Privacy beleid/Verzoek tot inbreng (2013)

This page is a translated version of the page Privacy policy/Call for input (2013) and the translation is 84% complete.
Outdated translations are marked like this.

Verzoek tot inbreng inzake het nieuwe Wikimedia Foundation privacy beleid

Sinds het begin van Wikipedia in 2001 is de gemeenschap gegroeid van enkele naar duizenden vrijwilligers die werken aan twaalf officiële Wikimedia projecten in honderden talen, dit met de ondersteuning van gebruikersgroepen over de hele wereld. Het maakt niet uit of je maar vijf minuten of vijf jaar lid bent van Wikimedia, er is één rode draad die ons allen verbind. En dat is de toewijding aan de missie om vrije informatie voor de gehele wereld te verschaffen.

Als stewards van deze hart verwarmende gemeenschap nemen wij onze rol om alle wikimedianen te beschermen en aan te aanmoedigen serieus. Jij bent de reden dat de Wikimedia projecten door kunnen blijven gaan om de wereld te verrijken en informeren. Wij waarderen jouw mening in de zaken die jou aangaan.

Dit is waar we staan

Wij weten dat privacy belangrijk is voor jou, zeker in het licht van de recente ontwikkelingen. Wij zullen onze belofte om veel minder informatie dan andere grote websites door te spelen blijven houden. Om minder informatie voor onderzoek en analyse vrij te geven, om jouw Wikimedia ervaring te verbeteren en om jouw informatie door te verkopen voor commerciële doeleinden.

Ook geven we toe dat ons beleid zal moeten worden aangepast aan het veranderende legale en technologische klimaat. Ons privacy beleid is sinds 2008 niet meer bijgewerkt en wij vinden dat dit weer nodig is om te blijven zoals onze projecten vandaag de dag zijn. Dus zijn we bezig met het maken van een nieuw privacy beleid om het voor jou duidelijker te maken hoe jou informatie is gebruikt, verzameld en gedeeld.

Jij verdient een privacy beleid dat duidelijk en direct is in haar voorwaarden. Een beleid dat precies verteld welke informatie we verzamelen en wat we doen met die informatie en een beleid die onze gemeenschap waarden en feedback laat doorschijnen.

Om dit te kunnen doen willen wij graag jou inbreng.

Een van onze doelen in dit proces is meer transparantie in het maken van dit beleid maar ook de inhoud ervan. Komende maand willen we graag een gesprek aangaan met gemeenschapsmedewerkers om belangrijke privacy aspecten te overleggen. Voorbeelden hiervan zijn cookies (geen rozijnen), data beveiliging (hoera) en advertentie van partijen buiten Wikimedia (nee, bedankt).

Deze overlegperiode duurt tot en met 18 juli 2013. Wanneer we een voorstel van ons nieuwe privacy beleid af hebben zullen we een langere overlegperiode beginnen. Op deze manier heb je dan de mogelijkheid om dit voorstel te beoordelen en ons meer feedback geven.

Als lid van de gemeenschap is jou inbreng van onmetelijke waarde. Dat is dan ook de reden dat we een open discussie periode beginnen, zodat jouw stem gehoord kan worden. En op deze manier kunnen we ook jouw inbreng meenemen als we een nieuw privacy beleid gaan voorstellen.

Stuur ons jouw vragen, opmerkingen en problemen

Wat is volgens jou goed aan het huidige beleid en wat zijn de haken en ogen? Wat moet er wel in het nieuwe beleid staan en wat niet? Welke gemeenschapswaarden moeten er opgenomen worden? Maak je je zorgen over hoe de Wikimedia Foundation omgaat met privacy in het verleden of op dit moment? Zijn er recente V.S. of internationale privacy zaken die we mee moeten nemen in het overleg?

Draag alsjeblieft jouw opmerkingen, vragen en suggesties bij op deze overlegpagina

De Wikimedia Foundation waardeert leden van de gemeenschap en hoopt dat door samenwerking en overleg een nieuw privacy beleid kan worden ontwikkeld dat ons alle vrijheid geeft om te experimenteren, leren en het verbeteren van de Wikimedia projecten terwijl we ondertussen ook onze toewijding aan privacy niet vergeten.