Wikimedia Norge/Newsletter/2021-08/nb


Hei, her kommer siste nytt fra Wikimedia Norge!

Wikimedia Norge
Wikimedia Norge
Arctic Knot – en stor suksess
Det siste vi gjorde før sommerferien var å gjennomføre Arctic Knot-konferansen. Vi har brukt store deler av 2021 på å forberede oss, og vi gjennomførte to bra dager med mye engasjement. De fleste videoene fra konferansen er tilgjengelige i denne spillelista på YouTube.
13.–17. august: Wikimania
I morgen starter Wikimania, og siste frist for å melde seg på er rundt midnatt i kveld. Wikimania går over 5 dager, og programmet er tilpasset flere tidssoner, det vil si at noe foregår på dagtid og noe på kveldstid. Det er veldig mange spennende innslag!
Wikimedia Norge deltar med en workshop. Workshoppen har som mål å jobbe videre med ideen om å skape en hub for urfolk- og underrepresenterte språk. Alle er hjertelige velkommen til å delta.
Neste wikitreff
25. august
Høstens første wikitreff handler om Abstract Wikipedia. Vi ser presentasjonen fra Denny Vrandečić til Arctic Knot-konferansen sammen, og etterpå/underveis kan vi diskutere. Wikitreffet foregår på Google Meet, og begynner klokka 17.00. Abstract Wikipedia er enkelt forklart en måte å skrive artikler som funksjoner, sånn at de blir uavhengige av språk.
Verdens urfolksdag
9. august markeres verdens urfolksdag. I den anledning skrev vi et blogginnlegg, basert på noen av presentasjonen fra Artic Knot.
Wikipedia 20 år
Vi har fått videohilsener til 20-årsmarkeringen for Wikipedia fra statsråder og sametingspresidenten. Du kan se videoene her. Hilsenene er til alle dere som har bidratt på Wikipedia i løpet av de 20 årene den har eksistert – takk for innsatsen!
Wikipedia på bokmål fyller 20 år i november. På wikitreffet i november vil vi markere dette, mer informasjon kommer.

Har du allerede betalt medlemsavgift for 2021? Hvis ikke kan du registrere deg som fortsatt medlem på denne siden.

Dette nyhetsbrevet postes av en bot. Gi tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement