Μαραθώνιος επεξεργασιών για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων 2023

This page is a translated version of the page International Refugee Day Edit-a-thon 2023 and the translation is 100% complete.

Μαραθώνιος επεξεργασιών για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

20 -30 Ιουνίου 2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου, η Wikimedia Serbia διοργανώνει ένα παγκόσμιο μαραθώνιο επεξεργασιών στα πλαίσια του οποίου Βικιπαιδιστές από όλο τον κόσμο θα γράψουν και θα βελτιώσουν λήμματα σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων, ταινίες και βιβλία για την εμπειρία των προσφύγων κ.α. Οι πρόσφυγες όχι μόνο αναγκάζονται να αφήσουν ό,τι έχουν πίσω τους και να κατευθυνθούν προς το άγνωστο, αλλά αντιμετωπίζουν επίσης διακρίσεις, ξενοφοβία και διάφορες μορφές βίας καθημερινά στο δρόμο τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τα παιδιά και τις γυναίκες πρόσφυγες. Με τη διάδοση της δωρεάν γνώσης για τα προβλήματα και τα εμπόδια που περνούν οι πρόσφυγες, στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις για το στίγμα και να μειώσουμε την κοινωνική απόσταση απέναντί ​​τους.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη δραστηριότητα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων και να ευαισθητοποιήσετε σχετικά με θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πρόσφυγες. Σας προτείνουμε να έρθετε σε επαφή με μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδρύματα που επικεντρώνονται σε ζητήματα προσφύγων στη χώρα σας και να τους παρουσιάσετε τη Βικιπαίδεια και άλλα εγχειρήματα του Wikimedia.

Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε το γεγονός και να λάβετε περισσότερη πληροφόρησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη χρήστη Nevena Rudinac μέσω του ακόλουθου email: nevena.rudinac(_AT_)vikimedija(_DOT_)org.