CIS-A2K/Reports/Newsletter/October 2016/nl

This page is a translated version of the page CIS-A2K/Reports/Newsletter/October 2016 and the translation is 100% complete.
CIS-A2K Newsletter, October 2016
Wikipedia Azië Maand — 2016 iteratie begint op 1 november

De tweede iteratie van Wikipedia Azië Maand (WAM), een edit-a-thon van een maand om Azië-gerelateerde artikelen op Wikipedia te maken en te verbeteren, gaat op 1 november van start. In deze blogpost heeft CIS-A2K's Tito Dutta de statistieken van de 2015-iteratie van het evenement opnieuw bekeken. We spraken ook met Addis Wang, een organisator van WAM, om meer te weten te komen over hun voortgang en voorbereiding van het evenement. . . . Lees de Blog

Programma rapporten
Outreach, educatie programma en rapport over betrokkenheid gemeenschap:
CIS-A2K publiceerde het impactrapportformulier voor het ontvangen van de jaarlijkse programmasubsidie van de Wikimedia Foundation. De periode van dit verslag is de eerste zes maanden van elke subsidie (bijv. 1 januari - 30 juni van het lopende jaar)
Zoals u weet werken we nauw samen met Christ Universiteit in Bengaluru voor de onderwijsprogramma's in Kannada Wikipedia en Kannada Wikisource, we hebben gewerkt aan het opnieuw ontwerpen van het programma voor dit academisch jaar 2016-17 op basis van de lessen die we hebben geleerd uit de eerdere interventie.
Artikelen/blogs
Artikelen, opinie stukken, analyses:
Het is bijna tien jaar geleden dat de meeste meest gesproken Indiase talen een eigen Wikipedia-project kregen. Met de Open Toegang Week – een week die in het teken staat van het wereldwijd promoten van Open Toegang – voor de deur met 'Open in actie' als thema van het jaar, is er geen beter moment voor iedereen die kan lezen en schrijven in zijn moedertaal Indiaas..
De mobiele internetverbindingen groeien snel in het platteland van India, en omdat de meeste internetgebruikers zich comfortabeler voelen in hun moedertaal, zullen websites die inhoud in Indiase talen produceren deze groei stimuleren. In een land als India waar slechts een handvol tijdschriften in de Indiase talen beschikbaar zijn, is open toegang tot onderzoek en educatieve middelen enorm belangrijk voor het populair maken van inhoud voor de verschillende Indiase taal wikipedia's.

Media

In deze maand hebben we dit evenement georganiseerd of eraan deelgenomen:

Vieringen en aankomende evenementen

Odia Wikisource's 2nd anniversary

Odia Wikisource wordt 2!
De Odia-taal Wikisource die op 20 oktober 2014 in productie ging, heeft een bewogen reis van twee jaar achter de rug.

Het project, dat nu zes actieve redacteuren heeft en elke maand door 10.533 unieke bezoekers wordt bekeken, herbergt 460 volumes Odia-tekst. De gemeenschap en CIS-A2K zijn er samen in geslaagd om meer dan 309 boeken van licentie als "Alle rechten voorbehouden" om te zetten naar Creative Commons Share-Alike licenties.

Team wijzigingen

Onze programmamanager Dr. U.B. Pavanaja heeft onlangs het team verlaten, en onze programmamedewerker Subhashish Panigrahi vertrekt binnenkort om verder te gaan met hun andere persoonlijke/professionele verplichtingen. We danken hen beiden voor hun samenwerking en steun aan zowel het team als de gemeenschap. We wensen hen veel succes bij hun komende inspanningen en hopen dat ze als vrijwilliger zullen blijven bijdragen aan de Wikimedia-beweging.

Houd me op de hoogte!
Als u nieuws van dit programma wilt ontvangen, kunt u zich hier aanmelden.