همه‌پرسی در ۳۰ اوت ۲۰۱۱ خاتمه یافت. آراء دیگر مورد قبول واقع نخواهند شد.
نتایج در ۳ سپتامبر ۲۰۱۱ اعلام شد.

همه‌پرسی فیلتر تصویر

سازمان

بنیاد ویکی‌مدیا تصمیم به برگزاری یک همه‌پرسی دارد تا اطلاعات بیشتری دربارهٔ توسعه و استفاده از ویژگی پنهان‌سازی شخصی و اختیاری تصاویر جمع‌آوری کند. این ویژگی به کاربران این امکان را می‌دهد تا به صورت اختیاری انواع خاصی از تصاویر را برای حساب‌های کاربری خودشان پنهان سازند. هیئت امنای ویکی‌مدیا در ژوئن ۲۰۱۱ خواستار به کارگیری چنین ویژگی‌ای شد.

جزئیات بیشتر و اطلاعات آموزشی در همین صفحات در دسترس است. برگزاری همه‌پرسی برای ۱۵ تا ۳۰ آگوست ۲۰۱۱ زمان‌بندی شده‌است و بر روی سرورهایی اجرا خواهد شد که توسط سازمان نرم‌افزار در منفعت عام میزبانی می‌شوند.

پیش‌زمینه

edit

هیئت امنا به بنیاد ویکی‌مدیا دستور داده‌است تا ویژگی پنهان‌سازی شخصی تصویر را توسعه دهد و اجرا کند.

هدف از این ویژگی آن است که این قابلیت را به خوانندگان بدهد تا تصاویری را که مایل به دیدنشان نیستند به آسانی مخفی سازند، چه به هنگام اولین مرتبهٔ مشاهدهٔ تصویر و چه پیشاپیش و از طریق تنظیمات ترجیحات شخصی. مقصود از به کارگیری این ویژگی کمک کردن به خوانندگان با ارائهٔ انتخاب‌های بیشتر است و از این رو، این ویژگی تا جایی که ممکن است کاربر-دوستانه و ساده خواهد بود. همچنین سعی خواهیم کرد تا آن جا که ممکن است حمایت از این ویژگی را برای ویرایشگران آسان سازیم.

این ویژگی بر روی تمام پروژه‌های بنیاد ویکی‌مدیا اجرا خواهد شد. توجه داشته باشید که هیچ تصویری به صورت دائمی حذف نخواهد شد، بلکه تنها به درخواست کاربران پنهان می‌شوند. برای توسعهٔ ویژگی پنهان‌سازی شخصی و اختیاری تصاویر تعدادی اصول راهنما تهیه شده‌است، اما این اصول باید در تمامی مراحل توسعهٔ این ویژگی، سبک و سنگین شوند. ما از شما درخواست می‌کنیم با شرکت در همه‌پرسی و ارزیابی اهمیت هر مورد به توسعه‌دهندگان برای انجام این مهم یاری رسانید.

چرا این موضوع اهمیت دارد؟

edit

در گزارش ۲۰۱۰ هریس، دو مورد از پیشنهادات فراهم آوردن روشی جهت پنهان‌سازی تصاویری که خوانندگان علاقه‌ای به دیدن آن‌ها ندارند (پیشنهاد ۷) و وجود اختیاری برای خوانندگان به منظور پنهان‌سازی تمامی محتواهای بالقوه بحث‌برانگیز (پیشنهاد ۹) بودند.

دلایل مختلفی برای تعبیهٔ این چنین ویژگی‌ای وجود دارد. تصاویر جنسی و خشونت‌آمیز اجزای ضروری و موردنیاز پروژه‌های ویکی‌مدیا هستند تا تعهد و رسالتشان مبنی بر باز، رایگان و آموزشی بودن را به تحقق برسانند. با این وجود، این تصاویر -از ناحیه اندام‌های تناسلی یا عادات جنسی از یک طرف، یا تصاویر گورهای دسته‌جمعی و جنازه‌های مثله‌شده از طرف دیگر- ممکن است ناگزیر باعث رنجش برخی از بازدیدکنندگان وب‌گاه شود، به خصوص اگر این بازدیدکنندگان کودکان باشند یا دسترسی به تصاویر به صورت ناخواسته صورت گرفته باشد. هدف از ویژگی پنهان‌سازی شخصی و اختیاری تصویر، کمک به تسکین دادن و کاهش حیرت‌زدگی و ترس ناشی از مشاهدهٔ محتوای نامناسب است. این مهم از طریق از دسترس خارج کردنِ تصاویر، بدون نیاز به دادن فرمان ثانویه انجام می‌گیرد. در دنیای ویکی‌مدیا از این اصل با عنوان اصل حداقل غافل‌گیری یا حیرت‌زدگی یاد می‌کنند.

از سویی دیگر، ما اعتقاد داریم که این دستور، تنها باید نمایش تصویر را به تأخیر اندازد و نه آن‌که جلوی نمایش آن به کل بگیرد. تخطی از دسترس‌پذیری اطلاعات که همانا رسالت وب‌گاه‌های بنیاد ویکی‌مدیاست باید تا میزانی که مسئولیت ما در قبال احترام و خدمت به تمامی مخاطبین اجازه می‌دهد به حداقل برسد. قرار گرفتن تصویر پشت یک حایل، به جای پنهان کردن کلی تصویر، مسئولیت‌پذیری‌های ما را ارضا می‌کند.

از شما چه می‌خواهیم

edit

با مقیاس ۰ تا ۱۰، اگر ۰ نشان‌دهندهٔ مخالفت شدید، ۵ بی‌طرف بودن و ۱۰ موافقت شدید باشد، از شما می‌خواهیم دیدگاهتان مبنی بر اهمیت هر مورد را با ما در میان بگذارید:

  • پروژه‌های ویکی‌پدیا این ویژگی را به خوانندگان عرضه کنند.
  • این ویژگی هم برای کاربران وارد شده به سیستم و هم برای کاربران وارد نشده در دسترس باشد.
  • پنهان‌سازی، برگشت‌پذیر به حالت اول باشد: اگر خواننده‌ای نظرش را تغییر داد، باید امکان بازگشت برای او فراهم باشد.
  • اشخاص بتوانند تصاویری که بحث‌برانگیز به نظر می‌آیند ولی هنوز در ردهٔ مناسب قرار نگرفته‌اند را گزارش دهند یا علامت‌گذاری نمایند.
  • این ویژگی این امکان را برای خوانندگان فراهم آورد تا به سادگی و به سرعت انتخاب کنند که مایل به پنهان‌سازی کدام نوع از تصاویر هستند (مثلا رده‌های ۵ تا ۱۰)، بنابراین کاربران قادر خواهند بود برای مثال تصاویر جنسی را پنهان کنند حال آنکه کاری با تصاویری خشونت‌بار نداشته باشند.
  • این ویژگی از نظر فرهنگی بی‌طرف و خنثی باشد (تا جایی که ممکن است، این ویژگی باید منعکس‌کنندهٔ دیدگاه‌های جهانی یا چندفرهنگی راجع به نوع تصاویر بالقوه بحث‌برانگیز باشد).

سیستم پنهان‌ساز تصویر به چه شکل است؟

edit

از آن‌جا که توسعهٔ پنهان‌ساز تصویر هنوز آغاز نشده‌است، تنها مدل‌ها و طراحی‌های اولیه در دسترس است. این نمونه‌ها ممکن است با توجه به نتایج همه‌پرسی و واقعیت‌های وجودی ویژگی دستخوش تغییر و تحولاتی شوند، اما این احتمال نیز هست که محصول نهایی بسیار شبیه این نمونه‌ها از آب در بیاید. این نمونه‌ها سه روش اصلی را برای تنظیم این ویژگی در اختیار کاربران قرار می‌دهند: از طریق ناوبری، از طریق تصویر نمایش‌یافته و از طریق تصویر پنهان‌شده. نماگرفت‌های زیر چگونگی به نظر رسیدن پنهان‌ساز را برای کاربران واردنشده به سیستم نشان می‌دهد.



قوانین

edit

واجدین شرایط

edit
ویرایش‌گران

اگر یک حساب کاربری در یکی از ویکی‌های ویکی‌مدیا داشته باشید می‌توانید در این همه‌پرسی شرکت کنید. (فارغ از آن‌که چند حساب کاربری دارید، فقط یک بار مجاز به رأی دادن هستید) برای واجد شرایط بودن باید:

  • در بیش از یک پروژه قطع دسترسی نشده باشید؛ و
  • در پروژه‌ای که رای می‌دهید قطع دسترسی نباشید؛ و
  • ربات نباشید؛ و
  • حداقل ۱۰ ویرایش قبل از ۱ اوت ۲۰۱۱ در ویکی‌های ویکی‌مدیا داشته باشید. (اگر حساب کاربری شما سراسری باشد ویرایش‌های چند ویکی قابل جمع بستن هستند).
توسعه‌دهندگان

توسعه‌دهنگان مدیاویکی امکان شرکت در رای‌گیری را دارند اگر:

  • مدیران سرورهای ویکی‌مدیا با دسترسی شل باشند؛ یا
  • به سیستم مدیاویکی، در توسعهٔ آن با یک کامیت یا بیشتر کمک کرده باشند.
کارکنان و پیمانکاران

کارکنان و پیمانکاران بنیاد ویکی‌مدیا اگر پیش از ۱ اوت ۲۰۱۱ مشغول به کار شده باشند، امکان شرکت در این رأی‌گیری را دارند.

اعضای هیئت امنا و هیئت مشاوران

تمامی اعضای کنونی و قبلی هیئت مشاوران و هیئت امنای بنیاد امکان شرکت در این رای گیری را دارند.


چگونگی رأی دادن

edit

اگر واجد شرایط رأی دادن هستید:

  1. سوالات را بخوانید و تصمیم‌گیری کنید.
  2. به یک ویکی که در آن واجد شرایط رأی دادن هستید بروید و در نوار جستجو Special:SecurePoll/vote/230 را تایپ کنید. مثلا اگر بیشتر در ویکی meta.wikimedia.org فعالید، به meta.wikimedia.org/wiki/Special:SecurePoll بروید.
  3. بر روی «به سرور رأی‌گیری برو» کلیک کنید تا به سرور SPI هدایت شوید.
  4. به راهنمایی‌های آن صفحه توجه کنید.

برای رای دادن باید کوکی‌ها را در wikimedia.amellus.net فعال کنید تا توسط سیستم رای‌گیری شناخته شوید، در غیر این صورت با خطا مواجه می‌شوید. اگر با خطای «Sorry, you are not in the predetermined list of users authorised to vote in this election.» روبه‌رو شدید، در ویکی اشتباهی هستید به ویکی اصلی خود بروید و دوباره تلاش کنید.

می‌توانید دوباره به صفحهٔ رأی‌گیری بازگردید و رأی‌هایتان را تغییر دهید.

سازمان‌دهی

edit

زمان‌بندی

edit
  • ۳ ژوئن ۲۰۱۱: اعلامیه داده می‌شود. ترجمهٔ اولیه شروع می‌شود.
  • ۲۵ ژوئیه ۲۰۱۱: اطلاعات همه‌پرسی و نحوهٔ شرکت در آن منتشر می‌شود. مرحلهٔ اصلی ترجمه شروع می‌شود.
  • ۸ اوت ۲۰۱۱: تمامی اطلاعات ترجمه می‌شود.
  • ۱۵ اوت ۲۰۱۱: همه‌پرسی شروع می‌شود.
  • ۱۷ اوت ۲۰۱۱: پیام دسته‌جمعی ارسال می‌شود.
  • ۳۰ اوت ۲۰۱۱: همه‌پرسی به پایان می‌رسد. جمع‌آوری آرا و شمارش آغاز می‌شود.
  • ۱ سپتامبر ۲۰۱۱: نتایج اعلام می‌شود.

ترجمه

edit

برای اینکه مطمئن شوید بخش دانشنامهٔ شما در این همه‌پرسی شرکت می‌کند، مهم است که جعبهٔ اطلاع‌رسانی و این متن را ترجمه کنید. برای کمک به ترجمه، لطفا صفحهٔ ترجمه را ببینید. اگر به زبان دیگری صحبت می‌کنید، خوشحال می‌شویم که شما ما را در این زمینه یاری کنید.