Bezoekers via artikel de Standaard

bericht aan de bezoekers die via het artikel in de Vlaamse krant de Standaard Meta bezoeken

Welkom, lezers van De StandaardEdit

In de editie van zaterdag 23 april 2005 heeft u kunnen lezen over Wikipedia en de andere projecten.

Leuk dat u eens bent komen kijken.

De link onderaan het artikel "meta.wikimedia.org" die u blijkbaar gebruikt heeft verwijst niet naar de echte projecten zoals de encyclopedie, het woordenboek enzo. Meta is meer een soort van internationale plek voor overleg over de projecten, iets meer intern voor de medewerkers aan de diverse projecten.

Als u de encyclopedie zoekt, Wikipedia NL (de Nederlandstalige Wikipedia) gaat u dan naar;

De encyclopedie is ons oudste en ook het meest volwassen project.

Verder hebben we ook een project om een Woordenboek te schrijven van alle talen naar alle talen;

Verder zijn er nog andere projecten zoals Wikibooks, een verzameling van handleidingen en boeken. Wikiquote, een verzameling van citaten. Wikinews een project van vrije nieuwsgaring. En nog een paar andere. Deze projecten zijn nog vrij bescheiden en niet erg actief.

Het meeste volk zit op de Nederlandstalige Wikipedia, de encyclopedie. Klikt u links op Recente wijzigingen dan ziet een lijst van vermeldingen. Elk lijntje is een gebruiker die een aanpassing heeft gedaan.

Als u eens dit "wiki-systeem" waarmee iedereen, U dus ook dus, zomaar alles kan aanpassen, ga dan eens naar de pagina nl:Wikipedia:Zandbak. Dat is pagina waar u mag oefenen en spelen met het systeem. Klik gewoon op "bewerk" bovenaan.

Wat algemene uitleg over hoe het bewerken op Wikipedia gaat kan u vinden op de pagina nl:Wikipedia:Welkom voor nieuwelingen.

Als u vragen heeft stel ze gerust op de Wiki. Als u daar uw weg echt niet kan vinden mag u uw vragen steeds sturen naar info-nl @ wikimedia.org.

U mag zeer spoedig reactie vragen.

Nogmaals welkom en tot op Wikipedia,

Groeten,

nl:gebruiker:Walter