Gerakan Wikimédia

This page is a translated version of the page Wikimedia movement and the translation is 31% complete.
Outdated translations are marked like this.
Wikimedia project logos
Bagan organisasi gerakan Wikimédia
Mindmap of the Wikimedia movement (2019)

Gerakan Wikimédia dieusi ku jalma-jalma jeung kelompok-kelompok anu boga udagan jeung kagiatan babarengan pikeun nyiptakeun jeung ngarojong bahan-bahan kaweruh gratis:

  • kumpulan ajén-inajén ti pribadi-pribadi (kabébasan nyarita, kaweruh keur balaréa, réréongan, jsb.);

Shared projects

    • Wikipédia, dina leuwih ti 250 vérsi basa
    • eusi lianna tumali jeung wiki, sarupaning Wikisource atawa Wikipustaka (Wikibooks)
    • wiki 'di tukangeun layar' atawa organisasional, kawas Meta-Wiki ieu,
    • konferénsi, lokakarya, wikiakademi jsb. (kagiatan luring);

Wikimedia organizations

Pamilik mérk dagang Wikimedia nyaéta Yayasan Wikimédia (WMF). Anapon anu numbu ka WMF nya éta:

The owner of the trademark Wikimedia is the Wikimedia Foundation (WMF). Linked to the WMF are the Wikimedia Foundation's own organs and committees:

    • déwan
  • staff
    • déwan penaséhat
    • komiteu anu dilantik ku déwan WMF

Wikimedia stakeholders

More generally speaking, Wikimedia stakeholders may also be part of the Wikimedia movement, i.e. readers of Wikimedia content, donors, schools, GLAM , similar-minded institutions, and companies co-operating with the Wikimedia Foundation or other Wikimedia organizations.

Baca ogé