Wikimania 2006 Call for Participation/nl

Other languages:

Over Wikimania edit

Wikimania is een jaarlijks wereldwijd evenement gewijd aan Wikipedia en andere Wikimediaprojecten. Het is zowel een wetenschappelijke conferentie als een gemeenschapsevenement, vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Wikimania is een plaats waar gebruikers en bewerkers van de Wikimedia-projecten van over de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten, waar ze ideeën kunnen uitwisselen en kunnen vertellen over hun eigen onderzoeken en projecten. Dit jaar zal de conferentie van 4 tot 6 augustus worden gehouden op de campus van de Harvard Law School in Cambridge, Massachusets (VS).

We accepteren inzendingen voor papers, posters, presentaties, workshops en discussiegroepen. Daarnaast accepteren we nominaties voor sprekers en sprekerspanels en suggesties voor andere activiteiten. Iedereen wordt uitgenodigd om abstracts en ideeën in te zenden. Voel je vrij in je inzendingen!

Belangrijke data edit

  • 15 april 2006  : Deadline voor voorstellen betreffende workshops en tutorials.
    • Rond 30 april ontvang je bericht over de aanvaarding
  • 30 April 2006  : Deadline voor abstracts betreffende panels, papers, posters en presentaties
    • Rond 15 mei ontvang je bericht over de aanvaarding
  • 4-6 Aug 2006 : Wikimania

Conferentie-onderwerpen edit

Inzendingen moeten gerelateerd zijn aan een of meer van de volgende themata:

  • Technische infrastructuur – Zaken gerelateerd aan MediaWiki-ontwikkeling en uitbreidingen; Wikimedia hardware layout; nieuwe ideeën voor ontwikkeling (inclusief "case studies" van andere wiki's of soortgelijke projecten).
  • Wikimedia-projecten en inhoud – Presentatie van interessante projecten en resultaten; toekomstige doelen van de projecten en wijzen van distributie; Manieren om de kwaliteit van de inhoud te verbeteren. Nieuwe manieren om de projectinhoud te gebruiken: in het onderwijs, journalistiek, onderzoek, enz.
  • Vrije kennis en toegang tot informatie – Huidige en toekomstige vrije-kennis-initiatieven; gerelateerde bibliotheek- en archiefprojecten over de hele wereld en input van bibliothecarissen en archivarissen; Manieren om kennis te verzamelen en verspreiden.
  • Wiki-sociologie – Bijdragers en gebruikers (wie zijn ze; waar komen ze vandaan?); reputatie- en identiteitskwesties; conflictoplossing en gemeenschapsdynamiek; schaalbaarheid van digitale gemeenschappen. Talen en culturen en hun online interacties; meertaligheid middels wiki's. Taalkundige studies op wiki-gemeenschappen.
  • Wetgeving en beleid - Copyleft, collectief copyright, vraagstukken inherent aan gemeenschappelijk bewerken en verspreiding; Andere juridische gebieden waarvoor Wikipedia/Wikimedia een interessante case-study is. Beleidsvorming op individuele projecten.

Inzendingen edit

Types inzendingen edit

  • Panels (Stel een groep van 2-5 sprekers voor op een specifiek onderwerp)
  • Workshops (30-120 minuten)
  • Presentaties (10-30 minuten durende presentaties/papers)
  • Posters (Gedrukte presentaties of visuele weergaven die op zichzelf kunnen staan)
  • BOFs (Birds-of-a-Feather/discussie sessies - 45-60 minuten durende minder formele groepsdiscussies zonder duidelijke sprekers over een bepaald onderwerp)

We accepteren ook artistieke inzendingen, in het bijzonder visualisaties of andere representaties van enig aspect van de projecten.

Inzendingsformaat edit

Alle inzendingen moeten een titel en abstract van 100 tot 300 woorden bevatten. Ze moeten tevens de volledige naam van de inzender (en de gebruikersnaam indien van toepassing), met contactinformatie en connecties. Speciale verzoeken voor de presentatie (voorzieningen voor een workshop of panel) moeten mede ingediend worden. De abstracts moeten worden aangeleverd als plain text, en niet als bestandsbijlagen.

  • Workshopinzendingen moeten één a twee pagina's overzicht bevatten van de gebieden die bestreken of geleerd worden.
  • Een inzending voor een panel van sprekers moet een korte biografie van ieder voorgesteld panellid bevatten.
  • Paper- en presentatie-inzendingen mogen tevens een link bevatten naar een klad voor de paper of slides, indien beschikbaar. Geef duidelijk aan of de inzendig over een specifiek wiki-project gaat, en of de presentatie een bepaalde lengte dient te hebbem.
  • BOF-inzendingen moeten het belang ván en de gemeenschapsinteresse ín het onderwerp weergeven, en moeten aangeven wie de voorgestelde discussieleider(s) is(zijn).

Zie de Wikimania-website om uw inzending te versturen. Vragen of suggesties kunt u sturen naar cfp <at> wikimedia.org

Uiteindelijke inzendingen edit

De uiteindelijke inzendingen moeten worden aangeleverd in een open formaat (OpenOffice, LaTeX sources, HTML…), en dienen onder een vrije-inhoud-licentie (GFDL of CC-BY-SA) te vallen.

Stipendia edit

Er zal een beperkt aantal stipendia ter beschikking staan voor diegenen die niet de financiële middelen hebben om de conferentie bij te wonen. Indieners van geaccepteerde voorstellen worden aangemoedigd zich te melden als assistentie nodig is.



Andere relevante pagina's:   Wikimania 2005 | 2005 website +/-