Fundraising 2009/FAQ/el


Συχνές ερωτήσεις 2009Edit

Πού πάνε τα λεφτά μου;Edit

Σε ανθρώπους και τεχνολογία. Παρόλο που η Βικιπαίδεια και τα αδελφικά της εγχειρήματα είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα ιστότοπους, έχουμε λιγότερους από 35 υπαλλήλους, δείτε συνοπτικές πληροφορίες για το προσωπικό μας. Χοντρικά, οι μισοί δουλεύουν στην τεχνολογία, μια μικρή ομάδα υποστηρίζει το άνοιγμά μας στο κοινό και την καλλιέργεια των εθελοντικών δραστηριοτήτων, και το υπόλοιπο προσωπικό ασχολείται με την συλλογή πόρων και την διαχείριση. Επιπροσθέτως, η συνδρομή σας βοηθά να πληρωθεί η τεχνολογική υποδομή (διακομιστές και bandwidth) που επιτρέπουν στην Βικιπαίδεια να λειτουργεί και να μεγαλώνει.

Βασικός σκοπός ύπαρξης του Ιδρύματος Wikimedia είναι να υποστηρίζει και να μεγαλώνει το τεράστιο δίκτυο εθελοντών που γράφουν και επεξεργάζονται την Βικιπαίδεια και τα αδελφικά της εγχειρήματα, πάνω από 100,000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Εν συντομία, τι είναι η Βικιπαίδεια;Edit

Η Βικιπαίδεια είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής εγκυκλοπαίδεια του κόσμου. Είναι online, ελεύθερη στην χρήση της και χωρίς διαφημίσεις. Η Βικιπαίδεια περιέχει πάνω από 14 εκατομμύρια άρθρα γραμμένα από εθελοντές σε πάνω από 250 γλώσσες, και την επισκέπτονται πάνω από 330 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μήνα, κάνοντάς την τον πέμπτο πιο δημοφιλή ιστότοπο στον κόσμο. Είναι συνεργατική δημιουργία που την έχουν χτίσει και την επεξεργάζονται εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία 8 χρόνια· ο καθένας μπορεί να την επεξεργαστεί, οποιαδήποτε ώρα. Η Βικιπαίδεια είναι η μεγαλύτερη συλλογή κοινής γνώσης στην ανθρώπινη ιστορία, και οι άνθρωποι που την υποστηρίζουν ενώνονται από την αγάπη τους για μάθηση, την πνευματική τους περιέργεια και την συνειδητοποίηση ότι γνωρίζουμε πολλά περισσότερα μαζί, από ό,τι ο καθένας μας χωριστά.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες οικονομικές πληροφορίες;Edit

 
Η Ετήσια Αναφορά μας είναι το πιο σημαντικό όργανο με το οποίο δίνουμε αναφορά στους δωρητές μας. Εξηγεί τα προγράμματά μας και περιλαμβάνει μία σύνοψη των κυριότερων οικονομικών πληροφοριών μας. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο υψηλής ανάλυσης της Ετήσιας Αναφοράς μας για το 2007-08 (3.7 MB PDF).

Η Ετήσια Αναφορά μας εξηγεί τα προγράμματά μας και θεμελιώδεις οικονομικές πληροφορίες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο της Ετήσιας Αναφοράς του 2007-08 (3.7 MB PDF), και αν δωρίσετε online, θα λάβετε e-mail όταν εκδοθεί η επόμενη Ετήσια Αναφορά μας.

Αν θέλετε να μελετήσετε τους αριθμούς μας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, σας παρέχουμε πρόσβαση στις οικονομικές μας αναφορές και τον προϋπολογισμό μας. Για να καταλάβετε καλύτερα πως χρησιμοποιείται η δωρεά σας, μπορείτε να δείτε μια λεπτομερή ανάλυση των δαπανών μας στην Ετήσια Παρουσίαση του Σχεδιασμού μας στο Διοικητικό Συμβούλιο (PDF). Αυτό περιλαμβάνει:

 • Σύνοψη των προτεραιοτήτων στις στρατηγικές δαπάνες
 • Σύγκριση των επιτευγμάτων του 2008-09 σε σχέση με τον σχεδιασμό του 2009-10
 • Στατιστική ανάλυση των δαπανών στου διάφορους τομείς για το 2009-10
 • Σύνοψη των αυξήσεων στις δαπάνες για το 2009-10
 • Οργανωτικό διάγραμμα
 • Σχέδιο απασχόλησης για το 2009-10

Έχουμε επίσης συντάξει μία σελίδα Ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με τον προγραμματισμό μας. Επιπλέον οικονομικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων αντιγράφων των ισολογισμών μας μέχρι το τελευταίο οικονομικό έτος (2008-2009), μπορούν να βρεθούν στην σελίδα οικονομικών αναφορών.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Είναι το Ίδρυμα Wikimedia κοινωφελές ίδρυμα;Edit

Ναι. Το Ίδρυμα Wikimedia βάση του αμερικανικού κανονισμού 501(c)(3) είναι ένας εξαιρούμενος από την φορολογία, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ. Μπορείτε να εξετάσετε την επιστολή εξαίρεσης από την φορολογία και τις οικονομικές αναφορές και ετήσιες καταθέσεις μας.

Back to topDonate now

Γιατί να κάνω δωρεά στο Ίδρυμα Wikimedia;Edit

Η δουλειά του Ιδρύματος Wikimedia είναι να παρέχει εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία σε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Είμαστε μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που εξαρτάται από την δική σας οικονομική υποστήριξη για να το κάνει αυτό. Η δωρεά σας στηρίζει απευθείας τα πιο δημοφιλή συλλογικά επεξεργαζόμενα έργα αναφοράς στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βικιπαίδειας, έναν από τους πέντε δημοφιλέστερους ιστότοπους στον κόσμο, και την μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια που φτιάχτηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Ποια είναι τα σχέδια σας; Ποιος είναι ο σκοπός όλων αυτών;Edit

Όπως το έθεσε ο ιδρυτής του οργανισμού, Τζίμι Γουέιλς: «Φανταστείτε ένα κόσμο όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να μοιραστεί ελεύθερα το σύνολο όλης της γνώσης.» Αυτός είναι ο σκοπός μας, και χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για να τον πετύχουμε.

Κάθε μήνα πάνω από 330 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποιούν την Βικιπαίδεια. Είναι διαθέσιμη online, στο κινητό σας, σε DVD, σε βιβλία, και σε πολλές άλλες μορφές. Αισιοδοξούμε να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, και συνεχώς βελτιώνουμε την ποιότητα της πληροφορίας που παρέχουμε. Για να το πετύχουμε αυτό:

 • κάνουμε πιο εύκολη την διαδικασία συνεισφοράς γνώσης. Έχουμε ξεκινήσει πρόσφατα μια μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία του χρήστη και στην προσθήκη κειμένου αλλά και πολυμέσων. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του εγχειρήματος.
 • δημιουργούμε μαθησιακούς και εκπαιδευτικούς πόρους ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους συνεισφέροντες: δάσκαλους, καθηγητές, φοιτητές, φωτογράφους, κινηματογραφιστές, επιστήμονες, βιβλιοθηκάριους, αρχειοφύλακες, επιμελητές, χομπίστες και πολλούς άλλους. Δουλεύουμε σε ένα αυξανόμενο δίκτυο παραρτημάτων του Wikimedia σε όλο τον κόσμο ώστε να προσεγγίσουμε τέτοιους ανθρώπους και να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν την Βικιπαίδεια καλύτερη. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο του εγχειρήματος.
 • αναπτύσσουμε νέες τεχνολογίες και διαδικασίες για την διασφάλιση της ποιότητας που να μην αντιβαίνουν με την θεμελιώδη αρχή της Βικιπαίδειας να είναι ανοιχτή. Για αυτούς που ενδιαφέρονται τεχνικά, αυτό συμπεριλαμβάνει τεχνολογίες επισήμανσης εκδόσεων και εντοπισμό ενδεχόμενων προβληματικών αλλαγών.
 • συμβουλευόμαστε την παγκόσμια κοινότητα των συντακτών μας καθώς και ειδικούς, εθελοντές και διανοούμενους από όλο τον κόσμο ώστε να αναπτύξουμε καινοτόμες στρατηγικές ώστε να φτάσουμε σε περισσότερο κόσμο, με υψηλότερης ποιότητας πόρους, και αυξανόμενο αριθμό εθελοντών. Περισσότερες πληροφορίες για τον πενταετές στρατηγικό εγχείρημά μας μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο του εγχειρήματος.
 • φτιάχνουμε στατιστικούς πίνακες για να υποστηρίξουμε το έργο του κινήματος Wikimedia. Δείτε την μηνιαία κάρτα αναφοράς μας και την πύλη στατιστικών μας.

Τέλος είναι αποστολή μας να προστατέψουμε το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα: να μειώσουμε το ρίσκο μια καταστροφή ή μια τεχνική βλάβη να εξαλείψει τμήμα της δουλειάς μας, και να διασφαλίσουμε ότι αντιγράφεται τακτικά σε πολλά μέρη. Δεν είμαστε μια ενθουσιώδης εταιρία που θα σβήσει σε δύο χρόνια -- είμαστε εδώ για υπηρετήσουμε τον σκοπό μας μακροπρόθεσμα.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πως κρατάτε την ισορροπία μεταξύ του να είναι η Βικιπαίδεια ανοιχτή και του να είναι πιο αξιόπιστη;Edit

Πιστεύουμε ότι η αυξανόμενη συμμετοχή κάνει την Βικιπαίδεια καλύτερη. Την ίδια στιγμή έχουμε αυστηρά στάνταρ που κάνουν την Βικιπαίδεια σεβαστή από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, και οργανισμούς.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Τι είναι το Ίδρυμα Wikimedia;Edit

Το Wikimedia Foundation, Inc. (Ίδρυμα Wikimedia) είναι ο πατρικός οργανισμός των διάφορων εγχειρημάτων ελεύθερου περιεχομένου, πιο γνωστό από τα οποία είναι η Βικιπαίδεια, η βραβευμένη online εγκυκλοπαίδεια. Ο Τζίμι Γουέιλς ίδρυσε την Βικιπαίδεια τον Ιανουάριο του 2001 και δημιούργησε το Ίδρυμα Wikimedia τον Ιούνιο του 2003. Από την αρχή, υπάρχουμε για ένα σκοπό: την ελεύθερη και ανοιχτή κοινή γνώση. Δεν πουλάμε πληροφορίες και δεν δεχόμαστε διαφημίσεις. Η δωρεά σας κάνει το έργο μας εφικτό. Προσφέρουμε εκπαιδευτικό περιεχόμενο με αυτά τα εγχειρήματα στον κόσμο, με όσες περισσότερες μορφές είναι δυνατόν. Ειδικότερα, βοηθάμε μειονεκτικές κοινότητες με περιορισμένη συνδεσιμότητα να έχουν πρόσβαση και να συνεισφέρουν ελεύθερο περιεχόμενο

Έχουμε πάνω από 400 διακομιστές για να τρέχουν τα εγχειρήματα μας, μαζί με όλα τα σχετικά domain names και σήματα (trademarks). Υποστηρίζουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό λογισμικού στο λογισμικό MediaWiki και σχετικά εργαλεία, που επιτρέπουν σε περισσότερο κόσμο να συμμετέχει και στην υπάρχουσα εθελοντική κοινότητα να δουλεύει πιο αποτελεσματικά. Αυτό περιλαμβάνει εργαλεία που έχουν σχέση με την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας. Αναπτύσσουμε εκπαιδευτικούς πόρους, υποστηρίζουμε εργαστήρια και αγωνιζόμαστε να σκεφτούμε ευφυώς άλλους τρόπους να φέρουμε νέους συνεισφέροντες και να μεγαλώσουμε το Wikimedia ως ένα διεθνές κίνημα για την ελεύθερη γνώση.

Σε όλα αυτά, υποστηριζόμαστε από τοπικά παραρτήματα που οργανώνονται σε διαφορετικές χώρες.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Ποια εγχειρήματα υποστηρίζετε;Edit

Το Ίδρυμα Wikimedia υποστηρίζει την Βικιπαίδεια (Wikipedia), μια online εγκυκλοπαίδεια και έναν από τους πέντε μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα ιστότοπους στον κόσμο. Από την ίδρυση της Wikipedia τον Ιανουάριο του 2001, και την σύσταση του Ιδρύματος Wikimedia τον Ιούνιο του 2003, η ανάπτυξή μας ήταν συγκλονιστική. Η αγγλόφωνη έκδοση της Βικιπαίδειας, το πρώτο μας εγχείρημα, έχει ξεπεράσει τα 6,000,000 σήμερα. Όλες οι εκδόσεις τις Βικιπαίδειας συνδυασμένες περιέχουν πάνω από 47,000,000 άρθρα.

Εκτός από την Βικιπαίδεια, το Ίδρυμα Βικιπαίδεια υποστηρίζει επίσης:

 • Τα Wikimedia Commons (Κοινά), αποθετήριο πολυμέσων που περιέχει πάνω από 43,000,000 ελεύθερες εικόνες, βίντεο, και αρχεία ήχου
 • Τα Βικιβιβλία (Wikibooks), εγχείρημα για την δημιουργία ελεύθερων εγχειριδίων
 • Το Βικιλεξικό (Wiktionary), πολύγλωσσο λεξικό
 • Την Βικιθήκη (Wikisource), βιβλιοθήκη ελεύθερων κειμένων
 • Τα Βικινέα (Wikinews), ιστότοπος δημοσιογραφίας των πολιτών
 • Το Βικιεπιστήμιο (Wikiversity), μία διαδραστική πλατφόρμα εκμάθησης
 • Τα Βικιφθέγματα (Wikiquote), μία συλλογή αποφθεγμάτων
 • Τα Βικιείδη (Wikispecies), έναν κατάλογος της ζωής της Γης

Καθοδηγούμε και υποστηρίζουμε την ανάπτυξη του MediaWiki, το ανοικτού κώδικα λογισμικού wiki που είναι η υποδομή όλων των ιστότοπών μας. Βοηθούμε να οργανωθούν το άνοιγμα στο κοινό και εκδηλώσεις των κοινοτήτων ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να συνεισφέρει στα εγχειρήματά μας, και παρέχουμε αντίγραφα και αρχεία των βάσεων δεδομένων του περιεχομένου της Βικιπαίδειας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα για τα εγχειρήματα μας.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πώς διοικείται το Ίδρυμα Wikimedia;Edit

Το Ίδρυμα Wikimedia έχει 302 άτομα προσωπικό, του οποίου ηγείται η Διευθύντρια Εκτελεστικού Sue Gardner. Το προσωπικό υποστηρίζει το έργο εκατοντάδων χιλιάδων εθελοντών που συνεισφέρουν περιεχόμενο στα εγχειρήματα του Wikimedia. Το Wikimedia υποστηρίζεται επίσης από αμέτρητους εθελοντές που συμμετέχουν μέσω επιτροπών, σε ad hoc βάση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αρθρώνει την αποστολή και το όραμα του Ιδρύματος Wikimedia, κρίνει και βοηθάει στην ανάπτυξη των μακροπρόθεσμων σχεδίων, παρέχει έλεγχο, και υποστηρίζει τις προσπάθειες εύρεσης πόρων του Ιδρύματος Wikimedia. Είναι η ανώτερη οργανωτική εξουσία του Ιδρύματος Wikimedia όπως ορίζεται από τους κανονισμούς του. Δείτε στο Συναντήσεις για τα δημοσιευμένα πρακτικά και Ψηφίσματα για τα δημοσιευμένα ψηφίσματα του Συμβουλίου. Το Συμβούλιο εκλέγεται εν μέρει από την κοινότητα των συνεισφέροντων στα εγχειρήματα του Wikimedia. Το Διοικητικό Συμβούλιο υποστηρίζεται από το Συμβουλευτικό Συμβούλιο, του οποίου πρόεδρος είναι η Angela Beesley Starling.

Έχουμε ένα γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ), όπου εργάζονται οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους μας. Όλα τα μέλη του συμβουλίου και το υπόλοιπο προσωπικό εργάζονται από μακρυά.

Αγωνιζόμαστε να λειτουργούμε με μεγάλη διαφάνεια και έχουμε δημοσιεύσει θεμελιώδεις πολιτικές και οικονομικές πληροφορίες.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πώς χρηματοδοτείται το Ίδρυμα Wikimedia;Edit

Το Wikimedia χρηματοδοτείται κυρίως από δωρεές από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αλλά επίσης και από μερικές χορηγίες και δωρεές διακομιστών και hosting (δείτε ευεργέτες).

Το Ίδρυμα Wikimedia λαμβάνει δωρεές από πάνω από 50 χώρες του κόσμου. Η μέση δωρεά είναι αρκετά μικρή, αλλά και μόνο ο αριθμός τους έχει εξασφαλίσει την επιτυχία μας. Ο κόσμος κάνει δωρεές όλο τον χρόνο, και μία φορά τον χρόνο το Ίδρυμα Wikimedia κάνει επίσημη έκκληση για δωρεές.

Δεν έχουμε στα υπόψη μας τις διαφημίσεις ως πηγή χρηματοδότησης.

Το Ίδρυμα Wikimedia εξαιρείται από την φορολογία βάσει του νόμου 501(c)(3) των Ηνωμένων Πολιτειών. Δωρεές που γίνονται από άλλα κράτη ενδέχεται επίσης να εκπίπτουν από την φορολογία. Δείτε φοροαπαλλαξιμότητα των δωρεών για λεπτομέρειες. Κάνετε κλικ εδώ για λεπτομέρειες στο πώς να κάνετε δωρεά μέσω PayPal, MoneyBooker ή ταχυδρομείο. Για άλλους τύπους δωρεών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του donate wikimedia.org.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Τι είναι το δίκτυο Omidyar;Edit

Το Δίκτυο Omidyar είναι φιλανθρωπικός επενδυτικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Pierre Omidyar, ιδρυτή του eBay, και την σύζυγό του Pam Omidyar. Είναι αφιερωμένο στην εκμετάλλευση της δύναμης των αγορών ώστε να δημιουργεί ευκαιρίες για τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ζωή τους.

Το Δίκτυο Omidyar προσφέρθηκε γενναιόδωρα να παρέχει μέχρι και 500.000 δολάρια έτσι ώστε να φτάσει το σύνολο των ξεχωριστών δωρεών μεταξύ 100 και 9.999 δολαρίων που έγιναν κατά την εκστρατεία 2009-10 του Ιδρύματος Wikimedia. Ο σκοπός αυτής της επιχορήγησης είναι να ενθαρρύνει τον κόσμο να δωρίσει ελαφρώς μεγαλύτερα ποσά από αυτά που επρόκειτο αλλιώς να δώσουν. Το Ίδρυμα Wikimedia εξαρτάται από τις εκατοντάδες χιλιάδες των ξεχωριστών δωρεών κάθε χρόνο και για να διασφαλίσει την οικονομική του βιωσιμότητα αλλά και για να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να κατορθώνει να έχει μία θετική, μεγάλης εμβέλειας επίδραση μέσω τις Βικιπαίδειας και των άλλων εγχειρημάτων του.

Η επιχορήγηση αυτή είναι μέρος μιας μεγαλύτερης επιχορήγησης μέχρι και δύο εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 2 ετών από το Δίκτυο Omidyar προς το Ίδρυμα Wikimedia για την στήριξη των θεμελιωδών του στόχων.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πόσα χρήματα ελπίζετε να μαζέψετε;Edit

Για το οικονομικό έτος που ξεκινάει την 1η Ιουλίου 2009 και τελειώνει στις 30 Ιουνίου 2010 έχουμε προβλέψει 9.4 εκατ. δολάρια για δαπάνες, και ετήσιο λειτουργικό αποθεματικό 1.2 εκατ. δολάρια. Ελπίζουμε να μαζέψουμε 10.6 εκατ. δολάρια καθ' όλη την διάρκεια του οικονομικού έτους και τουλάχιστον 7.5 εκατ. δολάρια κατά την διάρκεια της εκστρατείας μας.

Σχεδιάζουμε να μαζέψουμε το υπόλοιπο ποσό από άλλες δραστηριότητες χρηματοδότησης σε όλη την διάρκεια του οικονομικού έτους (συμπεριλαμβανομένων μεγάλων δωρεών και υποστήριξη από ιδρύματα) και μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (όπως την διάθεση του ονόματος και του σήματος της Βικιπαίδειας για εμπορική χρήση).

Περισσότερες πληροφορίες για τα οικονομικά μας μπορούν να αναζητηθούν στις οικονομικές μας αναφορές (PDF), και εδώ είναι η σελίδα Ερωτήσεων και Απαντήσεων που σχετίζεται με αυτό.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Ποιος άλλος σας υποστηρίζει σε αυτόν τον σκοπό;Edit

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας προέρχεται από άτομα -- ανθρώπους σας και σας. Δεχόμαστε επίσης επιχορηγήσεις από κοινοτικά και ιδιωτικά ιδρύματα, όπως και ευγενικές χορηγίες από επιχειρήσεις. Μπορείτε να τα δείτε στην σελίδα των ευεργετών μας.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πού μπορώ να μάθω περισσότερα για τις τελευταίες δραστηριότητές σας;Edit

Για το οικονομικό έτος 2007-2008 παρακαλούμε συμβουλευτείτε την Ετήσια Αναφορά μας.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πώς να κάνω δωρεά;Edit

Για να κάνετε δωρεά παρακαλούμε επισκεφτείτε την σελίδα δωρεών μας. Μπορείτε να δωρίσετε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μείζονα πιστωτική κάρτα (συμπεριλαμβανομένων των VIS, Mastercard, Discover ή American Express), το PayPal, το Moneybookers, τραπεζικό έμβασμα, ή στέλνοντας επιταγή στο Ίδρυμα. Οι επιλογές δωρεάς μας υποστηρίζουν τα περισσότερα (εντούτοις όχι όλα) τα νομίσματα.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πού μπορώ να στείλω επιταγές;Edit

Στείλτε επιταγές στο:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Note: donations by check are processed directly at our centralized lockbox location which is in Washington, DC.

Προτιμούμε επιταγές σε δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, εξαργυρώσιμες σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ηνωμένων Πολιτειών. Επιταγές σε άλλα νομίσματα εκτός από δολάρια ΗΠΑ, ή από τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός ΗΠΑ, μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό να εξαργυρωθούν, πράγμα το οποίο μειώνει την αξία του δώρου σας. Αν δεν έχετε τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την αξία της δωρεάς σας δωρίζοντας είτε μέσω Paypal είτε wire transfer

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πού μπορώ να στείλω έντυπα, επιστολές ή άλλο υλικό στο Ίδρυμα Wikimedia;Edit

Παρακαλούμε στείλτε κάθε είδους αλληλογραφία, συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων Payroll Deduction και έντυπα Matching Gifts forms στην διεύθυνση της ασφαλούς ταχυδρομικής θυρίδας μας:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Note: donations by check are processed directly at our centralized lockbox location which is in Washington, DC.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Μπορώ να δωρίσω στοκ στο Ίδρυμα Wikimedia;Edit

Το Ίδρυμα Wikimedia δέχεται δωρεές σε στοκ. Μπορείτε να κάνετε την δωρεά μεταφέροντας στοκ από τον μεσίτη σας στον δικό μας παρέχοντας στον δικό σας το όνομά μας, τον αριθμό επενδυτικού λογαριασμού (investment account number) και τον αριθμό διατραπεζικού συμψηφισμού DTCC (DTCC clearing number).

Account holder name: Wikimedia Foundation, Inc.
Financial broker: Smith Barney
Investment account number: 546-0356C-14-782
DTCC Clearing account number: #0418

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Εκπίπτουν φορολογικά οι δωρεές μου;Edit

Παρακαλούμε δείτε τον κατάλογο χωρών για λεπτομέρειες στην έκπτωση φόρων.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Αν κάνω δωρεά, πώς θα πάρω την απόδειξή μου;Edit

Αν δωρίσετε μέσω PayPal ή πιστωτικής κάρτας, θα λάβετε την απόδειξη με e-mail, εφόσον έχετε δηλώσει την ηλεκτρονική σας διεύθυνση κατά την δωρεά. Για δωρεές με επιταγή άνω των 50 δολαρίων θα λάβετε την απόδειξη μέσω ταχυδρομείου, αν μας έχετε δώσει την διεύθυνσή σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε απόδειξη για την δωρεά σας γράφοντάς μας στο giving wikimedia.org (παρακαλούμε να συμπεριλάβετε πληροφορίες επικοινωνίας, την μέθοδο με την οποία δωρίσατε, και το ποσό της δωρεά σας).

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Μπορώ να κάνω δωρεά περιοριστικού χαρακτήρα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε κάτι πολύ συγκεκριμένο;Edit

Τα κοινωφελή ιδρύματα που έχουν έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Wikimedia, υποχρεούνται να τηρούν τους περιορισμούς που ζητούνται από τους δωρητές. Αυτό σημαίνει ότι αν προσδιορίσετε ότι η δωρεά σας πρέπει να περιοριστεί σε συγκεκριμένη χρήση, είτε θα τηρήσουμε την επιθυμία σας είτε θα επιστρέψουμε την δωρεά. Πριν όμως αποφασίσετε να πράξετε έτσι, σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι οι μη περιοριστικές δωρεές είναι πολύ πιο χρήσιμες για μας. Κάθε περιορισμός επιβάλλει διαχειριστικές δαπάνες και κόστος σχεδιασμού, ενώ αυξάνει την εσωτερική πολυπλοκότητα.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Γιατί υπάρχει ελάχιστη δωρεά;Edit

Η ελάχιστη δωρεά είναι 1 δολάριο. Δεχόμαστε μικρές δωρεές από ανθρώπους που δεν έχουν πολλά χρήματα, και είμαστε πραγματικά, πολύ ευγνώμονες για αυτές τις δωρεές. Στα αλήθεια, αν το δώρο έχει σημασία για σας, έχει σημασία και για μας. Όμως, δεν είναι σπάνιο, διάφοροι να χρησιμοποιούν μηχανισμούς δωρεάς όπως ο δικός μας για να δοκιμάσουν αν λειτουργούν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα πολύ μικρό ποσό για τις δοκιμές τους: θεωρούμε ότι το ελάχιστο ποσό του ενός δολαρίου φαίνεται πως τους αποτρέπει.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πώς μπορώ να βοηθήσω να διαδοθεί το μήνυμα στον κόσμο;Edit

Διαδώστε το στον κόσμο με όποιον τρόπο μπορείτε! Πείτε το στους φίλους και την οικογένειά σας. Πείτε τους ότι η Βικιπαίδεια σημαίνει κάτι για σας. Ρωτήστε τους αν την χρησιμοποιούν, και, αν ναι, τι σημαίνει για αυτούς. Τοποθετήστε κουμπιά και banner στο ιστολόγιό σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το κείμενο ως αρχείο υπογραφής των email σας:

Έχουμε φτιάξει την μεγαλύτερη συλλογή κοινής γνώσης στην ιστορία. Βοηθήστε να προστατευτεί η Βικιπαίδεια. Δωρίστε τώρα: http://wikimediafoundation.org/wiki/Support_Wikipedia/el

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Ποια είναι η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των δωρητών;Edit

Για μας η προστασία των προσωπικών δεδομένων των δωρητών μας είναι σοβαρή υπόθεση. Παρακαλώ δείτε την σελίδα μας για την πολιτική προσωπικών δεδομένων των δωρητών για λεπτομέρειες. Εν συντομία, δεν μοιραζόμαστε ή ανταλλάσσουμε την διεύθυνση email σας με κανέναν.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα

Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το Ίδρυμα;Edit

Δείτε την σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

Στην αρχή της σελίδαςΔωρίστε τώρα