Támogatások:A barátságos helyekkel kapcsolatos elvárások

This page is a translated version of the page Grants:Friendly space expectations and the translation is 100% complete.
A barátságos helyekkel kapcsolatos elvárások


  Elkötelezettek vagyunk abban, hogy mindenki számára tiszteletteljes, átlátható és zaklatásmentes élményt biztosítsunk a Meta-wiki Grants névtérben. A Wikimédia Alapítvány támogatási programja meghatározott eljárásokat követve meghatározott célok érdekében működik. Ezek az elvárások azért szükségesek, hogy kellemes környezetet biztosítsanak a fókuszált megbeszélésekhez, ahol a résztvevők tisztelettel viszonyulnak egymáshoz.

  A civilizált viselkedés és a jóhiszeműség a Wikimédia-mozgalom alapelvei. Rájöttünk, hogy a legtöbb ember segíteni akar a projekteknek és a közösség tagjainak, nem pedig ártani. Ne feledd, hogy a legtöbbünk önkéntes, és értékelnünk kell a Wikimédia-projektek fejlesztésével eltöltött időt és erőfeszítést.

  Elvárások

  Arra számítunk, hogy megfontolod a következőket, amikor egy beszélgetésben részt veszel:

  1. Kontextus és háttér: értem-e a beszélgetés témájának alapvető kontextusát és hátterét? Biztosan megpróbáltam tájékozódni, mielőtt másokat megkérek arra, hogy magyarázzanak el dolgokat?
  2. Kulturális különbségek: elég érzékeny vagyok mások kulturális különbségeivel és nyelvi korlátaival kapcsolatban?
  3. Tapasztalat: valóban elbírálom és nem feltételezések alapján ítélem meg mások tapasztalati szintjét (a Wikimédia-mozgalommal, a támogatások elosztásával, a projektmenedzsmenttel stb. kapcsolatban)?
  4. Támogatás: a hozzászólásomat/kérdésemet segítő, tömör és konstruktív módon fogalmazom meg, javaslatokat téve a jobbá tétel érdekében?
  5. A hatás fókuszálása: a kérdéseim a projektjavaslat hatására összpontosítanak, vagy túlságosan összpontosítanak a kisebb részletekre?

  Miután megvizsgáltad ezeket a pontokat, ne habozzon részt venni a támogatások megvitatásában. Ha szeretnél, lépj kapcsolatba a közösségi erőforrások vagy a tanulási és értékelési csapatok egy tagjával, aki segíthet megfogalmazni és kommunikálni aggodalmaidat.

  Zaklatás

  Nem tűrjük el az esemény résztvevőinek semmilyen formájú zaklatását! A zaklatás magában foglalja:

  • a nemi identitásra vagy annak kifejezésére, a szexuális irányultságra, a fogyatékosságra, a fizikai megjelenésre, a fajra, az etnikai hovatartozásra, a politikai hovatartozásra vagy a vallásra vonatkozó sértő megjegyzéseket;
  • erőszakot, erőszakos fenyegetést, szándékos megfélemlítést és személyes támadást;
  • megfigyelést, nemkívánatos követést vagy folytatódó személyes kommunikációt annak felhagyására vonatkozó kérést követően;
  • beszélgetések ismétlődő félbeszakítását;
  • más személy személyazonosságának szándékos nyilvánosságra hozása és/vagy kinyomozása és közzététele a személy hozzájárulása nélkül;
  • nem zaklató jellegű személyes kommunikáció nyilvánosságra hozása.

  Amennyiben kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy téged vagy másokat kezeltek, kérjük, haladéktalanul lépj kapcsolatba a Wikimédia Alapítvány közösségi erőforrások csapatának egy tagjával a communityresources wikimedia.org címen.

  Intézkedések

  Azokat a megjegyzések, amelyek megsértik ezeket az elvárásokat, elrejtjük vagy eltávolítjuk. Az elvárások megsértőjét felkérjük, hogy hagyjon fel a zaklató jellegű tevékenységgel, és elvárjuk, hogy ezt azonnal teljesítse. A résztvevők figyelmeztetni fogják a Grants névtér közreműködőit, akik megsértik ezeket az elvárásokat, és az esetet továbbterjeszthetik a megfelelő közösségi csatornára. Néhány hasznos sablon és tanács a problémás hozzászólások és hozzászólók kezeléséhez: útmutatók és sablonok.

  Elvárjuk minden a Grants névtér minden közreműködőjétől, beleértve a Wikimédia Alapítvány alkalmazottait, a támogatási bizottság tagjait, leendő támogatottakat és a közösség tagjait, hogy mindenkor követik ezeket az elvárásokat. Értékeljük a közreműködésedet és elkötelezettségedet, hogy a támogatási hely egy barátságos hely lehessen mindenki számára.

  Kérdéseid vannak? Írj a friendlyspace(at)wikimedia.org e-mail-címre!