Training modules/dashboard/slides/11117-sharing-a-media-quiz-2/hu

This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/11117-sharing-a-media-quiz-2 and the translation is 100% complete.

Média közzététele kvíz

Próbáld ki magad
Az alábbiak közül melyik igaz?
 1. Még akkor sem töltheted fel más alkotását, ha a weboldalán engedélyt ad erre. (kattints a kinyitáshoz vagy becsukáshoz)
  HELYTELEN! A szabad licenc alatt közzétett alkotásokat feltöltheted, azonban a licencre mutató hivatkozást kell közzétenned.
 2. Nem töltheted fel épületek vagy nyilvános helyen tartózkodó emberek eredeti fotóit írásos engedély nélkül. (kattints a kinyitáshoz vagy becsukáshoz)
  HELYTELEN! Egészen addig megengedett az épületek és emberek fényképezése, amíg az közterületen történik. Az épületek és személyek fotói, valamint tájképek megoszthatók a Commonson.
 3. Az újrafelhasználóknak szorosan követniük kell a „szabad licenc” elvárásait, különben felelősségre vonhatóak az okozott anyagi kárért. (kattints a kinyitáshoz vagy becsukáshoz)
  HELYES! A szabad licenc azt jelenti, hogy az alkotó megosztja művét másokkal egészen addig, míg azok követnek bizonyos szabályokat (például az eredeti szerző megnevezése). Ha nem követed a feltételeket, annak jogi következményei lehetnek.
 4. Bármely, az interneten talált képet megoszthatod, ha megjelölöd a forrást. (kattints a kinyitáshoz vagy becsukáshoz)
  HELYTELEN! A képek többségét (az általad más alkotásáról készített fotókat is beleértve) nem töltheted fel azok jogállása miatt. A forrásra való hivatkozás nem teremt jogalapot a megoszthatóságra, kivéve, ha a szerző engedélyt ad erre.

(A kérdés megbeszélése)