Election candidates 2006/Charles Matthews/Hu

Charles MatthewsEdit

Felhasználónév Charles Matthews
Valódi név Charles Matthews
 
2006
Lakhely Cambridge, Egyesült Királyság
életkor 52
Felhasználólapok en:User:Charles Matthews
Csatlakozási dátum 2003
Projektek en-wikipedia
Nyelvhasználat Angol (fordítás angol és interwiki között)
Hozzájárulás [1]
Megválasztás célja Szolgálatom felajánlásával a Wikimédia Bizalmi Tanácsának technikai tudást nem adhatok. Eddig főleg a Wikimédia angol tagozatával kapcsolatos problémákkal foglalkoztam. Nincs semi különös kidolgozott programmom wagy manifesztóm a választásra, de tudom, hogy még nagyon sok a tennivaló az elérhető technológia legjobbjainak alkalmazásában.

Az én gyakorlatom az távbeli oktatási/ tanulási distance learning. A cél az hogy a tanítási anyag ‘mindent magábafoglaló legyen, de ugyanakkor érthetőségre és megértésre is kell törekednünk

Akademikus vagyok, tíz éves egyetemi oktatási gyakorlattal rendelkezem aminek jó részét Kambridzsben töltöttem, Angliában (1978-1989) megszakítással, amit az USA-ban és Franciaországban töltöttem el. Ezeket követőleg önkéntesként dolgoztam, vagy adományok gyüjtésével, vagy hírdetéssel.

Két könyvet is írtam, egyik csak szokásszerű konvencionális, a másik egy Internet könyv, amit társasan írtunk egy koreai barátommal. Ezenkívül valami 100 cikket is írtam és utazással tölöttem el az éveket. Dél-Korában és Japánban voltam, majd később Ugandában, ahol a Wikipédián, tartott előadásomat sokan meghallgatták. Elég jól beszélek franciául és oroszul is egy keveset. Házas vagyok, egy gyerekkel. Tevékenykedtem mindenféle Wikipédia projektben.

A Tanács szerepe Hogy ezt a kérdést válaszolhassuk nézzük meg, hogy akad-e mégegy Wikimédiához hasonló világszerte kiterjedt közösség amely saját kisegítő alkalmazottjait felfogadhatja ? A Wikipédia Tanács a világ legfontosabb komputerszöveg (hypertext) felett gondnokoskodik. A Wikimédián összegyüjtött tudásgyüjtemény egyik-másika, mint például a ‘wiki culture (Wiki kultura) ‘motivational working atmosphere’ (ösztönzéses munka atmoszféra) és ‘adding worth’ (értéknövesztés) ámbár nem kézzelfoglaló, mégis aranyat ér. Egyes Wikimédia projektek olyan nagyra növekedtek, hogy sokszor közönséges igazgatási elvek elvesztik értéküket és mivel a legnagyobb feladat a tömegek energiájának hasznosítása az igazgatóságnak mindennapi munkájában nem szabad elvesztenie szem elől a hagyományos módon való igazgatás elveit sem.

Röviden összefoglalva: van egy külföldi, és idegen gyakorlatom, kommunikációs szaktudásom és hagyományos Wiki felfogásom.

Más nyelveken : Chr; Cs; Da; De; En; Eo; Es; Fr; Hu; It; Ja; Nl; Pl; Ru; Zh;

Kérdések nézd: User:Charles Matthews/WMF Board Election 2006