Training modules/Dealing with online harassment/slides/what-not-to-do-the-streisand-effect/he
טיפול במידע אישי: מה לא לעשות - "אפקט סטרייסנד"
"אפקט סטרייסנד" הוא מונח המתייחס במקרים שבהם הניסיון להסתיר משהו, בעצם הופך אותו ליותר גלוי. הוא נקרא על שם השחקנית האמריקאית ברברה סטרייסנד, שבמסגרת צו בית משפט ניסתה למנוע מהתקשורת לפרסם תצלום של ביתה. תשומת הלב העיתונאית שנבעה מצו בית המשפט הובילה לכך שיותר אנשים ראו את התצלום ושיתפו אותו.
כאשר מנסים להתמודד עם טענות בדבר אאוטינג, זכרו את הדברים שיכולים להפוך את המצב לגרוע יותר. כמובן, העדיפות מספר אחת צריך להיות הפסקת הדלפת המידע, ומניעה נוספת של התפשטותו.
- אם אינכם מחזיקים בהרשאת הסתרה, ולא יכולים להתמודד עם מידע זה באופן מיידי, הימנעו מיצירת קישור אליו באופן פומבי. זה כולל על גבי ה-IRC, וכן בבקשות ממפעילים. פעולה זו מגדילה את הסיכוי שגורמים זדוניים יעתיקו את המידע וידליפו אותו בעתיד. במקום זאת, צרו קשר עם המפקחים ישירות, בדוא"ל או ב-IRC. אם הדליפה נעשתה בוויקי שאין לה מפקחים, פנו למפעיל מערכת במקום.
- במידה ומניעת דליפה של מידע אישי תדרוש הסתרה של גרסאות רבות, שימו לב שזה ייראה מוזר ויכול להיראות חשוד. יש סיכוי לא מבוטל שפעולה כזאת תעורר חשד וכי הדבר עלול לעורר דיון. הקפידו להבהיר את הסיכון הזה למדווח, ולוודא שהוא מוכן לקחת את הסיכון במקרה זה.