Election candidates 2006/Cimon Avaro/Nl

Cimon AvaroEdit

Bevestigd


Gebruikersnaam Cimon Avaro
Echte naam Jussi-Ville Heiskanen
 
Locatie Helsinki, Finland
Leeftijd 40 ½ jaar oud
Gebruikerspagina's en:User:Cimon Avaro, fi:User:Cimon Avaro (primair, ik heb er tientallen meer die ik niet heel vaak gebruik)
Wikimediamedewerker sinds 13 april 2003 (met de dagen daarvoor anonieme bijdragen)
Projecten waarin ik deelneem en-wikipedia, fi-wikipedia, en-wikiquote (also minor edits to scots-wikipedia, simple-wikipedia and interlanguage links to a dozen or more wikipedias)
Talen waarin ik deelneem Fins, Engels, Schots
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" En-wikipedia, Fi-wikipedia, En-Wikiquote, Meta
Je kandidaatstellingsverklaring ;Essentieel: De Wikimedia Foundation zal in de zeer nabije toekomst een brug moeten slaan tussen het bestuur en de gemeenschappen in de verschillende projecten. Om dit te bewerkstelligen zal ik er naar streven om maximaal beschikbaar te zijn via IRC-kanalen (waar ik vrijwel altijd te aanwezig ben) en E-mail (cimon_avaro@yahoo.co.uk), en zal ik ook actief worden op de belangrijkste mailinglists. Naast het luisteren naar opmerkingen en deze eventueel beantwoorden, zal ik actief op eigen initiatief "een op een" mensen raadplegen die ik goed werk zie doen in de projecten en die de missie van de Foundation aan het hart gaat.
Mijn betrokkenheid
Mijn betrokkenheid bij Wikimedia concentreert zich met name op de Engelstalige Wikipedia waar ik de <inception> van de richtlijn Do not bite the newcomers en het Cleanup project (waarvoor ik waardevolle hulp kreeg van Stevertigo en Angela) tot mijn blijvende bijdragen reken. De artikelen die ik heb geschreven en bewerkt zijn niet van mij, en zullen niet lang vrij blijven van nieuwe bewerkingen, maar maar deze twee pagina's zouden niet gestart zijn als ik niet het initiatief genomen had (in ieder geval niet zo vroeg in de evolutie van de projecten).
Bestuursverkiezingen
Ook bij de twee voorgaande bestuursverkiezingen was ik kandidaat. De eerste keer bestond mijn bijdrage aan de verkiezingen uit een poging om de discussie <cordial> te houden en met zachte hand de <back-biting> tussen de kandidaten te beperken, en het debat over de toekomst van de nieuwe Foundation tot een hoger niveau te brengen. De tweede keer vond ik het zinvol voor de voortdurende gezondheid van de bestuursstructuur van de Foundation om de herkiesbare bestuursleden een echte uitdaging door geloofwaardige kandidaten te bieden, wetende dat zij de steun hadden van de gemeenschap. Ditmaal is de tweede positie werkelijk open, en ik zal mijn uiterste best doen om verkozen te worden, terwijl ik hoop dat alle goede kandidaten besluiten om zich verkiesbaar te stellen, en dit een echt debat wordt over de richting die we in willen met deze nobele onderneming voor de <benefit> van de hele mensheid, onze planeet, en daarbuiten.
Langetermijn
Ik zie de toekomst van Wikimediaprojecten zich uitspreiden over decennia en even eeuwen, en het zou ons passen om dat in gedachten te houden; <all the petty squables naturally smoothing over time into footnotes in all of the projects passage towards scrutiny under the inspecting eye of eternity>. De komende decennia zal Wikimedia een nog dominantere rol innemen op internet, en de wijze waarop wij leiden zal het hele WWW beinvloeden, en tot nu toe is onze invloed een <unequivocably benign one> geweest; "making the Internet not suck". Om dit doel te bereiken moeten we noodzakelijkerwijs <intermesh> met de verschillende groepen die dezelfde principes als ons hebben en bewaken, zoals EFF, FSF, Software Freedom Law Center, en Creative Commons.
Voor vragen, voeg die hier toe User:Cimon_Avaro/Candidacy_2006