This page is a translated version of the page Meta:Snowball and the translation is 100% complete.
Deze pagina bevat informatie over het Meta-beleid over "snowball closures" van discussies.

Sluit discussies niet te vroeg af; we houden hier op Meta-Wiki niet van sluitingen op basis van de sneeuwbalclausule.

De reden is al door veel mensen geuit in discussiefora op Meta: Meta is meestal geen 'thuiswiki' voor de meeste Wikimedianen.

De meeste Wikimedianen bezoeken Meta alleen als ze deelnemen aan een discussie; ze hebben de neiging om niet 24 uur per dag, zeven dagen per week naar de peilingen te kijken. Het is niet eerlijk om hier te komen voor een geadverteerde deadline, om een nieuw idee bij te dragen aan een discussie, alleen om de peiling gesloten te vinden "als gevolg van een sneeuwbaleffect".

Deelnemers aan Meta-Wiki zijn een complexe en diverse mix; net als in de echte internationale politiek zijn protocollen die iedereen kan begrijpen belangrijk, ongeacht de taalkundige of culturele achtergrond.

Vergeet niet dat een discussie geen stemming is. Zelfs een lange lijst van "steunpunten" sluit niet uit dat er één belangrijk bezwaar kan worden gemaakt. Een belangrijke opmerking die diepere inzichten geeft, kan vaak het hele verloop van een discussie veranderen.

Echter, stewards mogen verzoeken om rechten vroegtijdig sluiten wanneer het duidelijk is dat de persoon vrijwel geen kans heeft om het recht te krijgen op basis van de eerste opmerkingen. De gebruiker wordt uitgenodigd om het opnieuw te proberen zodra die voldoende ervaring heeft opgedaan voor de betreffende functie.

Zie ook