Viquimarató Dia Internacional del Poble Gitano 2023

This page is a translated version of the page International Roma Day Edit-a-thon 2023 and the translation is 100% complete.
Main pageParticipantsArticle listsResults

Viquimarató Dia Internacional del Poble Gitano

3-9 abril 2023

Amb ocasió del Dia Internacional del Poble Gitano, 8 d'abril, Wikimedia Serbia està organitzant el quart viquimarató global al qual, voluntaris de Viquipèdia d'arran del món, redactaran i milloraran articles sobre les minories gitanes, les seues identitats, història i cultura. Amb la difusió del coneixement, el nostre objectiu és combatre les -encara massa comunes- barreres del prejudici i la discriminació a les que, massa sovint, s'han d'enfrontar a l'hora d'accedir al treball, l'educació, la sanitat, els serveis públics i socials, així com a altres àrees de la vida. El poble Gitano, la major minoria d'Europa, té una rica història i ha fet grans contribucions a les societats on hi viu. El seu patrimoni artístic i cultural s'ignora o passa desapercebut massa sovint, pel que esperem que aquesta campanya sia un pas més a prop per a reduir aquesta injusticia.

El Dia Internaconal del poble Gitano és el dia per celebrar la cultura gitana i augmentar-ne la sensibilització entorn als problemes que el poble gitano s'enfronta a diari. Vos convidem a contactar amb les institucions gitanes i els membres de la comunitat en els vostres països i a mostrar-los la Viquipèdia i altres projectes Viquimèdia. L'any passat 67 participants redactaren un total de 279 nous articles, mentre que altres quatre foren millorats. A més, 119 ítems de la Viquidata també foren millorats. Enguany esperem tindre encara més participants i articles redactats.