Affiliate-selected Board seats/2016/Nominations/Jan Ainali/sv

This page is a translated version of the page Affiliate-selected Board seats/2016/Nominations/Jan Ainali and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.

Namn:

Picture of Jan Ainali
Jan Ainali

Wikimedia användarnamn:

Ainali

Frågor för alla kandidater; Frågor för denna enskilda kandidat som inte berör andra kandidater

Presentation

Den viktigaste uppgiften nu är att hitta en ny verkställande direktör. Det är ett tufft jobb för styrelsen att lösa den anställningen men det kommer att sätta tonen för framtiden.

När det är gjort finns det fortfarande ett antal stora uppgifter att ta itu med. Christophe la fram det väl i sin presentation och jag håller med om att styrelsen behöver adressera ett antal problem. En uppdaterad strategi är viktigt för allt som följer. Att bli en inkluderande och transparent organisation är något som här högt rankat på min lista. Och, som alltid, behöver vi få rörelsen att fungera mindre som separata enheter (d.v.s. personal mot gemenskapen) och mer som en sammankopplad helhet. Det är viktigt att vi rör oss framåt som en rörelse vilket betyder att interaktioner mellan anställda och frivilliga ska vara normen och vardag och inte "konsultationer" vid vissa tillfällen. Om det är någon värdegrund jag vill förmedla från styrelsen till de anställda så är det just den. För att kunna göra det behöver transparensen hos Wikimedia Foundation vara exceptionell så att frivilliga enkel kan engagera sig.

Jag var lite tveksam till att nominera mig själv först. Men rörelsen har gett mig så mycket och jag älskar den så mycket att jag inte kan hålla mig själv ifrån att erbjuda mina tjänster i en tid där det verkar finnas behov av sansade och gemenskapsbaserade personer i styrelsen.

Resumé

Född 1976, jag kom in i rörelsen 2006. Jag hjälpte till att starta föreningen i Sverige 2007 och har deltagit i styrelsen som vanlig ledamot, sekreterare, kassör och ordförande. Det var en spännande tid och vi lyckades att gå från helt drivna av frivilliga till att ha fem fantastiska anställda. Sedan hade jag äran att vara föreningens verksamhetschef från 2013 till 2016. När jag slutade hade vår budget nästan dubblerats tack vare insatser för finansiering och projekten som fick anslag är ganska fantastiska. Just nu driver jag mitt eget företag Open by default.

Jag värdesätter debatter och argumentation och jag är inte rädd för att ändra min ståndpunkt om motargumenten är bra. Jag tror vi behöver vara mindre åsiktsfärgade och mer öppna för goda argument. Som en aktiv medlem i Mensa Sverige har jag haft några riktigt bra erfarenheter av bra argumentationer, en del där jag har ändrat åsikt och andra där min motståndare bytte sida. Jag tror att öppenhet för fakta, data och rationalitet är en viktig egenskap hos en styrelseledamot och jag gör mitt bästa för att vara det.

Jag har en bakgrund som verksamhetschef, projektledare, systemingenjör och produktdesigner. Jag har några års erfarenhet av att vara styrelseledamot i ett företag större än Wikimedia Foundation (d.v.s större budget och fler anställda). Min akademiska bakgrund är högskoleingenjör i innovation och design.

För alla detaljer i mitt CV, se min LinkedIn-profil: https://se.linkedin.com/in/janainali

Giltighet

Jag uppfyller kraven för att vara ledamot i Wikimedia Foundation.

Stöd

Jan Ainali is a long term wikimedian, who has long experience from the Swedish Wikipedia. He was one the founders of Wikimedia Sverige in 2007, and was board member for several years where he served as board member, secretary, treasurer and chairman until he in 2013 became Executive Director of the chapter. He resigned in January 2016 after three successful years.
Jan Ainali has a passion for open knowledge and is interested in how new technology can be used innovatively, including how for example Wikidata can be used to improve and extend the Wikimedia projects.
He has excellent and well established contacts in the global Wikimedia movement. This gives him a deep understanding of our global community.
By this we endorse Jan Ainali and think that he is the right person for the board in a situation when the Wikimedia movement faces several challenges.
--Mattias Blomgren (chairman) for the Board of Wikimedia Sverige
  • Wikimedia Danmark endorses Jan Ainali, as per discussion on WMDK's board mailing list. --Ole Palnatoke Andersen (chairman) for the Board of Wikimedia Danmark