Κουκλοθέατρο

This page is a translated version of the page Sock puppetry and the translation is 100% complete.

Το κουκλοθέατρο είναι η πράξη της χρήσης πολλαπλών λογαριασμών με τρόπο αντίθετο με τις αποδεκτές πρακτικές της κοινότητας. Γενικά, ζητείται από τους χρήστες να χρησιμοποιούν μόνο έναν λογαριασμό, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να αναγκάσουν τους χρήστες να έχουν επιπλέον λογαριασμούς. Όταν ένας χρήστης έχει πολλούς λογαριασμούς, αναμένεται να αποκαλύψει δημόσια αυτούς τους λογαριασμούς, συνήθως σε καθεμία από τις σχετικές σελίδες χρήστη που παρέχουν συνδέσμους μεταξύ τους.

Τα κύρια παράπονα σχετικά με το κουκλοθέατρο είναι όπου χρησιμοποιούνται άγνωστοι λογαριασμοί:

  • για την παράκαμψη της αρχής του «Ένα άτομο, μια ψήφος» στις συζητήσεις της κοινότητας (σελίδες συζήτησης, ψηφοφορίες κ.λπ.)
  • για την παράκαμψη κοινοτικών αποκλεισμών λογαριασμών.

Οι κοινότητες μπορεί να έχουν μια ποικιλία ειδικών κανόνων για την αντιμετώπιση των περιστάσεων πολλαπλών λογαριασμών — αποδεκτή ή μη αποδεκτή χρήση. Αν και υπάρχει μια γενική αποδοχή μέσω της κοινότητας του Wikimedia ότι η αρχή του «ένα άτομο, μία ψήφος» είναι μια περίσταση που πρέπει να αποτελεί βάση για τη συμμετοχή στην κοινότητα.

Γενικά το θέμα του κουκλοθεάτρου είναι ένα τοπικό ζήτημα που πρέπει να διαχειρίζεται κάθε κοινότητα, ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που το θέμα θα αντιμετωπιστεί καθολικά εντός των κοινοτήτων του Wikimedia. Αυτό συμβαίνει συνήθως στις πιο σοβαρές περιπτώσεις και ανάλογα με τις περιστάσεις και τη σοβαρότητα μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση παγκόσμιου αποκλεισμού κοινότητας ή/και καθολικού κλειδώματος.

Ακατάλληλες χρήσεις εναλλακτικών λογαριασμών

  • Βανδαλισμοί ή άλλες αντικοινωνικές δραστηριότητες, με πολλαπλούς λογαριασμούς.
  • Δημιουργία ψευδαίσθησης υποστήριξης: Οι εναλλακτικοί λογαριασμοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δίνεται η εντύπωση περισσότερης υποστήριξης για μια θέση από ό,τι υπάρχει στην πραγματικότητα.

Δείτε επίσης