Sitenotice invitation edit

Помогнете ни полесно да ставаме слики на Meta со пополнување на оваа 2-минутна анкета!

Introduction edit

Ви благодариме што прифативте да ни помогнете да ја подобриме на употребливоста на проектите на Викимедија, што се однесува на медиумските содржини. Оваа кратка анкета нема да ви одземе повеќе од неколку минути.

Анкетата е сосем анонимна и подлежи на истите правила за приватност кои важат за сите викија на Викимедија.

Questions edit

Дали воопшто ја користите Заедничката Ризница?

 • Да, редовно
 • Да, понекогаш
 • Не

Со која главна цел барате слободни медиумски податотеки на Ризницата?

 • Барам податотеки за да ја илустрирам Википедија или некој друг проект на Викимедија.
 • Барам податотеки за да ги користам на друга веб-страница.
 • Барам податотеки за да ги користам вон интернет (извештаи, презентации, домашни задачи).
 • Друга:

Која е главната причина што не барате податотеки на Ризницата?

 • Не знам што е тоа Ризница.
 • Пресложено е за некој што не знае англиски.
 • Просто не можам да го најдам она што ми треба.
 • Друга:

Дали учествувате во Ризницата?

 • Да, редовно
 • Да, понекогаш
 • Не

Колку уредувања имате направено на Ризницата? (бројката ќе ја добиете од вашата страница за нагодувања таму).

 • помалку од 10
 • 10 до 100
 • 100 до 1000
 • 1000 до 10.000
 • над 10.000

Колку податотеки имате подигнато на Ризницата?

 • помалку од 10
 • 10 до 100
 • 100 до 1000
 • 1000 до 10.000
 • над 10.000

Колкав дел од подигнатите податотеките се ваше дело?

 • помалку од 10%
 • 10% до 50%
 • 50% до 90%
 • над 90%

Која е главната причина што учествувате на Ризницата?

 • Сакам да ја илустрирам Википедија или друг проект на Викимедија.
 • Сакам да ги споделувам моите слики/видеа/аудиоснимки со светот.
 • Сакам на едно место да собирам слободни дела од разни места на интернет.
 • Сакам да помагам во непрекинатото и функционално работење на Ризницата , бидејќи сметам дека ова е одличен проект.
 • Друга:

Оценете ги овие активности. Дали ги правите ретко (--) или многу често (++):

 • подигање податотеки
 • категоризација
 • галерии
 • прегледување на лиценци, дозволи и барања за бришење
 • прегледување на квалитетот, подобрување и изложување на избрани дела.

Дали следниве видови податотеки ги подигате ретко (--) или многи често (++):

 • фотографии
 • дијаграми
 • карти
 • аудиоснимки
 • видеоснимки
 • анимации
 • други

Која е главната причина што не учествувате на Ризницата?

 • Не знаев дека можам да учествувам.
 • Не ме интересира.
 • Заинтересиран сум, но имам други приоритети.
 • Процеосот на подигање е премногу сложен.
 • Премногу е сложено кога не се знае англиски.
 • Системот на класификација (категории и галерии) е збунителен.
 • Друга:

Благодариме edit

Многу ви благодариме што посветивте време на анкетата; со вашиот удел ни помагате да ја подобриме употребливоста на Ризницата и процесот на подигање на други проекти .

Ако имате било какви коментари, поставете ги на страницата на Ризницата Идеи и проблеми за употребливост. Ќе ни биде драго да ги читаме вашите предлози.

Исто така можете да го следите прогресот на Проектот за Употребливост на тоа вики.