Wikimedia Foundation elections/Board elections/2011/Committee/sq

Zgjedhjet kanë filluar. Vota do të pranohen deri më 12 qershor 2011 23:59 (UTC).
Përkëthimi i deklaratave të kandidatëve po vazhdon.
Zgjedhjet e bodrit 2011
Organizimi

Komisioni i Zgjedhjeve të Bordit 2011 menaxhon të dhënat e organizatës së zgjedhjeve brenda kapacitetit të deleguar nga Bordi Drejtues, subjekt i përmbledhjes së Bordit, dhe mund të japë rekomandime Bordit në lidhje me zgjedhjet.

Anëtarët edit

Komiteti përbëhet nga anëtarët e emëruar nga Bordi të Administratorëve të organizuar Zgjedhjet e Bordit Drejtues të Wikimedias 2011. Anëtarët e komisionit duhet të jenë redaktorë të një ose më shumë projekteve të Wikimedia, nuk mund të jetë në Bordin të Administratorëve ose kandidatëve në zgjedhjet, dhe nuk mund të votojnë në zgjedhje.

Komisionit përbëhet nga pesë anëtarë [[mailarchive:foundation-l/2011-January/063384.html|vullnetarë]:

Emri Gjuha Lokacioni (zona kohore)
Abbas Mahmoud sw, en-3 Nairobi, Kenya (UTC+3)
Jon Harald Søby nb, en-3, sv-3, de-2, da-2, es-1, eo-1, ro-1, sw-1 Dar es Salaam, Tanzania (UTC+3)
"Mardetanha" fa, az, en-3, tr-2, ar-1, mzn-1, glk-1, bqi-1, tk-1, crh-1 Zanjan, Iran (UTC+3:30)
"Matanya" he, en Israel (UTC+2)
Ryan Lomonaco en Grand Rapids, Michigan, USA (UTC-4)

Detyrat edit

Komisioni është përgjegjës për planifikimin dhe ruajtjen e pothuajse çdo aspekt nga zgjedhjet e Bordit. Për shembull, Komiteti planifikon llojin e votimit, kriteret e votës, dhe kriteret për kandidaturën, harton dhe organizon të gjitha faqet e zgjedhjet zyrtare në Meta, verifikon se kandidatët dhe votuesit plotësojnë kriteret, votat e auditimeve të siguruar se nuk ka dublikatë vota ose probleme të tjerë, e të tjera.