Training modules/dashboard/slides/11117-sharing-a-media-quiz-2/sq

This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/11117-sharing-a-media-quiz-2 and the translation is 100% complete.

Kuiz mbi ndarjen e mediave

Testoni veten!
Cila nga të mëposhtmet është e vërtetë?
 1. Ju nuk mund të ngarkoni punën e dikujt tjetër, edhe nëse ata japin leje në faqen e tyre të internetit. (klikoni për ta zmadhuar ose për ta zvogëluar)
  Pasaktë! Ju mund të ngarkoni veprën e dikujt tjetër nëse autori i dha leje dikujt ta përdorë atë nën një licencë falas. Sigurohuni që të jepni një lidhje me licencën.
 2. Ju nuk mund të ngarkoni imazhe origjinale të ndërtesave ose njerëzve të marrë në publik pa leje me shkrim. (klikoni për ta zmadhuar ose për ta zvogëluar)
  Pasaktë! Ju mund të bëni fotografi të ndërtesave dhe njerëzve, për sa kohë që jeni në një hapësirë publike. Fotografitë e ndërtesave, peizazheve dhe njerëzve mund të ndahen në Commons.
 3. Njerëzit duhet të ndjekin nga afër rregullat kur përdorin imazhe "me licencë falas", ose mund të paditen për dëmet financiare. (klikoni për ta zmadhuar ose për ta zvogëluar)
  Saktë! Një licencë falas do të thotë që krijuesi po ndan imazhin me të tjerët, për sa kohë që ata ndjekin disa rregulla, siç është atribuimi i krijuesit origjinal. Nëse nuk i ndiqni ato rregulla, mund të përfundoni në gjyq.
 4. Ju mund të ndani çdo imazh që gjeni në internet, për sa kohë që citoni burimin. (klikoni për ta zmadhuar ose për ta zvogëluar)
  Pasaktë! Ju nuk mund të ngarkoni një larmi fotografish, përfshirë imazhet që merrni nga arti i dikujt tjetër, për shkak të të drejtës së kopjimit. Citimi i burimit nuk ju jep të drejtën të kopjoni punën e tyre, përveç nëse ata thonë në mënyrë specifike.

(Diskutoni pyetjen)