteorological Organization (ONU), Servi de Meteorologia d'Andorra


Com que viquimania serà a l'agost. El clima de Barcelona previsiblement serà calorós però no extremat, perfecte per les activitats turisme cultural programades i els actes de la festa de cloenda. A Andorra l'altitud permet gaudir d'un clima ideal per a les sessions de treball, temperat durant el dia i fresc als vespres.

EntertainmentEdit

BarcelonaEdit

Per fer una passejada nocturna per Barcelona tan sols cal escollir les opcions més adaptades al gust de cadascú d'entre les múltiples opcions d'oci que ofereix la ciutat. Per començar, es pot visitar una de les moltes xampanyeries o cocteleries que hi ha a la ciutat. La nit, però, també pot iniciar-se en un bon restaurant i triar les especialitats culinàries preferides d'entre l'àmplia oferta existent, que inclou plats típics de multitud de països, a més de la típica cuina mediterrània. A l'hora de triar una bona sessió de ball es pot recórrer a una àmplia diversitat de discoteques, bars musicals i salons de ball que es troben repartits per tota la geografia urbana. Per aquells que vulguin gaudir de la música sense necessitat de moure l'esquelet el millor és optar per sales que ofereixen música en directe gairebé cada dia i de tots els estils, des del jazz i el blues fins a la música africana, la clàssica i el flamenc. Els visitants que sentin la necessitat d'expressar el seu vessant musical en públic poden atrevir-se amb un karaoke. Tampoc es poden descuidar altres àrees de la nit barcelonina com ara el teatre, el cinema.

Arran de l'obertura de la ciutat al mar, que es va iniciar durant la dècada dels anys 80, la façana marítima s'ha convertit en un dels espai per a l'oci i el lleure més concorreguts de Barcelona, des del Moll de la Fusta i els voltants del Palau de Mar fins a la rambla de Mar i la zona del Port Olímpic. A més, les platges de Sant Sebastià, la Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella i Nova Mar Bella, que en conjunt tenen més de quatre quilòmetres de longitud, reben anualment prop de set milions de visitants i disposen de tots els equipaments i serveis necessaris per gaudir d'un bon dia de platja.

Gaudi i Barcelona

L'obra de Gaudí, que es concentra principalment a Barcelona, es pot classificar en quatre etapes diferenciades. La primera va des del 1878, any en què es va titular, fins al 1882 i es caracteritza per l'aspecte urbà i social de les seves obres. La següent etapa, durant la qual comença a treballar el projecte de la Sagrada Família, està marcada per l'esforç per superar els estils històrics i per aconseguir una plàstica i unes formes estructurals pròpies. Precisament, aquests dos aspectes bàsics són els que defineixen l'estil gaudinià, en què es fa una utilització lliure i personal de l'art musulmà i dels estils gòtic i barroc.

El període que va del 1900 al 1917 és la seva època més creativa i innovadora, en què desenvolupa el seu estil més propi. Es tracta de l'etapa en la qual s'encarrega de la reforma de la casa Batlló i de la construcció del parc Güell, l'església de la colònia Güell, la casa Milà -coneguda popularment com la Pedrera- i les escoles de la Sagrada Família. Des del 1918 fins a la seva mort accidental, a causa d'un tramvia que el va envestir, Gaudí es concentra en la realització del temple de la Sagrada Família.

La Rambla

Fins al 1860, any en què Barcelona trencà l'encerclat de les seves muralles, la ciutat era tan sols l'hexàgon del recinte del segle XV, actual Casc Antic, delimitat per les rondes de Sant Pau, Sant Antoni, Universitat, i Sant Pere, pel passeig de Lluís Companys, l'avinguda Marquès de l'Argentera, el passeig de Colom i l'avinguda del Paral.lel. La Rambla, aleshores única via ampla al cor de la ciutat, era un antic torrent que deu el seu nom actual a la veu àrab ramla, que significa areny.

Fins als començaments del segle XVIII la Rambla fou un camí i un torrent vorejat per convents i muralles. L'any 1704 es començaren a aixecar cases a l'espai ocupat per les muralles (voltants de la Boqueria) i s'hi plantaren arbres. La part de les muralles tocant a les Drassanes fou enderrocada l'any 1775, i cap a finals del segle XVIII es va urbanitzar el carrer i la Rambla va quedar convertida en passeig.

Des del seu començament a la part més alta, tocant la plaça Catalunya, fins al seu acabament al peu del monument a Colom, aquesta via singular pren cinc noms que la caracteritzen: així tenim en primer lloc la que s'anomena la rambla de Canaletes, nom popular que se li dóna per la Font de Canaletes, localitzada en aquest punt des de temps molt antics. Segons la dita popular el que beu d'aquesta font torna sempre a Barcelona. El tram de rambla que segueix és l'anomenat rambla dels Estudis, nom que li ve donat per l'edifici bastit a mitjan segle XV: l'Estudi General o Universitat. Aquesta Universitat barcelonina va ser suprimida per Felip V i l'edifici convertit en caserna. Fou enderrocat l'any 1843. Continuem baixant cap al mar i ens trobem en la part anomenada la rambla de les Flors (també coneguda com rambla de Sant Josep, a causa de l'antic convent de Sant Josep) únic lloc a Barcelona en el segle XIX en el qual es venien flors i que, en la actualitat, es conserva com passeig, únic al món en el seu gènere. El tram següent és l'anomenat rambla del Centre, també coneguda com la rambla dels Caputxins per l'antic convent de frares caputxins. Finalment, arribem a l'últim tram de la Rambla, anomenat Rambla de Santa Mònica, vestíbul del port, on s'aixeca la parròquia que li dóna nom i que va ser, en el seu temps, convent del Agustins Descalços.

Vila Olímpica

Un passeig per la Vila Olímpica El recorregut per la Vila Olímpica ens permetrà conèixer aquest nou barri barceloní nascut dels Jocs Olímpics del 1992, part importantíssima de les obres del programa olímpic. Comencem el nostre passeig a partir de la plaça dels Voluntaris davant de la qual hi ha les dues torres que, amb la seva peculiar arquitectura, donen caràcter propi al barri. Una de les torres és l'hotel Arts, obra dels arquitectes Bruce Graham i Frank O. Ghery, té 44 pisos i 456 habitacions; l'altra és la torre Mapfre, deguda a la inspiració d'Iñigo Ortiz i Enrique de León. És un edifici d'oficines amb un centre comercial a la planta baixa. Aquestes dues torres tenen una alçària de 153,5 m i són les més altes de l'Estat espanyol.

L'Anella Olímpica

Dins de les obres de remodelació de les quals ha sorgit la nova Barcelona que mira al mar, hem d'esmentar també la part més alta de la ciutat: la muntanya de Montjuïc, on ja s'han remodelat les instal·lacions esportives per adequar-les a la modernitat exigida per la celebració dels Jocs Olímpics de 1992.

L'extensa àrea de la muntanya de Montjuïc, que ha estat reurbanitzada entre la recta de l'Estadi i els murs del cementiri, rep el nom d'Anella Olímpica. Aquest sector de muntanya ha sofert un canvi radical: l'Estadi s'ha fet nou, respectant la façana, i les piscines Picornell , construïdes el 1969, han estat modernitzades. S'han aixecat dos edificis de nova planta: el Palau d'Esports Sant Jordi, d'Arata Isozaki, i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya.

AndorraEdit

Andorra la Vella és la capital del Principat d’Andorra, el més gran dels petits estats europeus, situat al cor dels Pirineus.

En un escenari de 468 km2 podeu protagonitzar nombroses i inoblidables experiències de les que podreu gaudir durant els dotze mesos de l’any.

Andorra és natura per excel·lència, un espai d’una bellesa incomparable idoni per a la pràctica d’activitats esportives a l’aire lliure tant a l’estiu com a l’hivern. El senderisme i l’esquí són dos exemples de les activitats que podreu practicar al Principat.

Andorra és també un país mil·lenari: art romànic, museus i monuments, itineraris culturals, festes i tradicions... són una petita mostra del seu ric llegat històric.

Descobriu un país en què dos dels pilars de la nostra cultura, el respecte i l’estima per la natura i els seus orígens, conviuen en perfecta harmonia amb el confort, la modernitat i les últimes tecnologies.

Més de mil cinc-cents comerços amb els productes de les millors marques, una gastronomia exquisida, una extensa oferta hotelera de qualitat, esdeveniments culturals i esportius de caràcter internacional… i molt més!

Seguretat personalEdit

Andorra El Ministeri d’Interior andorrà, de conformitat amb els objectius generals establerts pel Govern d'Andorra, és l’òrgan responsable de la política de seguretat ciutadana de l’Estat. El Cos de Policia d’Andorra, com a policia integral, exerceix en tot el territori nacional les funcions que l’ordenament jurídic li atribueix per a protegir el lliure exercici dels drets i les llibertats així com les adequades per tal de garantir la seguretat ciutadana, vetllant per la protecció de les persones i dels béns. Cos de Policia d'Andorra

Barcelona La ciutat de Barcelona compta amb el seu cos policial, la Guàrdia Urbana de Barcelona amb competències sobre, policia de circulació, policia administrativa, seguretat ciutadana, serveis assistencials, relacions amb la comunitat. Guàrdia Urbana de Barcelona

La Policia de Catalunya - Mossos d'Esquadra és la força de policia del Govern de Catalunya, un cos de policia amb competències integrals que actua a tot el territori català, amb la presència de 14.150 agents distribuïts en nou regions policials. Actualment (2010) el cos esta sota les ordres del Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, el Govern de Catalunya. Policia de Catalunya Els ciutadans i les persones que visiten Catalunya tenen la possibilitat en cas de necessitat de presentar denuncia via Internet en cas de patir algun tipus de dany. Denúncies per Internet

El Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, cossos policials dependents de l'estat espanyol es dediquen a les competències exclusives de l'Estat, com la expedició dels documents oficials d'identitat, la immigració, la lluita contra el terrorisme o el control de fronteres entre altres tasques.

Telèfon d’emergència. Un equip de l’organització és mantindrà durant les 24 hores del dia una línia d’ajuda a utilitzar únicament en cas d’emergència per part dels Wikimedistes, oferint orientació jurídica i medica. El servei s’oferirà en el màxim numero de llengües, dependrà del nombre de voluntaris. Aquest telèfon en cap cas serà un telèfon d'informació generalista i només seran ateses les veritables emergències.

Així mateix, com a tot el territori europeu, el telèfon d'emergències 112 dóna resposta immediata a totes les trucades d'urgència. Els ciutadans i ciutadanes poden sol·licitar els serveis públics d'urgències sanitàries, d'extinció d'incendis i salvaments, de seguretat ciutadana i de protecció civil quan es trobin davant d'una situació d'emergència.

Equip organitzadorEdit

L'equip d'Amical Viquimèdia està darrera d'aquesta oferta organitzativa de Wikimania 2011. Amical Viquimèdia és una organització privada sense ànim de lucre, constituïda legalment seguint les indicacions de la Fundació Wikimedia, per poder esdevenir capítol local oficial Wikimedia.CAT L'Associació Amical Viquimèdia és una realitat organitzativa consolidada que agrupa més de 130 viquimedistes de tots els països de parla catalana.

 • --Gomà 23:41, 25 gen 2010 (CET)

Experiència: Membre del comitè organitzador congres TMT 2009

Experiència: Entre d'altres INETCAT'96, EL QUE DOL ES L'OBLIT, VI CONGRES AMERICA LLATINA AHIR I AVUI Universitat de Barcelona 1998, ESCOLA D'ESTIU DE L'ALGUER edicions del 1999 al 2002.

 • --MuRe 11:59, 28 gen 2010 (CET)

Grup de suportEdit

Experiència: Organitzadora del Free Culture Forum de Barcelona 2009

Pressupost i finançamentEdit

Alguns valors orientatius pendents de confirmar.

PressupostEdit

Concepte Descripció Quantitat Cost Comentaris
Congrès Sales, sala de premsa, support tècnic 3 dies 30.000€
Hotel 3 nits Andorra. 2 nits Barcelona 500 plaçes 60.000€
50.000€
Equipaments WiFi, A/V, laptops, projectors, etc. 3 dies 5.000€
Serveis mèdics 500 participants
Assegurança Accidents, responsabilitat civil, 500 participants 15.000€
Catering 2 dinars, 1 sopar 500 37.500€
Material

promotional

Tríptics, samarretes, bosses, identificadors. 500 5.000€
Material pels participants Programa, edició de les ponències, mapes de les ciutats, etc. 500 5.000€
Transport Barcelona - Andorra -Barcelona 500 participants + 25 VIPs 19.000€
15.000€
Organització Uniformes (50), Transport, voluntaris (50) 5.000€
Allotjament - VIP Tot inclòs (allotjament, transport, dietes) 20 VIP's * 7 dies 10.000€
Beques 30 beques 45.000€
Intèrprets 10 10.000€
Festes Assitents 500 20.000€
VIP 80-100 VIPs 6.000€
Activitats culturals Entrades a museus, allotjament, etc. 100 participants 10.000€
Imprevistos 30.000€
Total 377.500€

FinançamentEdit

Concepte Import
Inscripcions 60.000€
Allotjament participants 110.000€
Ajut 60.000€
Ajut 60.000€
Aportació Amical Viquipèdia 30.000€
Pendent trobar sponsors 57.500€
Total 377.500€