Wikimedia-bewegingspartners/Beste praktijken voor logo's

This page is a translated version of the page Wikimedia movement affiliates/Logos best practices and the translation is 100% complete.
De Affiliatiecommissie beveelt Wikimedia Movement affiliaties aan de onderstaande beste aanpak te volgen bij de creatie van hun logo. Neem bij vragen contact op met de Affiliatiecommissie of uw liaisons.Achtergrond Verenigingen Thematische organisaties Gebruikersgroepen
Achtergrond

Deze beste aanpak voor het maken van logo's van de Wikimedia-beweging wordt geleverd door de Affiliatiecommissie gebaseerd op de richtlijnen voor visuele identiteit van de Wikimedia Foundation (specifiek met betrekking tot het merk van de Wikimedia Foundation), het handelsmerkbeleid van de Wikimedia Foundation, input van de Juridische en maatschappelijke belangenbehartiging en communicatieteams en inbreng van de gemeenschap.

Elke affiliatie is in staat om te kiezen uit drie basisopties:

  1. Aangepast logo - kan al dan niet een onderdeel van het Wikimedia-logo bevatten, zoals toegestaan door het handelsmerkenbeleid van de Wikimedia Foundation.
  2. Variant van het Wikimedia gemeenschapslogo - gebaseerd op het Wikimedia gemeenschapslogo.
  3. Wikimedia Foundation logo variant - hieronder geven beste aanpakken informatie over hoe verschillende soorten logo's van partners gebaseerd kunnen zijn op het Logo van de Wikimedia Foundation.Achtergrond Verenigingen Thematische organisaties Gebruikersgroepen
Verenigingen

Beste aanpakken voor het maken van Wikimedia verenigingen logo's zijn gebaseerd op deze richtlijnen van de Wikimedia Foundation, in het bijzonder de Wikimedia Foundation mark sectie, en het handelsmerkenbeleid van de Wikimedia Foundation.


Wikimedia Foundation logo variant

Verenigingen worden aangemoedigd om hun logo's te baseren op het Logo van de Wikimedia Foundation, en zijn verplicht om de visuele identiteit richtlijnen van de Wikimedia Foundation te volgen, met name de sectie Wikimedia Foundation-merk. Speciale aandacht moet worden besteed aan de vereisten over lege ruimten.Achtergrond Verenigingen Thematische organisaties Gebruikersgroepen
Thematische organisaties

De beste aanpakken voor het maken van logo's voor een Wikimedia Thematische Organisatie zijn gebaseerd op de visual identity guidelines van de Wikimedia Foundation, met name de sectie het merk van de Wikimedia Foundation en het handelsmerkenbeleid van de Wikimedia Foundation. Logo's, inclusief kaarten van regio's of landen, mogen niet worden gebruikt, omdat ze kunnen worden gebruikt als een politiek statement.

Wikimedia-thematische organisaties kunnen kiezen uit drie basisopties:


Aangepast logo

Aangepaste thematische organisatielogo's kunnen al dan niet een Wikimedia-logocomponent bevatten, zoals toegestaan door het handelsmerkenbeleid van de Wikimedia Foundation. Het wordt aanbevolen, maar niet verplicht, dat u de visuele identiteit richtlijnen van de Wikimedia Foundation volgt.


Variant van Wikimedia gemeenschapslogo

Het logo van thematische organisaties kan gebaseerd zijn op de Logo van de Wikimedia-gemeenschap. Het wordt aanbevolen, maar niet verplicht, dat u de visuele identiteit richtlijnen van de Wikimedia Foundation volgt.

Wikimedia Foundation logo variant

Het logo van thematische organisaties kan gebaseerd zijn op het Logo van de Wikimedia Foundation, en zijn verplicht om de visuele identiteit richtlijnen van de Wikimedia Foundation te volgen, met name de sectie het Wikimedia Foundation-merk. Speciale aandacht moet worden besteed aan de vereisten over lege ruimtes.Achtergrond Verenigingen Thematische organisaties Gebruikersgroepen
Gebruikersgroepen

De beste aanpakken voor het maken van een logo voor een Wikimedia gebruikersgroep zijn gebaseerd op de visuele identiteit richtlijnen van de Wikimedia Foundation, met name de sectie het merk van de Wikimedia Foundation en het handelsmerkenbeleid van de Wikimedia Foundation. Logo's, inclusief kaarten van regio's of landen, mogen niet worden gebruikt, omdat ze kunnen worden gebruikt als een politiek statement.

Wikimedia gebruikersgroepen kunnen kiezen uit drie basisopties:


Aangepast logo

Aangepaste logo's van gebruikersgroepen kunnen al dan niet een onderdeel van het Wikimedia-logo bevatten, zoals toegestaan door het handelsmerkenbeleid van de Wikimedia Foundation. Het wordt aanbevolen, maar niet verplicht, dat u de visuele identiteit richtlijnen van de Wikimedia Foundation volgt.


Variant van Wikimedia gemeenschapslogo

Logo's van gebruikersgroepen kunnen gebaseerd zijn op het Logo van de Wikimedia-gemeenschap. Het wordt aanbevolen, maar niet verplicht, dat u de visuele identiteit richtlijnen van de Wikimedia Foundation volgt.


Wikimedia Foundation logo variant

Logo's van gebruikersgroepen kunnen gebaseerd zijn op het Logo van de Wikimedia Foundation, en zijn verplicht om de visuele identiteit richtlijnen van de Wikimedia Foundation te volgen, met name de sectie het Wikimedia Foundation-merk. Speciale aandacht moet worden besteed aan de vereisten met lege ruimten. Logo's van gebruikersgroepen moeten een slogan "Gebruikersgroep van de Gemeenschap" of een ondertitel "Een gebruikersgroep van Wikimedia" bevatten, als deze woorden nog niet zijn opgenomen in de officieel erkende naam van de gebruikersgroep.